bugün

Rock'ın Türkiye'de hakim olduğu, istiklal'den hangi sokağa sapsanız Rock barların bulunduğu zamanlarda genç olmaktı. Şimdi her yer nargile kafe lan. iğrençsiniz oğlum yeni nesil!
cep telefonu markası ile statünün belirlenmesidir.
seksenlerde doğmak , (bkz: doksanlarda çocuk olmak) bunun yerini hiç bir şey almaz. (bkz: 2000 lerde genç olmak)bokum gibi.
uefa kupasına şahit olmaktır.
2-3 yıla bir yeni bir kıyamet senaryosuyla karşı karşıya kalmak.
ya hiçbirşey ya da herşey olmaya çalışmak.
nostaljiye yatkın olmaktır, atın beni 70 lere demektir..**
bilgisayar monitoru karsisinda sivilce patlatip, otsbir cekmektir. profil olusturcam ayagina her cesit resim cektirip bu resimleri bluetooth ile masaustune kaydetmektir.
Herkesin birbirine çeşitli sebeplerden kızdığı(apolitik olmak, bireycilik vs. ) ancak herkesinde birbirinin aynısı olduğu ilginç ve olması zor olan nesildir efendim.
kendini keşfetme ve birlikte ekonomik krizin ne olduğunu öğrenmek, ülkenin hep parasal olarak kriz de olcağını öğrenmek ve bilgisayar çağını tam zamanında yakalamaktır.
muhtemelen endüstriyel müzik dinliyor olmaktır.
yalnızlığın artık sektörel bir ilerleme ve tüketim toplumunun gerekliliği olmaya başladığı yılların neticesiyle bunun pratikte uygulanan ilk modelleri olmak ve bunun gereklerini yerine getirirken pervasızca bundan övünmek.
daha spesifik örnekler için
(bkz: 68 den sonra 86 kuşağı/@chemsuk)
millenium da metalik gri sütyen takıp oynayan dansozleri izlemiş olmaktır
(bkz: Günümüz türk genci)
amasetle lagalugacilarla dolu dunyada iyice kaybolan akli bulabilmek gayretini göstermeye calismak daha dogrusu bir nevi kerhanede romantizm yapmak.
bu yılların hiçbir karakteristik özelliği olmadığı için kötü birşeydir. makineleşmenin başlangıcıdır, ne kadar iyi olabilir siz düşünün.
hayatın giderek sunileşmesi, insan ilişkilerindeki bozulmalar, küresel ısınma vb. problemlere malesef tanık olmak, 70ler, 80ler ve 90lar gençliğine gıpta edip 'ya 2100 yılında genc olsaydım' diyerek kendini avutabilecek zekada olmak. *
tüm dünyaya göz göre göre yalan söyleyerek savaşlar başlatıp savaşlar bitiren insanlar görmek, 11 eylül ü tvden canlı seyretmek, bunların aksine barış manço yu tanımış olmak.
(bkz: aa bu benim lan)
Yıllarını bayblade,pokemon ve envayi çeşit taso biriktirenlerin iyi bildiği ve yarısından fazlasını tamamladığımız yıllar.Star wars bitmiştir.Galatasaray hem tarihinin en iyi hem de en zor yıllarını 2000'lerde geçirmiştir.Türk futbol tarihinin en önemli başarıları kazanılmış ve ardından bir suskunluk dönemine girilmiştir.2000'ler çocuklar ve gençler için yepyeni bir sayfa olmuştur.
(bkz: 2000lerde genç yetişkin olmak)
sabahları tusubasa izlemek,akşamları mahallede topa onun gibi yamultucu vurmaya çalışmak...
bağdat caddesini keşfetmek,bu caddede yürüyünce daha fazla mutluluk hormonu salgılandığını sanmak.*
ben apolitiğim demekten gurur duyan, suya sabuna dokunmayıp kendisi hakkında alınan kararları ve yapılan haksızlıkları kayıtsızlıkla izlemekten çekinmeyen, eğlence anlayışı herşey ile dalga geçmek olan, saygı duyulacak şeyleri tüketmekte ustalık kazanmış, kendini markalarla tanımlamaktan gurur duyan, mcdonald's ve burger king'ten beslenen, deli gibi kola tüketen bir çoğunlukla, alternatifliğin popüler olduğu bir çağda yaşamak.
90'larda doğmak, power rangers izlemek, çocukluğunda pokemon, dijimon ve türevlerinin tasolarını biriktirmiş olmak, milenyumun ne anlama geldiğini öğrenmek ve hala genç olmak...