bugün

hazırlıklar almanya da iyice hızlanmış bir vaziyette. her yerde afişler, dünya kupası maskotları, takım formaları vesaire görmek mümkün. hatta hauptbahnhof(merkezi tren garı)larda trenlerin ne kadar zaman içinde geleceğini gösteren digital panolarda almanya 2006 nın başlangıç maçına (bkz: almanya costa rica)ne kadar kaldığını gösteriliyor. herkes heyecan içinde. gönül isterdiki milli takımda katılsaydı almanya 2006 ya, kırk yılda bir gelmişiz buralara, biz burdayken destekleseydik kendilerini, ama olmadı olamadı, sağlık olsun. 9 haziran da başlıyor, heycanla bekliyoruz..
brezilyanin kupayi aldigi dunya kupasi olacaktır. Almanya ve italya da muhtemelen 2. ve 3. olacaklardir.
(bkz: onsezi)
edit : aslinda bunun onsezi ile bir alakasi yoktur. 3 yasindaki cocugada sorsaniz brezilya bu kupayi her turlu alacaktir.
bugün aldıgım cdsiyle deminden beri oynayarak moduna girmeye basladıgım,yaz aylarını güzelleştirecek heyecan fırtınası..
işte ispanya'nın Dünya Kupası'nda mücadele edeceği kadrosu:

Kaleciler: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Santiago Canizares (Valencia)

Defanslar: Antonio Lopez (Atletico Madrid), Pablo Ibanez (Atletico Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Juanito (Real Betis), Mariano Pernia (Getefe), Joan Capdevila (Deportivo Coruna), Michel Salgado (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Carlos Marchena (Valencia), Javi Venta (Villarreal)

Orta sahalar: Cesc Fabregas (Arsenal), Jose Antonio Reyes (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), Joaquin (Real Betis), Luis Garcia (Liverpool), Xabi Alonso (Liverpool), David Albelda (Valencia), Ruben Baraja (Valencia), Marcos Senna (Villarreal)

Forvetler: Fernando Torres (Atletico Madrid), Raul (Real Madrid), David Villa (Valencia)
Dünya Kupası'na mücadele edecek olan ingiltere Milli Takımı'nın 23 kişilik kadrosu şöyle:

Kaleciler:

Paul Robinson (Tottenham),
David James (Manchester City),
Robert Green (Norwich City)

Savunma Oyuncuları:

Gary Neville (Manchester Utd),
Rio Ferdinand (Manchester Utd),
John Terry (Chelsea),
Ashley Cole (Arsenal),
Sol Campbell (Arsenal),
Jamie Carragher (Liverpool),
Wayne Bridge (Chelsea)

Orta Saha Oyuncuları:

David Beckham (Real Madrid/ispanya),
Michael Carrick (Tottenham),
Frank Lampard (Chelsea),
Steven Gerrard (Liverpool),
Owen Hargreaves (Bayern Münih/Almanya),
Jermaine Jenas (Tottenham),
Stewart Downing (Middlesbrough),
Joe Cole (Chelsea),
Aaron Lennon (Tottenham)

Forvet oyuncuları:

Michael Owen (Newcastle),
Peter Crouch (Liverpool),
Wayne Rooney (Manchester Utd),
Theo Walcott (Arsenal).
trinidad tobago'nun olduğu, fakat üzerine sürekli kötü oyunlar oynanan türkiye'nin (medyamız sağolsun, paranoyaya bak bizi sevmiyolar, istemiyolar) olmadığı turnuva.

