bugün

1991 yılı seçim sonuçlarında devletin hakimiyetinin güneydoğuda güçlü olduğu dönemde hakkaride bölge bazında ve il bazında bazı şeyleri detaylı inceleme fırsatı buldum. 1991 seçim sonuçlarında diğer(bağımsız) toplamda 458 oy, yani 0,95 oranı yakalamışlar.

ardaından osman pamukoğlu ve diğer komutanlar ile birlikte terör bitme noktasına geliyor. osman pamukoğlu dağ kadro sayısını yarıdan da fazla düşürüyor. bunun akabinde 1999 yılı itibariyle abdullah öcalan talimatıyla örgütün feshi kararı alınıyor ve abdullah öcalan kıskıvrak yakalanıyor.

2002 itibariyle osman pamukoğlu emekli ediliyor ve akp iktidara çörekleniyor. nedense terör bir anda hızlı bir tırmanış gösteriyor. rte nin ekran önünde mücadele değil müzakere ettiğini de bilhassa kendisi söylemiştir. pkk ise bu esnada hem askeri olarak tsk ya büyük kayıplar verdirmiştir.

ne hikmetse terörle mücadele yerine müzakere yapan bu akl-ı evvel ülkeye siyasi, milli, ekonomik ve askeri kayıplar verdirmiştir. şu anda pkk denen örgütün siyasi kanadı hdp dayatmayla, zorbayla ve tehditle oy ala ala egemenliği türkiye cumhuriyetinden pkk aracılığyla almıştır.

2015 seçimi itibariyle 123,607 oy, yani %84,88 oranında bir oy alıyor.

bu da demektir ki, dağları temizlediğinizde halk rahat bir nefes alacak. sağlam ve kendine güvenir bir halle sandığa rahatlıkla gidecektir.

içimizdeki irlandalıyı da bulmak sizlere düşmüştür.
hakkari'deki 1991 seçim sonuçlarına şuradan bakılabilir:

http://www.secim-sonuclari.com/1991/hakkari
yaşayış ve şehir olarak bir fark olmayan karşılaşmadır. 24 sene de bir gram ilerlememişlerdir.
pkkyı akp güçlendirmiştir.
pkk nın tepesine bin, bölgeyi rahatlat. bak bakalım sonra barajı geçiyorlar mı.

eski kürtler en azından cahil de olsalar sapla samanı ayıran, adam gibi kürtlerdi. onursuz, gurursuz ve haysiyetsiz değildi. üç beş kelimeyle gaza gelmezdi. yaşlı kürtleri kastediyorum.

şimdiki kürt gençlerine bakıyorum, okumaz etmez, sorgulamaz, anlayışsız, kıt, karıya kıza salça olan, görgüsüz, temizlikten bir haber. çalışmasın etmesin, bütün gün ver yesin manda gibi.

en ufak birşey de gaza gelir askere polise taş atar ve kaçar (!) göğüs göğüse çarpışacak yürek de yok bunlarda.