bugün

şöyle etrafıma bakıyorum da 88 doğumlu, eli yüzü düzgün, ab sınıfında bir tane bile hatun yok... kendi kendini doğrulayan bir tespit bu... aradan belki 3-5 tane çıkmıştır ama, onlar da istisna.

o sene ne oldu ne bitti araştırmadım. enflasyon, faiz oranları, ülkenin siyasi durumu etkiler mi acaba diye düşünüyorum. ama muhtemelen alakası yoktur. 88'de cumhurbaşkanı kenan evren, başbakan rahmetli özal, şampiyon beşiktaş...

üzerinde çok düşünülmesi gereken bir konu. mantıklı bir açıklaması olmalı... 88'li kızlar, kayıp bir nesil. belki 87 ve 89'luların can alıcı güzelliği karısında ezilip gitmişler. ön plana çıkamamalarının bir nedeninin de bu olduğunu düşünüyorum. ama, oldukça ilginç gerçekten. şaşırmamak elde değil.
(bkz: Rihanna)
(bkz: Simge Tertemiz) *

her genelleme gibi yanlış.
aynı şeyin farklı versiyonu da 1989 doğumlu erkekler için geçerlidir. belli bir dönemde tanrı bizi cezalandırıyor.
(bkz: bir nesli daha yerin dibine soktuk)
(bkz: sıradaki gelsin)
(bkz: allahını seven defansa gelsin)
genellemeyi yapan kişinin kendi çevresindeki çirkinlik yüzünden oluşan tespittir. genellemeci arkadaş hatayı ve ya çirkinliği 1988'li kızlarda değil, kendinde aramalıdır.

1986 ya da 1987 doğumlu kızlara bu genellemeyi yapıp akabinde "çernobil faciası yüzünden" filan dese bir derece mantıklı hareket etmiş olur ama 1988 ne alaka arkadaşım? senin kafan mı güzel?
(bkz: 91 li kızların taş gibi olması)
1988 den önce insanlar çok fazla anadolu dan avrupa ya veya avrupa dan anadolu ya geçmezdi çünkü sadece boğaziçi köprüsü vardı. velhasıl kelam evlenme veya halvet olma hususunda çok seçici davranırlardı, özellikle istanbul dan bahsediyorum. bu sebeple çok seçici davranan ve özellikle dış görünüme, güzelliğe ve yakışıklılığa önem veren çiftler daha fazla olduğundan doğal olarak bu tarihten önce doğan misal 1987 veya 1986 doğumlu kızlar dikkat edin taş gibidir.

1988 de ise fatih sultan mehmet köprünün açılmasıyla iki yakanın insanları daha rahat ulaşım nedeniyle cinsel anlamda birbirlerine saldırmaya başladılar ve doğal olarak o eski seçicilik bir anda kayboldu ve ne yazık ki olan o sene rahme düşen embiryolara oldu, sadece kızlar degil, erkekler de aynı talihsiz cinsel birleşmelerden dolayı tipsiz olma nasibini almıştır.

gelgelelim, daha sonraki yıllarda gerek köprü fiyatlarının sürekli pahalılaşması, gerek durdurulamayan enflasyon oranları gerekse eskiden uzak sayılabilecek yerleşim birimlerinin şehre yakınlaşması diyebileceğimiz nüfus kaymalarıyla birlikte güzel kadınlar sadece güzel erkeklere birlikte olmaya başladılar ve bu tipsizliği bir nebze de olsa önleyebildiler, 90 sonrası doğan kızlar bunu bize kanıtlıyor.

90 dan sonra özel televizyonların hayatımıza girmesiyle birlikte güzellik yarışmalarının cılkının çıkması ve güzellik kavramının alt beynimizde içten içe değiştirilmeye başlanması ise başka bir konu, moderatör süre verirse o konuya da değinmek isterim.
tek örnekle bile çok pis bir şekilde çürütülebilecek asılsız genelleme.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Rihanna

(bkz: konunun kıçta patlaması)
1988 doğumlu bir kız tarafından reddedilen erkeğin kendini avutmak için söylediği söz.
kesinlikle saçma bi başlık olup 88 kuşagının tamamını ilgilendiren durum olusundan atladım. (bkz: eksiyi hak etti ama) *
başlık içerisinde geçen "genelde" kelimesiyle kendini ele vermiş olan genelleme. ha böyle bi genelleme yersiz olmasına rağmen yapılamaz mı? yapılır elbette ama elimizde data olması gerekir. bir kere çevrede olan 88 li hatunlar yetmez iller bazında araştırma yapılmalı, modern anket yöntemleri baz alınarak kızlara yaşları sorulmalı tipler bilirkişi yardımıyla örneğin; güzel, çirkin, orta, ümitsiz ve güzel ama kaşar şeklinde ayrıma tabi tutulmalıdır. yapan olur mu bilmem ama böyle başlıklar açanlar olduğuna göre yapacak birileri olsa gerek.
(bkz: algıda seçicilik)
(bkz: tevellüt kaç)
(bkz: kadın düşmanlığı)
(bkz: abazan erkek tarafından yapılan yorumlar)
Kendi neslimin kızları.Hakikaten çirkinler.Anaları depremde doğurmuş olabilir.

(bkz: 1988 depremi)
bir tespit değildir aslında. sinsi bir yazar, sözlükteki 1988 doğumlu kızları tespit etmeye çalışıyordur. biri kuyruğuna basılmış gibi '88 doğumluyum ve çok güzelim tımaaaaaaaaaaam mı?' der de, yazarın başı göğe erer.
Bu yazar aklı sıra çok akıllı birisi.. 88 doğumlu kızların kendisine güzel olduğunu göstermesini bekliyor sanırım.
89'lulardan teğet geçmiştir.
(bkz: genelleme yapmanın dayanılmaz hafifliği)
(bkz: verse parçalarsın)
genelleme de saçmalığın daniskası.
Ho ho ho- hakikatten be, niçin öyle olur 1988'liler? Bilim üretiyor bu sözlük, bilim.
benim jenerasyonumun dişileridir bunlar efenim. ama genelleme boktandır o ayrı mevzuu.
(bkz: seviyorsan git konuş)
(bkz:doğumların miladi takvime göre şekillenmesi
o zaman hadi 88'li kızlar güzellik merkezine kampanyası başlatalım.