bugün

görsel

dün büyük bir merakla okumaya başladığım george orwell'ın güncelliğini hâlâ koruyan romanı. kitabın yazımı 1948 yılında tamamlanır içeriğinde zaten 80'li yıllar anlatılmasından ötürü son iki rakam değiştirilerek 1984 kitabın ismi olur.
genel anlamıyla bir ütopyadır ama bu yapıtı "karşı- ütopyacı bir roman " diye nitelemek daha doğru olacaktır.
(bkz: yenikonuş)
(bkz: çiftdüşün)
(bkz: big brother is watching you)
milyonlarca insanın imalat tarihi..
filminin de izlenmesi gerektiğini düşündüğüm eser.
Bir kitaptır.
işin garip tarafı, babam 1948, ben ise 1984 doğumluyum. Buda ilk fırsatta okumam gerektiğinin işaretidir, belki de benim için bir şifre mevcuttur içinde. Hayatın gizemini falan çözerim he sözlük, olmamı?
Okuyun. Okutturun...sonra bi çay demleyin. En çok akepeliler okumalı diyecem de bi gülme geliyor.
geleceğe ilişkin bir kâbus senaryosudur. Bireyselliğin yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü totaliter bir dünya düzeni kâbusu.
george orwell in en iyi kitaplarından biridir. "Akıllılık çoğunluğa bakılarak ölçülmez" sözüyle düşüncelerime tercüman olmuştur.
Eğer Kitap okuma oranı yüksek bir ülkemiz olmuş olsaydı, ilk toplatılan kitaplardan biri olurdu. Neyse ki öyle kötü alişkanliklarimiz yok. *
savaş barıştır
özgürlük köleliktir
cahillik güctür.
distopik bir roman.

en etkileyici ve gerçekçi kısmı ise nefret saatleridir. günümüze uyarlayıp, toplumu yönetmek ne kadar kolaymış dersiniz.
manowar'in ingiltere'yi selamladigi*, metallica'nin yildirimlarini sactigi* ve iron maiden'nin koleleri ayaklandirdigi* yildir.
ulan olm biriniz beni mi gözetliyor, kitabı yanıma aldım tam pc'yi kapatırken bunu gördüm.
kim dikizlio la beni.
Orjinal baskısı, 1950 yılına ait.
görsel
Ilk türkçe baskısı, 1958 yılına ait.
görsel