bugün

Fransa 1938 tüm dünyada savaş tamtamlarının caldığı,gerginliğin had safhada olduğu bir dönemde ancak 15 takımın katılmasıyla yapılabildi.Arjantin ve Uruguay organizasyona katılmazken, ispanya ülkesindeki iç savaştan dolayı turnuvada yer almadı. Kupaya ev sahibi takım ilk kez direkt katılırken elemeler italya'daki gibi yapıldı. Brezilya ilk turda uzatmalara giden maçta Polonya'yı 6-5 mağlup ederek turnuvadaki en gollü maça imzasını attı. Yarı finalde kupanın flaş takımı Macaristan, isveç'i 5-1 ile bozguna uğratırken, diğer yarı finalist italya Brezilya'yı 2-1 ile geçmesini bildi.

Finalde büyük bir çekişme vardı. italya 6. dakikada Colaussi ile öne geçti ancak Macaristan bu gole 2 dakika sonra Titkos ile cevap vermekte gecikmedi. Gol bulmakta zorlanmayan "Gök Mavililer" Piola ve Colaussi'nin golleriyle ilk yarıda skoru 3-1'e taşıdılar. Macaristan 70'de Sarosi ile 1 gol daha bularak umutlanmasına rağmen italya'da Piola 82'de attığı golle maçın son noktasına imzasını koydu. Böylece italya Macaristan'ı 4-2 ile geçerek ikinci kez mutlu sona ulaşmayı başardı.

Brezilya ise isveç'i 4-2 mağlup ederek Dünya Kupası üçüncülüğünü elde etti. Turnuvada gol krallığına 8 golle Brezilya'dan Leonidas ulaştı.

http://www.superspor.com