2010'a katılmak ve güzel şeyler yapmak istiyorsak, önce kendi ligimizi düzeltmeli, sonra sahada adam gibi futbol oynamalıyız, isviçreli ingiliz falan tartaklayarak olmaz bu işler...
9 haziran'da başlayacak olan ve kızların erkek ardadaşlarını 1 ay boyunca devre dışı bırakacak olan turnuva
başlangıç günü finalimize denk gelen turnuva.ayrıca ingiltere'nin bu kadroyla çok şeyler yapabileceği turnuva.defans orta saha ve forvet olarak çok iyi adamları var ama takım ruhunu yansıtabilecekler mi?
kanal 1in yayınlayacak olması bir surprizdir bu kupayı.
(bkz: sağlı sollu gelişen kanal 1 atakları)
kimsenin italya'yı hesaba katmadığı turnuva hem italyanın hemde filippo inzaghi nin yeniden doğuşu olabilir. alberto gilardino da sürpriz adayı.
Arjantin 1994'ten beri ilk kez Brezilya ardından 2. sırada yer alarak şampiyonaya katıldı. Daha önce hep lider olarak Dünya Kupası finallerine geliyordu. Arjantin'de otoriteler tarafından turnuvanın adamı olacağı düşünülen adayların ba$ında Messi geliyor. (Ronaldinho ve Rooney'de diğer adaylar) Bunun haricinde Saviola, Riquelme, Ayala, Sorin, Mascherano, Aimar, Crespo takımın ilk ba$ta akla gelen diğer isimleri. 2005'te Dünya Gençler Takımı $ampiyonasında şampiyon olan Arjantin'in bu kupayı almasındaki en büyük pay Messi ise bu dünya kupasında da Messi üzerine dü$en görevi yaparak Arjantin'e bu şampiyonayı kazandırabilir. Brezilya'ya milli takımı oyuncularına "turnuvada en çok kimden çekiniyorsunuz ?" deseler direk verecekleri cevap Arjantin'dir. Güney Amerika'da gruptan çıkma mücadelelerinde Arjantin'in Brezilya'ya kar$ı aldığı galibiyet yabana atılamaz.

Bunun haricinde Brezilya'yı yenebilecek diğer takımlar hakkında şu şekil yorum yapılabilir;

Ingiltere gerçekten çok iyi bir takım. Orta sahadaki Gerrard ve Lampard ikilisi finale yükselmeleri için başlıca sebeptir. Ayrıca önlerinde bulunan Owen - Rooney (Rooney'nin sakatlığının geçeceği söyleniyor. sponsorlar rooney'e 100 milyon dolarlık yatırım yapmışlar) ikilisi de ayrı bir güç. Forvet tipi olarak ikiside mükemmel. Beckham gibi seyrine doyum olmayan tarzda frikikler kullanan bir deha takımda mevcut. Terry gibi Chelsea takımının dünyadaki en iyi defans olmasını sağlayan, onun yanında sol campbell ve rio ferdinand gibi güven veren oyuncular Ingiliz milli takımında. Ingiliz milli takımı her zaman maçı bitene kadar bırakmaz ve favoriler arasındadır.

Almanya ev sahibi takım. Orta sahasında Ballack dünyanın en gözde oyuncularından ve mevkii olarak takıma en cok fayda sağlayan yerde oynuyor. Kalede Kahn güven veriyor. Forvette Klose Bundesliga'da en çok gol Werder Bremen takımının gol silahı.(kendisi 27 gol attı)

Bunun haricinde Hollanda, Ispanya ve Italya'da dünya devi takımlardır.

Kısacası Brezilya'nın öyle bahsedildiği gibi elini kolunu sallaya sallaya kazanacağı bir şampiyona olmayacaktır. Ronaldinho, Adriano, Kaka, Robinho, Ronaldo, Juninho, Dida gibi oyuncuları kadrosunda vardır ama bu dünya ülkelerini etkileyen bir organizasyondur. Ronaldinho'nun rakibi bu sefer cebinde milyon dolarlar olup dünyanın en zengin kulupleri arasında olan ama ruhsuz oynayan Real Madrid değil, Italya, Ispanya, Hollanda, Arjantin, Ingiltere, Arjantin gibi binlerce futbolcuyu bünyesinde barındıran ülkelerin ulusal takımlarıdır.

Bizi seyir zevki çok güzel gelecek bir dünya kupası beklemektedir.

