bugün

şu fani dünyada bir galatasaraylının gördüğü en büyük mutluluktur. levent özçelikin haykırışları hala kulağımdadır. *
Türk futbol tarihinin süper kupa ile en büyük başarısıdır.bazı arkadaşların sadece playstationlarda aldığı kupayı galatasaray bileğinin hakkıyla çatır çatır oynayarak kazanmıştır. hiç bir zaman unutulmayacak başarıdır. poposcu'nun topa geliş anını hangi galatasaraylı unutabilir ki?
(#1337291)
öncesindeki şampiyon kulüpler kupası yarı ve çeyrek finalleri, sonrasındaki süper kupa, cl ikinci tur ve çeyrek finalleri ile birlikte galatasaray ın en büyük başarılarından biridir.
http://www.youtube.com/watch?v=BEXHI4Ywyac
hasta fenerbahçeli babama hayatında ilk ve son defa balkona çıkıp silah sıktıran takım. * * benimse hüngür hüngür ağladığım, tüm türkiye'ye gece yarısından sonra pür dikkat maç izlettiren takım.

o zaman havalara uçan, sokaklara dökülen, şimdiyse "o sekiz* yıl önceydi tarihte kaldı" diye dalga geçen fenerliler var tabi bir de.. * galatasaray'ın dokuz yıl önce aldığı kupayla, türk futbol tarihinin miladı niteliğindeki tarihle* dalga geçip aynı zamanda türk milletinin 90 yıl önce aldığı zaferle övünen fenerliler.. kendilerine söyleyecek birkaç çift sözüm vardı ama konu başlıktan sapacak diye demiyorum.

ha bir de tesadüf diyen fenerliler var ki onları hiç saymıyorum bile**
peki sorarım onlara,namağlup bir şekilde uefa kupası şampiyonu olmak tesadüfse, o zamana kadar tarihinde hiç süper kupa'yı alamamış, müzesinde eksik tek kupa olan ve bu yüzden büyük bir hırsla maça hazırlanan real madrid'i yenip süper kupa'yı almak tesadüfse, finalde arsenal'e karşı 10 kişi kalıp, hem de takımın en büyük yıldızı, hagi olmadan oynayıp, arsenal'den kupayı almak tesadüfse, büyük çoğunluğunu 2000 yılında da kadroda olan galatasaray'lı futbolcuların oluşturduğu milli takımla 2002 yılında dünya üçüncüsü olmak tesadüfse, bu kadar tesadüfü bir araya getirebildiğimize göre biz ya büyücüyüz ya tanrı.. * *
9 yıl sonra tekrarlanacak bir başarıdır.
(bkz: 2009 uefa kupasi finali)
fenerbahçenin henüz kaleden çıkaramadığı gol.
soylendiğinde 'milattan önce miydi o?' diyen, akabinde 6-0dan bahseden zihniyetin hazmedemediği, avrupa denince herkesin zihninde bülent korkmaz ve hakan şükürün uefa kupasını kaldırdığı anı canlandıran, galatasarayın kral takım oldugunun kanıtı hadise. o tarihte kaldı diyen arkadaşlara tarih tekerrürden ibarettir demek ve sonrasında o tarihte hiç sarı-lacivert olsun sıyah beyaz olsun bir harf görmüşler mi sormak isterim.
(bkz: kalbimizde yaşıyor)
neredeyse 100 yıl önce kiminle oynandığı bile belli olmayan maçlar sonucunda kazanılan lord harrington kupasını bugün övünç kaynağı olarak sergileyen dangolozların pek hoşlarına gitmeyen zincirleme isim tamlaması.
kadıköy'deki son galatasaray galibiyetini gören, çoğu futbolu bırakmış kadrodur aynı zamanda.
fenerbahçe'ye falan gol olmamış, her fırsatta türkleri küçümseyen avrupalılara gol olmuştur. aksini iddia eden de hazımsızdır ve burada kadıköy'den falan bahseder. ne de olsa, yarası olan gocunur.
sadece fenerbahceli zümreye göre tesadüf olan ama galatasaraylılar için tarihinin en büyük başarılarından biri

(bkz: 1999-2000 süper kupa şampiyonu galatasaray)
gerçekten bir türk takımı daha başaramadığı için saygı gösterilmesi evvelinde gurur duyulması gereken hadisedir galatasaray'ın bu kupayı alması. her türk'ün gözlerini yaşartmalıdır.

lakin;

unutlmamalıdır ki "tekrar edilemeyen başarı tesadüften ibarettir."
*
bu söz söylendiği zaman doğan çocuklar 9 yaşlarını bitirmiş, onuncu yaşlarından gün almaktadırlar.

(bkz: geçmişe mazi derler)
fenerbahçenin kabullenmediği gerçek *
(bkz: tesadüf)
türk futbol tarihinin en büyük başarısıdır. rakipleri tesadüfen türkiye kupası bile alamazken galatasaray avrupa'da kupa kazanmıştır.

ayrıca tesadüf için;
(bkz: 2 nisan 2008 fenerbahce chelsea maci)
tesadüf diyenlere ultraaslan sağlam bir marsla karsılık vermiştir.

size göre tesadüftü

bize göre söke söke

sen rüyanda göremezsin

kupa bizim müzemizde..

edit: yetmediyse (bkz: 2000 super cup winner galatasaray)
(bkz: itiraf edememenin içte yarattığı sıkıntı)
6 yaşımdaki izlediğim maçı hatırlamama rağmen, hatta ne maçı yerde yuvarlanmamı, babamın cığlığı, gece gece dolaşıp kutlamamızı hatırlamamı sağlayan 17 mayıs 2000 hatırası
(bkz: tesadüfmüş öyle diyorlar)
insanlara kalp krizi geçirten Türkiyeye en büyük başarısını kazandıran şampiyonluktur.
galatasaray'ın o efsane kadrosunun elde ettiği başarıdır, öyle bir kadrodur ki top toplayıcıları arda turan'dır. gerisini varın siz düşünün!

görsel
gözlerimi yaşarmıştır bu takım. saygılar sevgiler.