bugün

2006 istanbul ayağı 25-26-27 ağustos tarihlerinde, istanbul park 'da gerçekleştirilmiş olan araba yarışıdır.
26 temmuz da yapılan sıralama turlarında Felipe Massa * 1., Michael Schumacher 2. *, Fernando Alonso * 3. oldu. yarışın istanbul ayağının galibi ise yine Felipe Massa oldu. sıralama turlarında 2. gelen Schumacher ise üçüncü sırada yarışı tamamladı. zaman zaman 54-55 derecelere varan pist sıcaklığına ve ufak tefek kazalara rağmen güzel bir yarış olmuştur.
michael schumacher kazanmadığı için bir hayli sevindiğim yarış
(bkz: pistleri gençlere bırakalım)
massa - alonso - schmuacher şeklinde sıralanan yarıştır. 2. pit stop'lardan sonra schumi alonso'nun arkasında kalmış ve 10 tur falan geçmeye çalışmıştır. alonso zerre hatasız devam etmiş ve geçit vermemiştir. iki şampiyon arasındaki puan farkı 12'ye çıkmıştır böylece. massa da 1. olarak ilk birinciliğini istanbul park'ta yaşamıştır. tarihe geçmişizdir. 4. olan arkadaşın(button muydu kimdi unuttum), alonso'nun ve schumi'nin şampanyalardan sonra kol kola girip massa'yı omuzlarına almaları hoşumuza gitmiş, bizleri mutlu etmiştir.

ayrıca raikkonen, 3.veya 4.turda gene pit stop'taki tekerlek takımı hatası* sonucu viraja düm düz girmiştir. şanzımanı freni dağıtarak durabilmiştir. ve yarış dışı kalmıştır. şahsen dün tekrar tekrar senna'nın görüntülerini internetten izleyince,zaten alonso veya raikkonen'den haz almayan ben bugün schumi'yi de tutamamış soğuk soğuk izlemişimdir yarışı evimde..
360 x 2 = 720 YTL ödeyip sadece kendileri eğlenen heriflerin aynı pisti 58 kez turlamasını izledikten sonra insanın sivri kazığı bi taraflarında hissetmesine sebep olan organizasyon. Zaten zarar ediyormuş, beter olur inşallah.
F1 yarışlarının Istanbulda yapılışının sorgulanmasını bir kez daha gündeme getirmesi gereken yarıştır.
reklamın iyisi kötüsü olmaz anlayısıyla yaklasıldıgında ülke tanıtımı açısından faydalı olabileceği düsünülse de; bu yıl henüz ikincisinin düzenleniyor olmasına karşın geçen yılki* popülaritesinden* uzak oldugunun gözlenmesi acaba ülke olarak koca bir kazık mı yedik sorusunu gündeme getirmelidir.

iktisadi açıdan yatırımın kendini çevirememesi en büyük handikap olarak gösterilebilir.üstelik f1 yarışları belirli bir gelir düzeyine sahip insanlar tarafından sürekli takip edilen bir organizasyon oldugundan istanbul ekonomisine değil yıldızlı otellerin rezervasyonlarına hareketlilik katabilmiştir sadece.

sehircilik açısından ve sosyal açıdan olayı mercek altına alırsak sanıyorum ki "bu en bastan bir hata mıydı?" sorusu daha cok akıllara gelecektir. istanbulun bir dünya mirası ve dünya sehri oldugunu kabul ediyoruz hepimiz.fakat dünya sehirleri de iki klasmandadır.new york-hong kong vb kozmopolit son dönem metropolleri; bir de viyana-paris-roma vb geçmişin süzgecinden bu günlere ulaşmış "medeniyet" merkezleri. istanbulun ikinci klasmanda yer aldıgı acıktır ve devlet-belediyecilik politikaları bunun farkındalığıyla düşünülmeli,uygulanmalıdır. kısacası formula ile galataport ile vakit harcamaktansa; gidişatın düzeltilmemesi durumunda istanbulun ihrac edileceği unesco dünya miras sehirleri listesi düsünülmelidir. istanbul tarihiyle, kültürüyle ve sanatıyla ön plana çıkmalıdır. yedikule zindanları, esma sultan yalısı gibi mekanlarda uygulanan politika uygulanmalıdır tüm istanbulda.olimpiyat stadları, istanbul park pistleri maalesef ama maalesef hayata geçirilmiş hatalardır.en azından yeni hatalara düsülmemelidir. haliçte, sultanhmette son teknoloji hıza sahip araçlar* *yerine sanatın-edebiyatın-kültürün zirveleri boy göstermelidir.

istanbul herhangi bir sehir değildir. unutulmamalıdır.
massa birincilik ödülünü mehmet ali talat ın elinden aldığı için türkiye motor sporları federasyonu hakkında soruşturma açılmasına neden olan grand prix dir.
http://www.milliyet.com.t...06/08/29/son/sonsiy18.asp