(bkz: forza argentina)
arjantin in dunya kupasına gelen kadrosunun iskeleti 3-4 senedir oluşturuluyor
brezilyanın aksine güney amerika elemelerinin yanısıra copa america confederations cup gibi turnuvalara aynı oyuncular sürekli 2-3 değişiklikle beraber çağrılıyor ve birliktelik sağlanıyor. arjantinde dikkat çekilmesi gereken özelliklerin başında bu geliyor.
2002'de tatil yapmaya gelmiş görüntüsü veren fransa, italya, portekiz, arjantin vs... bu sefer istekli oynarsa, sürprize açık bir turnuva. olmazsa kupayı gene brezilya alır.
Hırvatistan Milli Takımı kadrosu:

Kaleciler:Tomislav Butina (FC Bruges/Belçika), Stipe Pletikosa (Hajduk Split), Joseph Didulica (Austria Vienna/Avusturya)

Savunma Oyuncuları: Robert Kovac (Juventus /italya), Stjepan Tomas (Galatasaray/Türkiye), Dario Simic (Milan/italya), Mario Tokic (Austria Vienna/Avusturya), Josip Simunic (Hertha Berlin/Almanya), Igor Tudor (Siena/italya), Marijan Buljat (Dinamo Zagreb)

Orta Saha Oyuncuları: Jerko Leko (Dynamo Kiev/Ukrayna), Jurica Vranjes (Werder Bremen/Almanya), Antony Seric (Panathinaikos/Yunanistan), Niko Kovac (Hertha Berlin/Almanya), Marko Babic (Bayer Leverkusen/Almanya), Darijo Srna (Shakhtar Donetsk/Ukrayna), Ivan Leko (Bruges/Belçika), Luka Modric (Dinamo Zagreb), Niko Kranjcar (Hajduk Split)

Forvet Oyuncuları: Ivan Klasnic (Werder Bremen/Almanya), Ivan Bosnjak (Dinamo Zagreb), Bosko Balaban (FC Bruges/Belçika), Ivica Olic (CSKA Moskova/Rusya), Dado Prso (Rangers/iskoçya)
işte isveç'in kadrosu;

Kaleciler:
John Alvbåge (Viborg)
Andreas Isaksson (Rennes)
Rami Shaaban (Fredrikstad)

Savunma Oyuncuları:
Erik Edman (Rennes)
Petter Hansson (Heerenveen)
Teddy Lucic (Häcken)
Olof Mellberg (Aston Villa)
Mikael Nilsson (Panathinaikos)
Fredrik Stenman (Bayer Leverkusen)
Karl Svensson (Göteborg)

Ortasaha Oyuncuları:
Daniel Andersson (Malmö)
Niclas Alexandersson (Göteborg)
Kim Källström (Rennes)
Tobias Linderoth (FC København)
Fredrik Ljungberg (Arsenal)
Anders Svensson (Elfsborg)
Christian Wilhelmsson (Anderlecht)

Forvet Oyuncuları:
Marcus Allbäck (FC København)
Johan Elmander (Brøndby)
Zlatan Ibrahimovic (Juventus)
Mattias Jonson (Djurgården)
Henrik Larsson (FC Barcelona)
Markus Rosenberg (Ajax)
işte Dünya Kupası'nda mücadele edecek olan Avustralya Mili Takımı kadrosu:

"Kaleciler: Mark Schwarzer (Middlesbrough), Zeljko Kalac (AC Milan), Ante Covic (Hammarby)

Savunma Oyuncuları: Lucas Neill (Blackburn Rovers), Stan Lazaridis
(Birmingham City), Craig Moore (Newcastle United), Tony Popovic
(Crystal Palace), Michael Beauchamp (Central Coast Mariners), `Mark
Milligan` (Sydney FC)

Orta Saha Oyuncuları: Marco Bresciano (Parma), Tim Cahill (Everton),
Jason Culina (PSV Eindhoven), Scott Chipperfield (Basel), `Brett
Emerton(Blackburn Rovers),Vince Grella(Parma),Harry Kewell`
(Liverpool), Josip Skoko (Wigan Athletic), Luke Wilkshire (Bristol
City).

