bugün

4 yaşındaydım annem bizi eve kilitleyip işe gitmek zorundaydı bizde abimde balkonda oturup sinekleri baglardik ipe bi dizi tam olunca mahallenin kokonalarinin üzerine atardik. Ciyaklarsa kaçardık içeri 2-3 saat power rangers, snoppy, Richi rich filan izlerdik aksam üstü yine çıkar mahallede kendini beğenmiş öteki çocukları ezen .iç çocuklara agzimizla kiraz, erik çekirdeği firlatma turnuvası düzenlerdik. Sonra yolun başında annemi gördükmü hemen kapiya koşardık 1-2 saatte olsa özgürlük bizim olurdu. Tabi kıvırcık salata diye dalga geçtiklerinden ben hemen yolun kenarında ağlar abime söylerdim... Ha birde evde "kalabibelim vul kadehlele hadi icelim" filan bidir budir sarki soylemistim. Kuzenim kasete kaydedip dedemlerin yaninda acmisti o utançla kaçıp kkomşunun cocugu olmuştum hemencik sahiplendiler bi guzelde her istegimi almislardi.
Kadın 21 senedir unutmuyo da arkadaş hani sen benim çocuğum olmuştun niye gelmiyon artık diyo * Heytt be ne ozlemisim o gunleri..
16 Nisan 1994, Hürriyet, inci sayfa başlıktan:

"Delta Force Baskını: PKK'mn kampı Mezi'de taş taş üstünde kalmadı. Türk dağ komandoları, Kuzey Irak'taki Mezi ve Karyaderi kamplarına önceki gün Delta Force baskını düzenleyerek, PKK'ya ağır bir darbe vurdu. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Pamukoğlu komutasındaki birlikler bölücü örgüt kampını didik didik arıyor. Kamp komutanının sığınağında Sevr Anlaşmasına göre çizilmiş bir harita da bulundu. Mezi kampını temizleyen komandolar, dün sabahtan itibaren Şivi (Zap) kampına harekat başlattılar."
17 Nisan 1994, Hürriyet, inci sayfa başlıktan:

"Tüm yaz buradayız: Kuzey Irak'taki Delta Force'un komutanı, "PKK'mn Kuzey Irak'taki kökü kazınana kadar operasyonlar devam edecek" dedi. Birliklerini 25 kilometre sınır ötesine indiren Tuğgeneral Osman Pamukoğlu: "bahar ve yaz aylarında bize durmak yok, sıra bundan sonra diğer kamplara gelecek." Türk Delta Force; Mezi ve Karyaderi kamplarından sonra dün de Şivi kampını yerle bir etti. Sınır ötesine daha önce yapılanların tersine Türk komandoları bu defa peşmergelerle işbirliği yapmadılar."
sevgi pıtırcığı bişeydim 4 yaşında. teyzemin ya da dayımın arabasına binmekten daha keyif veren bişey yoktu.
ilk disiplin maceram olan ilköğretim 1. sınıfta idim.
94 ekonomik krizi
ruanda soykırımı
türk popunun zirveye yerleşmesi.
Refah Partisi, mahalledeki cinci hoca, ev sahibinin çarşaflı kızı, kardeşimin doğumu.
Kucuk cocuk olmama ragmen, teroru operasyonlari, sokaga cikma yasaklarini hatirliyorum.
ilk oksijen çektiğim dönemdi , sonra bağımlılık yaptı 21 senedir çekiyoruz işte
Kardeşim doğdu.
kurt cobain'in ölümü. O zaman lisede ergenken sık sık dinlediğim adamdı.
gecenin bir vakti izlenen dünya kupası maçları.
Dünya kupası. Gece saat 3 lere kurulan saatler, uyku sersemi izlenen maçlar. Maradonalı arjantin in dramatik elenişi, roger milla, roberto baggio.
Portakal olgunlasiyor. C vitamini olmak cok guzeldi be sozluk evet.
90 dan sonrası peşpeşe birbirine benzeyen ve çok hızlı geçen yıllar olduğu için 93 yada 5 ten benim için farkı yok. ...
hem sara hem bronşit olduğum döneme tekabül eden yıl. sürekli ağlayıp komşuları uyutmuyormuşum o zamanlar. artık nasıl beddua ettilerse hiçbir şey yolunda gitmiyor.
Dünya kupası vardı o yıl.... geç saatlerde yayınlanıyordu maçlar. Gariptir Suudi Arabistan'ın maçını hatırlıyorum. Birde mustafa Sandal.
Yatılı okulda Kaza geçirmiştim. Aylarımı bir hastane odasında terminatör gibi vücudumun büyük bölümü yanık olarak geçirdim. 23 yıl nasıl geçmiş üzerinden. Yara açıp kapatmakta zamanın üzerine yok.
Doğumum.
94 dünya kupası.
roberto baggio'nun italya yi finale kadar sirtlamasi, ama finalde kaçırdığı penaltının daha çok hatırlanması. bebeto nun gol sevinci. gerçek ronaldo da bu kupada brezilya kadrosundaydi ama hiç forma giymedi. formasında ilginçtir; ronaldo değil, ronaldinho yazmaktaydi. küçük ronaldo demekmiş.
kamerunlu roger milla 42 yaşında forma giymişti.
hagi ve stoichkov balkanları temsil etmişti.

ama en çok fifa'nın maradona'yı, testlerinde uyuşturucuya rastlandığı gerekçesiyle evine yollaması kalmış benim aklımda.

gerisi orta okul ergenligi işte. yaşasın futbol.
94'te akılda kalan tek şey 1993 yılıydı.
(bkz: Osman pamukoğlu)

(bkz: 1994 dünya kupası)

(bkz: tansu çiller)
iyi altımı ıslatırdım.
(bkz: division bell)
(bkz: pink floyd)
(bkz: il postino)
(bkz: let love in)
(bkz: kurt cobain)
güncel Önemli Başlıklar