bugün

Şili'de düzenlenen Dünya Kupası oldukça sert geçen bir turnuvaydı. 1958 yılında yıldızı parlayan Pele, Brezilya'nın Meksika'ya karşı oynadığı ilk maçta sakatlanarak turnuvaya veda etmesi büyük bir şanssızlıktı. 1958 Dünya Kupası'ndaki gibi 16 takımın dörderli şekilde gruplara ayrıldığı organizasyonda Sovyetler Birliği, Yugoslavya, Almanya, Şili, Brezilya, Çekoslavakya, Macaristan ve ingiltere ismini çeyrek finale yazdırdı.

Çeyrek finallerde Brezilya ingiltere'yi 3-1 ile geçerken, Yugoslavya Almanya'yı 1-0, Çekoslavakya da Macaristan'ı yine aynı skorla 1-0 geçerek yarı finale çıkma sevinci yaşadılar. Şili ise Sovyetler'i 2-1 ile geçerek son yarı finalist oldu.

Yarı finaller nefesleri kesmişti. Brezilya Şili'yi 4-2 mağlup ederken, Çekler, iyi oyun sonunda Yugoslavlar'ı 3-1 ile geçmesini bildi ve finale kaldı.

17 Haziran'da oynanan finalde Brezilya, 17'de Amarildo, 69'da Zito ve 78'de Vava ile Çekler'i 3-1 ile geçti ve üst üste ikinci defa Dünya Kupası'na uzandı.

Ev sahibi Şile ise üçüncülük maçında Yugoslavya'yı 1-0 mağlup etmeyi başararak dünya üçüncüsü oldu.

Gol kralllığını 4'er golle Vava, Garrincha (Brezilya), Sanchez (Şili), Jerkovic (Yugoslavya), Ivanov (S.Birliği) ve Albert (Macaristan) paylaştı.

http://www.superspor.com
55 derece sıcaklıkta oynanmış dünya kupası. Bu yüzden sakatlıklar fazla, gol sayısı bakımından da kısır geçmiştir. Çok zor geçen bir dünya kupası olmuştur. Eğer 2022 dünya kupası katar'da ki hele bi de yazın olacaksa böyle olaylarla karşılaşabiliriz.

Ayrıca pele'siz Brezilya finalde Çekoslovakya'yı 3-1 yenerek ikinci kez kupaya uzanmıştır.