bugün

Evet ülkemizde şu anda coşmuş piyasadır. Adam 35.000 tl ye aldığı arabayı 42.000 tl ye satmaya Çalışıyor.
Kesinlikle saçmalamış bir piyasadır. 1,5 - 2 sene önce 56Bin km'de zar zor 18Bin liraya sattığım aracı şuanda 150Bin km üzerinde ve 25-26Bin'e satıyorlar. Bir çok araç için durum aynı, böyle rezillik görmedim.
çok yüksek olan piyasadır.
insanların ne kadar sahtekar olduğunu anlayacağınız piyasadır.1 hafta içinde 4 araç baktım hiçbiri ilandaki gibi çıkmadı.boyasız diye gidiyorsun 4 boya çıkıyor.değişen yok diye gidiyon hertaraf değişmiş.

ayrıca klişedir; düz vites araçların çoğu adam karısına almıştır karısı süremiyor diye satıyordur.

klişe 2; bu aracı bi dostumdan aldım o yüzden computeste sokmadım. (araç bok gibi)
arabadan anlamıyorsanız çakallara yem olacağınız piyasadır.

millet adam arıyor. anladınız siz onu.
1995 model golf'e 25.000tl istenen piyasadır. Aq.
Galericiler sağlam oyuncudur dikkat edin. Km sıfırlama, dağınık aracı az biraz toparlatıp sokalama hep bunlarda.
Zaten yabancı biyerde iseniz onların götürdüğü ustaya asla girmeyin.

Yine de siz bilirsiniz tabi.
Şu aralar piyasanın ve araba satanların ben taa amına koyim. 89 model şahine orjinal boyasız ayağına 20 bin fiyat çekeni gördüm. Ulan şahin satıyon amk. 20 bin ne amk.
96 model toros 20 bin evet şaka değil ciddiler. devletin ve al satçıların bu piyasayı böyle yaptığına inanıyorum.ikinci el almak isteyenler galerilere yönelsin gerçekten daha uygun satıyorlar.
bende 2009 megane 2 ye 32 dedim dönüp bakmadılar anlamadım gitti.
Boku yemis piyasadir.
Kapatalim gitsin bence.
1 senede doların 2kat değer kazandığı ülkede gayet normal olan durum.
Doğan slx'e sırf 2000 model diye 22.000 lira yazanı gördüm.

Düşünebiliyor musun 22.000 liraya bir araba alıyorsun ama yazın götünden ter atıyorsun çünkü klima yok.

10.000 13.000 lira arası alınabilecek tempralar keseye uygun. En azından elektronik klima, otomatik cam ve ayna, hidrolik direksiyon var. Parça sorunu yok ve az yakıyor.
dolar ve euro nun durmaksizin artışıyla 0 araç piyasası da çok yükseldi, bunun üstüne devlet de birsuru vergi yükledi, hal bu şekildeyken ederinin çok üstünde satışlar başladı ikinci elde, ama çok beklerler o paraları kimse o araçlara vermez.
2016nin sonunda, 2006 model 100.000de otomatik hatchback corollaya 40bin istediler, biz de gidip 35bin pesin 20bin 20 ay sıfır faiz sıfır araba aldik.

ikinci el piyasasi ölmüş ağlayanı yok.
17-18 bin e hatchback polo var alın binin.
Geçen sene 14 e almıştım şimdi 18-19 veriyorlar.
13.000 e kadar doğan slx arayan tayfa.
yappprağın kımıldamadığı piyasa.

makul bir insan olarak, "sıfır arabalarda ötv, ztv, ctv indirimi, hurda teşviki, pert paketi, ayakbastı motivasyonu" adı altında bir sürü aksiyon var herhalde ondan diye düşünmek istiyorum ama bakıyorum sıfır araba satışlarında da muazzam daralma var diyorlar. enteresan.
klişe olarak boya ve değişen sorulur.
Oyyo.com a her girdiğimde kahroluyorum anasını satayım.
fiyatları gördükten sonra el arabasına yönlendiğim piyasadır.
Arabam * orijinal motorunda bir milyona yaklaştı yarısından çoğunu ben yaptım, muhtemelen bu ülkede bu gidişle satmadan bi milyon daha gideceğiz.
Araba alma planlarımı sürekli ertelememe neden olan piyasadır.
kullanılmış araçların el değiştirdiği piyasadır.

ülkemizde fiyatların ebesinin hörekesine ulaşma sebebi ise şudur ,

diyelim ki sizde 2009 benzinli otomatik 120.000 KM 'de 8bin TL hasar kayıtlı bir audi a4 var ve satmak istiyorsunuz.

ikinci el satış yapılan bir siteye giriyorsunuz. kendi aracınızın fiyatını kestirebilmek için benzer özelliklerde araçlara bakıyorsunuz. aynı speklerde 18bin tl hasar kaydı olan a4 50.000 TL'den el değiştiriyor diyelim. sizin aracınızda hasar kaydı daha az hem de daha diri duruyor. siz 65.000 TL yazıyorsunuz.

sonra 18bin tl hasar kaydı olan aracın sahibi sizin ilanınızı görüyor. 8bin tl hasar kayıtlı araç 65.000 ise benim araçda en 60bin eder diyip fiyatı güncelliyor.

siz bir kaç gün sonra girdiğinizde 50bin tl olan aracın 60bin olduğunu görünce , kendi aracınızı 75.000 tl olarak güncelliyorsunuz.

böyle devam ediyor bu iş.
şu aralar en bozuk piyasadır. ikinci el araba almak akıl kârı değil
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar