bugün

Depremin adeta "geliyorum" dediği olaylardır. Yazdıklarım alıntı değildir, kendimce yapılan araştırmalardır.

1- ihsan Ketin'in Kuzey Anadolu Fay(kaf) hattını keşfetmesi ve uyarısı
ihsan ketin, türkiye'nin en önemli jeoloğudur. Kuzey Anadolu Fay(kaf) hattını bulan kişidir. 1939'da Erzincan'da 7.9 büyüklüğünde deprem olur ve 33 bin insanımız hayatını kaybeder. Bu depremden sonra ihsan Ketin deprem araştırmalarına başlamıştır. 3 yıl sonra Tokat'da 6.9 büyüklüğünde deprem olur. bu depremden 1 yıl sonra Kastamonu'da 7.2 büyüklüğünde deprem olur. Kastamonu depreminden 1 sene sonra bu sefer deprem Bolu'yu 7.5 ile vurur. Türkiye adeta her yıl 7 üzeri depremlerle sarsılmaktadır.
Sırasıyla; 1939 yılında Erzincan'da 7.9, 1942 yılında Tokat'ta 6.9, 1943'de Kastamonu'da 7.2, 1944 yılında Bolu'da 7.5, 1949 yılında Bingöl 7.9, 1951 yılında Çankırı'da 6.8 büyüklüğünde depremler meydana gelir.
Bu depremleri inceleyen ihsan ketin, kuzey anadolu fay hattını keşfeder ve dünya çapında ses getirir. Türkiye, Arap levhası tarafından itilip batıya kaymaktadır. Peki sıradaki deprem nereyi vuracaktır?
ihsan ketin, sismik boşlukların olduğunu düşünmektedir. sismik boşluk demek, bir fayda deprem oluşturmuş ama o fayda uzun yıllardır sessizliğin olması demektir ve ihsan ketin bu depremlere bakar ve Kocaeli bölgesinde bir sismik boşluk olduğunu görür.
O yıllarda Kocaeli'de tüpraş'ın temelleri atılmaktadır. Tüpraş içinde birçok petrol, doğalgaz ve tehlikeli kimyasal maddelerin olduğu, türkiye'deki rafinelerin devlet tarafından tek çatı altında kurulduğu bir şirkettir. ihsan Ketin harekete geçer ve o dönem ki cumhurbaşakanını tüpraşın yerindeki deprem tehlikesi hakkında uyarır. Ancak uyarı dikkate alınmaz. sonuç olarak 1999 depreminde tüpraş'dan alevler yükselir ve büyük bir tehlike atlatılır.

2- Aykut Barka ve arkadaşlarının araştırmaları ve deprem raporu
Aykut barka, türk jeologdur. 1977-1981 yılları arasında bristol üniversitesi'nde kuzey anadolu fay hattı üzerine doktora çalışmasını tamamladı.
Aykut barka, Amerikan USGS kurumundan dünyaca ünlü jeolog ross stein ile 1997 yılında bir rapor hazırladı. bu raporda kocaeli'de büyük bir depremin olabileceğine olasılık verilmişti. 2 yıl sonra ise 1999 marmara depremi meydana gelmiş ve bu çalışma en çok ses getiren çalışmalardan biri olmuştur.

3- Karl buckthought'un türkiye için büyük deprem tahmini
Tarihler 1999 senesinin haziran ayını gösteriyordu ki sabah gazetesinde bir haber çanakkale ve marmara bölgesi'ndeki halkı tedirgin etti. bu haberde önceden 1992 erzincan depremini de 1 sene önceden tahmin eden kanadalı bilim adamının uyarısı vardı. Karl buckthought, 10 temmuzda saroz bölgesi açıklarında 6'dan büyük deprem olacak demişti.
Kanada'nın toronto üniversitesi'nde ders veren ve erzincan depremini 1 sene önce tahmin eden Karl buckthought bu seferde marmara'da deprem bekliyordu.
Bu haber çanakkale'de halkı tedirgin etmişti ve paniğe kapılan insanlar kenti terk etmeye başlamıştı. o dönem çanakkale valisi olan mehmet seymen, kandilli rasathanesin'de prof. dr. ahmet ışıkara ile görüştü ve bu söylemlerin bilim dışı olduğu ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyip halkı sakin olmaları konusunda uyardı. ama bir şey hesaba katılmadı. Karl buckthought'ın çalışmaları...
bu çalışmalar kısaca deprem-güneş tutulması ilişkisiydi. güneş ve ayın çekim gücü kuvvetleriyle ilgili bir çalışmadır. hatırlayan bilir, güneş tutulmasından 1 ay sonra marmara'da 7.2 büyüklüğünde deprem meydana gelir. (güneş tutulmasının deprem ilişkisi vardır demiyorum, olanı anlatıyorum)
sonuç olarak, Karl buckthought marmara depreminden 1 ay önce o bölgede 6'dan büyük deprem olduğunu söyler ve 1 ay sonra marmara'da 7,2 büyüklüğünde deprem olur. Karl buckthought'dan ise bir daha da haber alınamaz ve tarihe karışır.

4- Depremden 1 hafta önce Yalova'daki kaplıcalarda görülen anormal davranışlar
Tarih 2 ağustos 1999...
Yalova kaymakamı kasım esen, yalova termal kaplıcaları'nda anormal bir durum farketti. Kaplıcalarda zemin değişiklerinin görüldüğünü, zeminin çatlayarak yeni kaynak suların ortaya çıktığını, son haftalarda kaplıca suyunun 60 dereceden 80 dereceye çıktığını, her zaman temiz akan suyun çamurlu aktığını görür. bu gelişmeler üzerine bir tutanakla durumu tespit ederek bakanlığa bildirir. Bakanlıktan cevap gelir:"Gelişmeler iTÜ'ye bildirilmiştir ve inceleme 17 ağustos'da yapılacaktır."
ve sonuç. inceleme ekipleri gelmeden deprem çoktan gelmişti...

Unutmayın, o canavar tekrar uyanacak ve titreyip kendinize geleceksiniz!
Çomarlara göre gölcük askeri tesislerinde dansöz oynatılması.
güncel Önemli Başlıklar