Forvet Oyuncuları: John Aloisi (Alaves), Josh Kennedy (Dynamo Dresden),
Mile Sterjovski (Basel), Archie Thompson (PSV Eindhoven), Mark Viduka (Middlesbrough)
fikstür dizimine bakarsak kişisel tahminim finale arjantin brezilya yükselecektir.ikisi de gruplarını lider tamamladıkları taktirde zaten finalden önce görüşemeyecekler.
arjantin'in şansı genç takımdan beri birlikte oynayan büyüyen bir jenerasyon ve bu jenerasyonla başarıdan başarıya koşan hocanın şu anda o jenerasyon a takıma çıkması ve inanılmaz bir hücum gücüyle oynamaları sonucudur.kadrosunda sadece potansiyel olarak değil ortaya çıkmış yetenekleriyle de favori denebilecek bir kadrodur.
brezilya ise brezilyadır.adına düzülen tüm methiyeeri sonuna kadar hakeden adriano ronaldinho kaka ronaldo gibi adamlarla belki de dünya kupası tarihinde rastlanan en kuvvetli hücum hattının da sahibidir.ama her brezilya milli takımının olduğu gibi savunma zaafı yaşadıkları maçlar olmuştur ve bana göre dida gibi kazma bir kaleciye sahip olmaları sıkıntı yaratacaktır.
gönlümün favorilerinden birisi ingiltereydi çünkü savunma olarak terry ve ferdinand'la birlikte gerrard lampard scholes gibi oyunu 2 yönlü de çok iyi oynayabilen bir orta sahaya sahiplerdi.ancak son dönemlerde üstüste yaşanan sakatlıklarla ölü bir forvet hattına sahipler.şu anki isimler owen rooney peter crouch ve wallcott'tır.rooney ve owen'ın sakat olduklarını ve dünya kupasına zorlukla yetişecekleri yada hiç yetişemeyeceklerini düşünürsek ne yapacakları soru işaretidir.ancak golcü orta sahaları kilitleri çözer de nereye kadar dedirten bir takımlar.
almanya ise performansı soru işareti bir takımdır.hala antrenörü tartışılan bir takımlar ve ev sahibi olmaları dışında tek avantajları alman disiplinidir.işleri çok zor.
kazanmasını istediğim takım ise fransadır.gerçi kazanmaları çok zor bana göre ama kazanamasalar da gidebildikleri yere kadar gitsinler biz de zidane'ı belki de son kez doya doya izleyelim.bütün bir takımı sırtına alıp gösterişten uzak ama futbolun zeka kısmını sonuna kadar oynayıp zevkten cıldırtan bu güzel insanı doya doya izleyelim.
toparlarsam eğer:
kupa güney amerikaya gidecektir.ayrıca kupayı 3 kere kazanan takımın kupanın sahibi oldugunu düşünürsek arjantin ya da brezilya kupayı alırlarsa sanırım tümden sahibi olacaklar eğer yanlış bilmiyorsam 3 kere kazanan kupanın ebedi sahibi oluyorlar.zira brezilya 1930da başlayan dünya kupalarının ilki jules rimet kupasını 70de içinci kere kazanarak müzesine götürmüştür.o tarihten sonra günümüzde de kullanılan dünya kupası kullanılmaya başlanmıştır.
şu anda bu kupayı 2 kere kazananlar almanya brezilya arjantin.bakalım kupa birisinin müzesine gidebilecek mi?
türkiye'nin yer alamamasından dolayı maçlarını izlerken durmadan üzüleceğim, sinirleneceğim, söveceğim dünyanın en büyük futbol turnuvası.
FRANSA Milli takım kadrosu

Kaleciler

Fabien Barthez (Olympique de Marseille)
Grégory Coupet (Olympique Lyonnais)
Mickaël Landreau (FC Nantes Atlantique)

DEFans

Eric Abidal (Olympique Lyonnais)
Jean-Alain Boumsong (Newcastle United)
Pascal Chimbonda (Wigan)
William Gallas (Chelsea)
Gaël Givet (AS Monaco)
Willy Sagnol (FC Bayern Munich)
Mikaël Silvestre (Manchester United)
Lilian Thuram (Juventus)

Orta Saha

Vikash Dhorasoo (Paris-Saint-Germain)
Alou Diarra (RC Lens)
Claude Makelele (Chelsea)
Florent Malouda(Olympique Lyonnais)
Patrick Vieira (Juventus)
Zinedine Zidane (Real Madrid)

Forvet

Djibril Cissé (Liverpool)
Thierry Henry (Arsenal)
Franck Ribéry (Marseille)
Louis Saha (Manchester United)
David Trezeguet (Juventus)
Sylvain Wiltord (Olympique Lyonnais)
kaldigim yurdun dibinde Westfalen Stadyumun da (Resmiyette Signal Iduna Park Olarak bilinir) oynanacak Brezilya - Japonya macinin yer aldigi dünya kupasi.
Jens Lehmann (FC Arsenal), 12 Oliver Kahn (Bayern München), 23 Timo Hildebrand (VfB Stuttgart)

