bugün

acemi cadı , sihirli annem gibi ezikçe diziler seyredip, annesine babasına her istediğini aldıran , nesquik içip nutella yiyen şımarık nesil.
kristal çocuk olarak adlandırılan indigo sonrası nesildir.
teknolojinin ağzına verecek, kulaklarını oynatacak nesildir. bilgisayarla bütünleşmeleri, sağ ellerinin maus tutmak için evrilmeye başlaması, gözlerinin radyasyona bizden daha dayanıklı olması gibi über özelliklerle donatılacak olanlardır.

(bkz: evrim bağışlasın)
1900 lü yılların şahıslarına yaşlandıklarını hissettiren nesillerdir.
(bkz: 12 eylul 1980 den sonra degisenler/#3297081)

değişimin, deformasyonun büyük ölçüde tamamlandığı, tamamlanmak istenen nesildir.
eti puf kaplarıyla sinek yakalayıp kanatlarını kopardıktan sonra bu sinekleri örümcek ağına atıp örümceğin içeriden çıkışını izlemmenin zevkinden mahrum kalacak olan nesil.
Neredeyse anasının karnından bilgisayarla doğmuş nesildir. Bilgisayarsız günler nedir? Hatta bilgisayarsız yaşanabilir mi bilemeyeceklerdir.
uludağsözlük ü düşünün. birinci nesil, ikinciyi; ikinci nesil ilse, üçüncüyü ezdi. beşinci nesile geldi sıra, taa ki altıncı nesil gelene kadar karşımıza. ne oluyor şimdi? altıncı nesil, tarafımızdan eziliyor - acımadan hemde. neden? çünkü gelen koymuş, geçen koymuş bize; acımızı çıkarmaya çalışıyoruz, olduğunca. bin kilometreden anlaşılıyor, altıncı nesil olduğun; malsın lan sen, ezik diyoruz. amaç? götümüz kalksın.

2000 ve sonrası doğan bebeler** genelde d*tü kalkık olurlar, ne isterlerse alırlar, falan da filan da uzar bu liste. yanlış da değil, genelleme yapıldığında. hatta biraz daha uzatırsak bu listeyi, 2000 sonrası nesilin - yani milenyum çocuklarının apolitik olduğunu da söyleyebiliriz. yanlış da olmaz. ** neyse.

peki suç, milenyum çocuklarının mı? sihirli annem, bez bebek türevi mal dizilerle büyümesi, onların suçu mu? apolitik olmaları, tiky takılmaları, d*tleri havada dolaşmaları? hayır, değil. neden? çünkü, onların öyle yetişmelerine neden olan; 2000 öncesi nesil. daha doğrusu - 1980/1970/1960 öncesi nesil. çocuklarını yetiştirme biçimleri, televizyonda yayınlanan diziler, artık her şeyin değişmiş olması..

kıssadan hisse çıkartmak gerekirse; 2000 ve 2000 sonrası nesil den bir şey beklemeyin. ama bunun nedeni olarak da, 2000 ve 2000 sonrası nesil i göstermeyin. **
çocukluklarını televizyon karşısında geçiren nesildir. misket oynamayı bilmeyen bir nesil, dokuztaş, çelik-çomak... yazık... bilişim, teknoloji, sbs, öss, vize , final, kpss, kpds, emeklilik... hayat gerçekten çok boktan.
2020 de daha boktan olucak durumdur.

bilgisayar oynamayı bilmeyen, hayatını içi vakumlanmış bir tüp içinde geçiren çocuktur.
* *
yaşı sorulduğunda düz mantık yöntemini kullanmazsa, yaş konusunda sıkıntı çekecek nesildir. ters mantığa göre hadi yine biz 80-90 bir şeyler söyleyebiliyoruz ya bu nesil ne yapsın?

-kaçlısın
+05

(bkz: bu ne la)
(bkz: fifa 99)

serinin en güzel oyunu. anelka'lı, bergkamp'lı arsenal, kaleciye kaymak, depar atacam diye pat pat pat basıp 2-3 ayda bir klavye bozmak. hey gidi günler.
zamanında tek derdinin need for speed'in 86. yarışını geçmek olduğu nesildir.
Bilgisayar başında büyüyen nesildir.
tüplü ve öfkeli nesildir.
bana çok garip gelen nesildir. 2000'den sonra doğanlar hep küçük çocuk olarak kalacaklarmış gibime geliyor. oysa bu neslin ilk üyeleri ergenliğe ulaşmışlar, hatta ortaokulu bitirmek üzereler.
biz 90'lar nesli olarak hayattan gerçek tadı alamadıklarını düşünürüz bunların fakat bu neslin bir artısı vardır, o da şudur; modern bir dünyaya adım atmışlardır. bebeklere bak abi, türlü türlü müzik keyifleri var. rihanna'nın şarkılarıyla dans etmeye başlıyorlar, "rum bum bum bum maaan downn"... biz öyle miydik?! tv'de müzik klip saati çıkınca geçerdik karşısına ibrahim erkal'a eşlik ederdik; "çare gelmezz ağlamaktaaan"...
çel çöp. analarının nazlı ,kırılgan gülleri sizi.
(bkz: düşman götüne)

abi adamların aklı yok fikri de yok. tamamen içgüdüsel yaşıyorlar. tıpkı bir hayvan gibi.

ellerine ver interneti karı kız kovalasınlar, önlerine koy yemeği yeyip içip sıçsınlar. başka bir fonksiyonları yok.

ulan tamam biz de ergen olduk da bu ne sikim bir ergenliktir be kardeşim. vallahi düşman götüne billahi düşman götüne.
(bkz: aleyna tilki).
99'dan sonra kisirlastirilmasi gereken ebeveynlerin gereksiz dolleri.
Hayatlarında tuşlu telefon nedir pek bilmemiş, akıllı telefonlarla ve sosyal medyayla çok fazla haşır neşir olmuş olan nesildir.
güncel Önemli Başlıklar