bugün

görsel
Şaşırtmıştır..
Aslan gibi erkekler more neyine sasirdin?
Enver paşa ismet paşa sait kurdi ve nice zamane alman hayranlarinın eseridir.
Üniformaların güzelliğine bak. Hey gidi günler hey.
Tabi o zamanlar et ucuz insanlar sağlıklı besleniyor. Polisler manken gibi sporcu fiziği hepsi. Şimdiki polisler karbonhidrat tüketmekten fiziki özellikleri bozulmuş çoğu göbekli kalmış. Tabi bu sadece polisler için değil genel halk için geçerli.
aaa soldan ikinci dedem. adolf emin derlerdi
Bi şu ünüformalara bak bir de şimdiki belediye temizlik ekibinden emanet alınmış gibi duran polis ünüformalarına bak. Jandarmayı hesaba katmıyorum bile.
Asalet akıyor, Duruşlarından belli oluyor türk polisi oldukları. Siz kafayı üniformaya takmışsınız. Aslan her yerde aslandır. Baksana, her türlü yakalarız biz diyorlar.
Sağdaki abinin omuzları pehlivan gibi maşaallah.
SS style olmuş lan.
Tabanca kılıflarına bakılırsa luger taşıyan polislerin olduğu karakoldur.

Bu lugerler 1934 yılında Alman mauser firmasından 1000 adet sipariş edildi, üzerlerinde Türkçe T.C. damgası, emniyet işleri umum müdürlüğü(u ve ü’lerin kuyrukları ters), emniyet ve Ateş ibareleri mevcuttur. Bu lugerleri üretilmiş diğer lugerlerden ayıran en önemli özellik müttefik ülke siparişi olduğundan büyük bir ciddiyetle üretilip seri numaralarının birbirini tuttuğu nadir tabancalardan olmasıdır.

Polis envanterindeki tabancalar yaklaşık 20-25 yılda bir standart dışı kabul edilip yenisi verilir. Bu polislerin taşıdığı polis lugerlerinin akıbeti meçhul, bir olasılık makine kimya endüstrisine kırıma gönderildiği ancak Amerika’da koleksiyon değeri olan birkaç T.C. polis lugeri mevcut ve bunlar yaklaşık 100.000 $’dan satılmakta.

Gelelim üniformalara, üniformalar bizzat Atatürk’ün emriyle Fransa’dan sipariş edilmişti.

Bir diğer husus polislerin bıyık traşları, o yıllarda muhafazakarlar genel itibariyle yalnızca dudak ortasında bavyera usulü bir bıyık bırakırken, kendini aydın addedenler daha çok ingiliz stili(Ayhan Işık tarzı) ince bir bıyık bırakırdı. Fotoğrafa bakılırsa karakolda bir ingiliz-Alman, gelenekçi-yenilikçi ekolü baskın gibi.
photoshop olabilir, 1945 yılında böyle canlı renkli çekim yapan şipşak yoktu. renklendirme ile düzenlenmiş olabilir ama sosyal hesaplardan propoganda amaçlı yayılmış da olabilir bilemedim. komplo teorilerini de hiç sevmem.
1980- 90 'larda dizi, film çekimi olabilir.
fotoğrafda sorun yok ama eksik veya yanlış bilgi var.

edit: imla.