Abwehr: 3 Arne Friedrich (Hertha BSC), 17 Per Mertesacker (Hannover 96), 4 Robert Huth (FC Chelsea), 21 Christoph Metzelder (Borussia Dortmund), 6 Jens Nowotny (Bayer Leverkusen), 16 Philipp Lahm (Bayern München), 2 Marcell Jansen (Borussia Mönchengladbach)

Mittelfeld: 7 Bastian Schweinsteiger (Bayern München), 19 Bernd Schneider (Bayer Leverkusen), 8 Torsten Frings (Werder Bremen), 5 Sebastian Kehl (Borussia Dortmund), 18 Tim Borowski (Werder Bremen), 13 Michael Ballack (Bayern München), 15 Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart)

Angriff: 11 Miroslav Klose (Werder Bremen), 20 Lukas Podolski (1. FC Köln), 14 Gerald Asamoah (FC Schalke 04), 10 Oliver Neuville (Borussia Mönchengladbach), 9 Mike Hanke (VfL Wolfsburg), 22 David Odonkor (Borussia Dortmund)
--------------
yedek listesi

Auf Abruf: Robert Enke (Hannover 96), Manuel Friedrich (FSV Mainz 05), Patrick Owomoyela (SV Werder Bremen), Fabian Ernst (FC Schalke 04), Paul Freier (Bayer Leverkusen), Kevin Kuranyi (FC Schalke 04)
Brezilya, 2006 Dunya Kupasi Kadrosu!

--------------------------------------------------------------------------------

Kaleci:
Dida (Milan-ITA)
Júlio César (Internazionale-ITA)
Rogério Ceni (São Paulo)

Bekler:
Cafu (Milan-ITA)
Cicinho (Real Madrid-ESP)
Roberto Carlos (Real Madrid-ESP)
Gilberto (Hertha Berlin-ALE)

Sag-Sol Bek:
Lúcio (Bayern de Munique-ALE)
Juan (Bayer Leverkusen-ALE)
Cris (Lyon-FRA)
Luisão (Benfica-POR)

Orta saha:
Edmilson (Barcelona-ESP)
Émerson (Juventus-ITA)
Gilberto Silva (Arsenal-ING)
Juninho Pernambucano (Lyon-FRA)
Zé Roberto (Bayern de Munique-ALE)
Ricardinho (Corinthians)
Kaká (Milan-ITA)

Forvet:
Ronaldo (Real Madrid-ESP)
Ronaldinho Gaúcho (Barcelona-ESP)
Adriano (Internazionale-ITA)
Robinho (Real Madrid-ESP)
Fred (Lyon-FRA)
italya da juventus menejerinin karıştığı şike olayından sonra, italya federasyonu tüm hakemlerini bu turnuvadan çekmiştir.
Arjantinin kadrosu:
Kaleciler: Roberto Abbondanzieri (Boca Juniors), Leonardo Franco (Atletico Madrid), Oscar Ustari (Independiente)

Defans: Fabricio Coloccini (Deportivo), Roberto Ayala (Valencia), Gabriel Heinze (Manchester United), Juan Pablo Sorin (Villarreal), Gabriel Milito (Real Zaragoza), Nicolas Burdisso (Inter Milan), Leandro Cufre (AS Roma)

Orta Saha: Lionel Scaloni (West Ham United), Esteban Cambiasso (Inter Milan), Javier Mascherano (Corinthians), Luis Gonzalez (Porto), Pablo Aimar (Valencia), Juan Roman Riquelme (Villarreal), Maximiliano Rodriguez (Atletico Madrid)

Forvet: Carlos Tevez (Corinthians), Hernan Crespo (Chelsea), Lionel Messi (Barcelona), Rodrigo Palacio (Boca Juniors), Javier Saviola (Sevilla), Julio Ricardo Cruz (Inter Milan)

ariel ortega, juan sebastian veron,javier zanetti, walter samuel, almeyda, cavallero, kily gonzalez yok artık yepyeni milli takım
brezilyanın oynayacağı tüm maçları kazanacağı dünya kupasıdır. ~nah buraya yazıyorum~