bugün

küçücük çocukken kocaman sokaklarda, sokak köpekleri ve arkadaşlarımla dertsiz, tasasız dolaştığım içindir.

umuda dair her şeye sahiptim.
Sanat sanatdı der noktayı koyarım.

Hatta spor da spordu mesela...
akıllı telefonlar türkiye de patlamamıştı.

Bence bu ana sebep.
2008 avrupa şampiyonası ve son anlarda gelen gollere sevinme.
2010 da çocuksanız, şuan da da çocuksunuzdur.

Büyüyünce geçer.
Bu tarihlerde tüm dünya ülkeleri kendi yatırımcılarını yurtdışına yatırım yapmaları için teşvik etti. Bu durumla sadece biz değil birçok ülke daha zenginleşti ve bizim aksimize aldıkları yatırımları geleceğe gönelik kullandılar. Fabrika açtılar üretim teşvik ettiler ancak bizim gibi geleceğe yatırım yapmayanlar bugün 90 ların sonuna ekonomik olarak geri dönüyor. ithal arabaların sıfır fiyatları 30 bin tl olduğunda herkes mutluydu ama gelin görün ki 90 lardan beteri bizi bekliyor.

Hazıra dağ dayanmaz arkadaşlar, çalışmadan ekmek olmaz.
2002-2004 arası muhteşemdi 2005 te güzeldi denebilir 2006-2007berbat ötesi 2008 dönüm noktam en güzel senelerimden biriydi 2009orta halli geçiş dönemiydi 2010 firtinali ihtiisamli mukkemel dolu dolu her anlamda dolu dolu bir seneydi 2011 bomboktu 2012 fifti fifti idi 2013 te fifti fifti idi 2014 çöküşlerdeydi 2015 hayatımın en berbat ama en berbat senesiydi 2016 hayatımın en bereketli en güzel ama cidden dolu dolu yaşadığım muhteşem bir seneydi (demekki neymiş kötülüklerin ardından güzellikler gelirmiş) 2017 berbat ötesiydi.
neden güzel olacak kardeş, sorumluluk sahibi olmadığın dönem olduğu için. burdaki yazarların ekserisi hayata 2010 yılından sonra atılmaya başladı da ondan. aklı ya da yaşı hala çocuk olanları tenzih ederim.
bu ülkede ne olduysa 2012 yılında kopmayan kıyametten sonra oldu.

belki de kıyamet gerçekten koptu ama bahsedilen kıyamet fiziksel değildi.
O zamanlar da kötüydü şimdi daha kötü benim fikrim. 2010 sonrasi özellikle tufan. Her şey ışid in ortaya çıkmasıyla başladı. Kelebek kanadını cirpti ta oralarda sonuç bu.
Teknoloji kendine bağımlı edecek kadar, insanı kitlelerden soyutlayıp sanal dünyalara itecek kadar gelişmiş değildi.

Haliyle insanlar birbiriyle daha fazla vakit geçiriyordu, daha sosyal ve psikolojisi daha düzgün bir haldelerdi. Bu önceki dönemde daha da iyiydi elbetteki.
Nesi güzeldi amk iş aramaktan hayatımız sikildi bir de ilk adıyla dms sonradan kpss dedikleri sikim de tam o zamanlar çıktı başımıza bela diplomayı kıvırıp götümüze soktuk başladık kamyon şoförlüğüne. .
kim dedi güzel diye? acıların zirve yaptığı yıllar nasıl güzel olabilir ki?
Bana göre 1510-1520 arası olan tarihtir. Çünkü (bkz: osmanlı devleti nin yükselme dönemi)
Fırtına öncesi sessizlikti o. 2010 sonrası malum.
(bkz: the lord of the rings)
(bkz: 2002 dünya kupası)
(bkz: kobe bryant)
(bkz: michael schumacher)
(bkz: lionel messi)
(bkz: coldplay)
(bkz: muse)
(bkz: lost)
(bkz: jackass)
(bkz: pokeimam)
(bkz: avrupa yakası)
(bkz: south park)

ilk aklıma gelenler. Ama hepsini birden piç eden başka bir olay da :

(bkz: akp iktidarı)
ben çocukluktan ergenliğe geçiyordum o dönem. bilgisayar vardı 2007nin son günü internet bağlattım. akıllı telefonlar ve sosyal medya daha yaygın değildi. Televizyon izleniyor gazete okunuyordu hâlâ. Akp islamcılaşmamısti belki de ondan.
teknoloji yeni yeni gelişiyordu, daha eğlenceli zamanlar diye olabilir. belki de dünya daha iyi bir yerdi ama o zamanlar da mutsuz olanlar veya üzgün olanlar vardır bence.
o zamanlar çocuktum. gelecek kaygısı ne olmadan oyun ne oynuyordum ne güzel..
Sosyal medya bu kadar kök salmamıştı çünkü.
o yıllarda akp daha devlete ve sisteme hakim değildi. halk desteğinin belli bir seviyenin altına düşmesi halinde ordunun irticai, antidemokratik, devletin altını oyan yapısından dolayı akp'yi devirme ihtimali vardı. akp'yi yaratanlar ve iktidara getirenler, bunun önüne geçmek için türkiye'deki genel ekonomik seviyeyi yüksek tuttu. nüfusun o kadar yüksek kesimi kendini zenginleşmiş hissetti, "biz bu akp'den memnunuz" dedi ki, ordu bunu göze alamazdı. kendine taraftar bulamazdı.

fetö yardımıyla ordunun altı oyulduktan, akp için bir tehdit olmaktan çıkarıldıktan sonra bu şişirme pembe tabloyu sürdürmeye gerek kalmadı. kriz ve yoksulluk dönemine girdik. zaten o eski dönemin zenginliği, aslında "çivi bile çakmadılar" denilen önceki yönetimlerle edinilmiş varlıkların satışıyla ve talanıyla sağlanıyordu. bir sürdürülebilirliği yoktu.
Seni hiç alakadar etmez.
Sanırım o dönem hepimiz canlıydık, diriydik.
Çocuktum diye sanırım. Her yer renkliydi. Şimdi griden başka renk yok.
2010 da 1dolar 1buçuk liraydı, söyleyeceklerim bu kadar..
güncel Önemli Başlıklar