bugün

Trabzonspor'un uzun süre önde götürdüğü ligde, ali şen'in türlü oyunlarla fenerbahçe'nin 2 puan önderliğiyle biten sezon.

sezon sonu puan durumu için:

http://www.tff.org.tr/default.aspx?pageID=557
bu sezondaki bi maçta top hakemin kafasına çarpıp gol olmuştu hiç unutmam,çok genel oldu ama olsun.
ayrıca, eskişehir, kayseri ve karşıyaka'nın küme düştüğü sezondur.
Trabzonspor'un Avni Aker Stadı'nda kendi seyircisi önünde Fenerbahçe'ye 2-1 yenilerek şampiyonluğu kaybettiği başka bir deyişle Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kazandığı sezondur.
Ali Şen'in başkanlığında, Trabzon'u kendi sahasında yenerek, anlının akıyla kazanılan bir şampiyonluktur.
fenerbahçe nin trabzonsporla çekişerek şampiyon olduğu sezondur. son 5 haftaya trabzonspor fenerbahçenin 4 puan önünde girmiştir.
Trabzonspor kendi sahasında oynadığı vanspor karşılaşmasıda sayısız gol pozisyonunu gole çevirememiş, vanspor tek atağında golü bulmuştur. Trabzonspor maçı 1-0 kaybederek şampiyonluğu büyük ölçüde belirleyecek fenerbahçe maçına 1 puan önde girmiştir. Bu maçta da trabzonspor ilk yarıda 1-0 öne geçmesine rağmen, maçı 2-1 kaybederek fenerbahçenin 2 puan gerisine düşmüştür. Maçtan sonra 2 kişi intihar etmiştir.
Kısacası trabzonspor son 5 hafta eline geçirdiği mutlak şampiyonluğu altın tepside fenerbahçe ye sunmuştur.
ayrıca o sezon fenerbahçe 6 büyük maçta 5 galibiyet alarak şampiyonluğunu perçinlemiştir.
galatasaray: (3-1) (0-2)d
beşiktaş: (3-1) (2-0)d
trabzonspor: (3-1) (2-1)d
galatasaray ın ilk yarısını lider bitirip sezon sonu dördüncü olduğu sezondur. sezon başı souness ın getirdiği yabancılardan saunders dışındakiler birkaç maç sonra kaçarlarken aynı sezon galatasaray dean saunders ın 116. dakikada attığı golle kupayı kaldırmış, greame souness ta bayrağı saraçoğlu nun ortasına dikerek sansasyonel bir iş yapmıştır.

şenol güneş in trabzonspor u lider götürdüğü ligin bitimine birkaç hafta kala fenerbahçe ye 2-1 yenilmiştir. yanılmıyorsam trabzonspor un gölünü 19. dakikada abdullah ercan atmıştı, fenerbahçe ise oğuz ile beraberliği yakalayıp aykut ile de galibiyete ulaşmıştı. gollerin biri frikikti.

sozun sonunda fenerbahçe de parreira-oğuz-aykut ayrılırken galatasaray fatih terim i getirmişti, beşiktaş ise kafamda koca bir boşluk, nedense hiçbirşey hatırlayamıyorum metin tekin haricinde.
6 derbinin 5 ini kazanan, kendi sahasında hiç yenilgi almayan ,toplam 34 maçın 26 sını kazanan fenerbahçe nin , terinin son damlasına kadar hakedilmiş bir şampiyonluk kazandığı unutulmaz sezondur. jes högh o sezon ligdeki 34 maçın tamamına çıkarak bir rekora imza atmıştır. o sezon ligde takımımızın en golcü isimleri 23 golle elvir boliç ve 10 golle arapası atkinson dur.
kuşkusuz fenerbahçe nin en büyül hayalkırıklığı, sezonun bomba transferi olarak lanse edilen tarık daşgün dür. en unutulmaz maç da avni aker deki 2-1 lik maçtır, tabi atkinson un hat-trick yaptığı gs maçı da unutulmazlar arasındadır.
'1994 dünya kupası şampiyonu' apoletli teknik direktörümüz parreira, eşinin sağlık sorunlarını ileri sürerek bu şampiyonluğun akabinde ülkesine dönmüş ve yerine parreira nın önerisiyle vatandaşı lazaroni gelmiştir.
Bu sezondaki unutulması zor maç için:

(bkz: 5 mayıs 1996 trabzonspor fenerbahçe maçı)
Trabzonspor'un fırtına gibi estiği ama şampiyonluğu yine son maçta kaybettiği sezondur.