bugün

tamam afganistan modern ve laikti de gelip 1960'ların amerikan eyaletlerini de 1960 afganistan'ı diye yedirmeyin bari. *

Edit: malum fotoğraf düzeltme notu olmaksızın değiştirildi.
Afganistan benim bildiğim afgan diline uyarlanmış arap alfabesi kullandı hep

Arkada latin alfabesi var

Bilemiyorum altan!
Şuanki haline bakınca diyorum ki Afganistan’a medeniyet gelmiş resmen ne o öyle yarı çıplak dolaşmalar filan.
yok olm burası afganistan olamaz mimkin değil..
karılar süper lan...
Bu fotoğraf afganistan'da çekilen bir fotoğraf mı bilemiyorum ama o yıllarda afganistan'ın şu an olduğundan daha iyi durumda olduğu tartışılmaz bir gerçek. Arap mitolojisinin yükselmesiyle ters orantılı olaran huzur ve güven ortamı günden güne azaldı.
o zamanlar böyle giyiniyorlar mıydı bilmiyorum ama bu fotoğraftaki kadınlar model.

ayrıca bir ülkenin medeniyeti kadınların açık ya da kapalı olmasıyla değil kişisel hak ve özgürlüklere verdiği değerle ölçülür. yani bir ülkede kapalı ya da açık bir kadın kendini özgür hissediyor, yaşamıyla, seçimleri, verdiği kararlar sadece kendisini ilgilendiriyorsa o ülkede özgürlük vardır. demem o ki; kendi doğrunuzu dayattığınız sürece özgürlükten bahsedemezsiniz. tıpkı afganistan türü ülkelerin bahsedemeyeceği gibi.
Zamani gelince 2010 izmir diye bu sekilde nostalji fotolar paylasilacak ama ne yazik ki izmirliler burka giymek zorunda kalacak biz yavas yavas o duruma dogru gidiyoruz.
bacak veya meme görmeye olan özlem mi bu yoksa ülkenin refah veyahut özgürlük seviyesine olan özlem mi?
Kadınların kıyafeti veya nerede çekildiği değilde caddenin temiz oluşu dikkatimi çekmiştir.
Kabul edin adamlardan kültür ve gelenek olarak çok gerideyiz.
Görülen fotoğrafı salt "çıplaklık modernlik midir yeaaa" diye yorumlayan kıt beyinli terliksi türevi mikroorganizmalar gòsteriyor ki, eğitimin, vizyonun, medeniyetin kıymeti paha biçilmezdir.

Ve Afganistan, bu paha biçilmez unsurlara, bir zamanlar sahip olan ülkeydi.

Din ve devlet işlerinin ayrı tutulması, yani laiklik, kaşıkçı elmasıdır.
Değerini bilin!
NiYE HERKESiN SENiN GiBi OLMASINI iSTiYOSUN. SANANE KiM NE GiYERSE GiYSiN,
olay mini etek giymenin modernligi gostermesi degil. Olay istedigin gibi giyinmeyi sececek ozgurluge sahip olabilmek.

istedigin gibi giyindiginde beni tahrik etti diye tecavuz edip bir de hukuken ceza indirimi almayacak olmasi. zaten bunu bir ayikabilseniz...
e var, afganistan´dan var bisürü benzeri fotolar, iran´dan çok var- ki çoğunlukla pers kadınları genellikle çok dişi, at gibi olurlar- modern kılıklarla gezdikleri fotoğraflar var.

yeşil kuşak projesi yüzünden.islamistlik getirildi bu devletlere, cia planıydı o. sovyetlere komşu bütün güney müslüman devletlerine şeriatı götüren amerika oldu. nihai amaç- "dinsiz" sovyetlerin komşusu ülkelerde taban tabana zıt rejimlerin iktidarda olmaları, sovyetlerle işbirliği yapmamaları ve böylece amerikan kucağına oturmalarıydı.

halk ve seçtikleri iktidarlar, çok dindar olurlarsa, dinsizlerle iş yapıp amerika´ya tehdit oluşturmayacaklardı.

türkiye´de de fethullah dahil, bütün tarikatların arkasında amerikan gizli servisleri var. hayır, gizli falan da diil artık, o bi tanesi adı gelmiyo şimdi aklıma, türkiye´de faaliyet gösteren 72 tarikatı biz kurduk, dedi.

din insanları kontrol eder, birey olmaktan çıkarır, hepsinin bi şeyhleri "reyizleri" vardır, sen de o reyizi kontrol ettin mi o ülke senin "mandan" altına girmiş olur.

afganistan, pakistan, hint müslümanları...hepsinin arkasında amerikan derin devleti var. tim weiner´ın 890 sayfa falan olup küçük harflerle basılmasa, 2000 sayfa falan olacak bir cia kitabı var. nedense o kitabı türkçeye asla çevirmiyolar...almanya´da best seller olmuştu o kitap. okuyan "yuh ulan bu kadar da olmaz !!" demişti.

o kitapta şerii devletlerin neden şerii oldukları, üstelik üstünde belge numarası tarih falan olan dokumanlar sunularak anlatılır. adamlar devletiçi yazışmalarla, sırf amerika´yı korumak için yeşil kusak projesini hayata geçirmişler.

johnson zamanında başlamışlar. bak mesela kennedy, jfk, bu projeye karşıymış. belki öldürülmesinde onun da payı vardır.

yani afganistan´daki pakistan´daki kadınlar, sırf amerikalılar evlerinde kendilerini güvende hissetsinler diye çarşaf giyiyolar !!
Totonok silkmis, dagilabilirsiniz. Evet.
çoğu asfalt değildir. evet.
Bu nedir ya amk tartıştığınız şeylere bakın. He gerizekâlı, he aptal afgan kadınlar dar pantalon giyip sağını solunu meydana çıkarınca çağdaş mı oluyorlar? Sanki afganistan o vaziyette yaşarken çağından yüz sene ileridemiydi?