bugün

1923 yılı türk gencinin torunu 2009 yılı türk gencidir.
iki gençlikte ülkesinin bağımsızlığının bilincindedir.
1923 yılı türk genci vatanını korumak için ölmeyi bir saniye düşünmezken, günümüz türk gençliği de askerlikten yırtmaya çalışır, savaş çıksa "banane yaaa" diye savaştan kaçar.
1923 genci 2009 gencinden adamdır 2009 gencide 2012 gencinden. Maymuna gidiyoruz amk.
2009 her türlü..
havada karada denizde..
2009 yılı genci şu an ki rahatlığını 1923 yılı gencinin çektiği sıkıntılar sonrası kazanmıştır.

o yüzden bu rahatlığını gevşek gevşek entry girmek yerine daha mantıklı entryler girerek biraz olsun onurlandırmalıdır.
her iki gençlikte atatürk gençliğidir. fakat şu an yaşayan gençlik ne yazık ki atatürk cumhuriyetini'nin kuruluş amacını bilmeyen, kulaktan kulağa yayılan bilgiler ile okumadan öğrenen gençliktir.
1913-1923-1933 olarak ele alırsak daha doğru olur sanırım mevzuuyu. bırakın gençleri o yıllardaki türk insanıyla bugünkü türk insanı aynı mı acaba? özgürlük, eşitlik, kardeşlik, bağımsızlık, varlıkta ve yoklukta birlik, inanç, kısacası bir toplumu toplum yapan değerler kalmış mı acaba? çanakkale savaşları, cumhuriyetin kuruluşu, onuncu yılın onuru ve sevinci; muhteşem yıllarmış o yıllar. o yıllardaki cumhuriyeti kuran nesille bugünkü türk toplumunun aynı insanlar olduğunu söylemek çok zor maalesef.
1923'de yoktur, (üstüste onlarca savaştan sonra ülkede genç namına kimse kalmadığından)
2009'da çoktur.
''bizler tarihin ortanca çoçuklarıyız.amaç yok, mekan yok. ne büyük savaşı gördük, ne büyük buhranı yaşadık.bizim savaşımız kendimizle,bizim savaşımız ruhani...''
tyler durden
bir kıyaslamadır.

ilk bakıldığında vatan sevgisi, duyarlılık, olgunluk, sorumluluk gibi meselelerde ele alındığı görülmektedir.

kıyaslamayı yapanlar 1923 yılında yaşamış olan kimseler olamayacağına göre, 2009 yılında yaşamakta olan kimselerdir. yani, çağdaşlarını geçmişle kıyaslayan bir kesim insandan bahsediyoruz. zaman, mekân ve durum gibi kavramların farklılığını es geçerek yapılan bir kıyaslamayı bir de haklı görmek ne kadar yanlışsa, en az onun kadar, çağdaşlarını yerden yere vuran insanların kendi sınıflarının ayırdında olmaması yani kendilerini de eleştirdiklerinin -özeleştirenler hariç- farkında olmaması ne kadar yazıklanasıdır.

siyah ve beyazdan ibaret değil her şey.
1923 genci: vatanı için gözünü kırpmadan kendini ateşe atandır.
2010 genci: onların bize bıraktığı bu vatanı rte ve avanesinin idaresine vererek satılmasına vesile olandır. yerin dibine giresidir.
bir tanesinin başında dış güçlerin vatanı bir şekilde ele geçirmeye çalışacağını öngören dahi lider vardır, bir tanesinin başında amerika'nın kapısında köpek olmuşlar vardır.
1923 yılı gençliği işgalcileri ve onların işbirlikçilerini bu vatandan def etmişlerdir evet ama uyguladıkları batılılaşma politikaları sayesinde 2009 gençliğinin bugün bu halde olmasının temelini atmışlardır.
1923 genci: özgür yaşamak adına ölmeyi göze almıştır.
2009 genci: askere gitmeyelim diye kıldır tüğdür bahane uydurur.
1923 genci: kendisini özgürlüğe kavuşturma vaadini vermiş atatürk'ün peşinden gitmiş, onun kıymetini bilmiş, ölünce de yas tutmuştur.
2009 genci: 3-5 kendini bilmezin söylediklerine kapılıp atatürk'ü tartışmaya başlamış ve bu nankörlüğünden dolayı artık insanlıktan çıkmıştır.
milli değerlerine sahip çıkan türk genci ile türlü rezilliklere kendini kaptırmış türk gencinin karışlaştırmasıdır. 1923 genci milleti için kurşunlara gözünü kırpmadan yürür, imanıyla gavur çiğnemesin diye toprağını kanının son damlasına kadar savaşırken, günümüz genci 1923 gencinin anasını, dedesini kesen ermeninin köpeği olmuş, baskın oran gibi tiplerin peşinden koşan, niteliksiz ve değersiz adamlardan oluşmaktadır. kendi milletinin kanını emmiş komunizm canavarına türlü sebeplerden satmıştır kendini.
1923 yılındaki türk gençliğini minnetla anıyoruz. 2009 yılı gençliğinin ise gelecek kuşaklarca minnetle anılmasını diliyoruz.
1923 yılı genci, işgalcileri ve onların işbirlikcilerini vatandan def etmiştir. 2009 yılı genci, 1923 yılı gencinin def ettiği işgalcilerin kültürünü ve her türlü pisliğini çağdaşlık adına vatan topraklarına sokmuştur.
1923 yılı genci zamanın şartlarına göre elinden gelenin en iyisini yapmıştır.
2009 yılı gencinin fikriyatı yukarıdaki bir çok entryide yazılmış çizilmiş. 2009 yılı genci şöyle söylemelidir: düştük, bari düşünelim.
1923 yılı eğemen düşünce: kuvva-i milliye
2009 yılı egemen düşünce: vur-kaç.
--1923 yılı türk genci--

elindeki oyuncak arabasını kitabını kalemini bıraktı silah aldı mermi taşıdı, cumhuriyet sevinciyle yandı, yeni bir dil örendi, sevindi inandı, düşündü, emek harcadı..

--2009 yılı türk genci--

darbe
şeriat
akp
mhp
ata
feto
ordu
taraf
demokrasi
cumhuriyet
açılım
milli birlik

-yhaa yarın ne gyihsemqi ashkomm ya.
+hafif bisheler giy ashkımm hafif bisheler.

zaman değişsede aşağı yukarı bir asırda insan gelişiminde, çevreye uyum sağlamada bir değişiklik olmadı. beyni hala var insanın mesela. ama kullanım şekli değişti, kullanıldığı alanlar baya bi değişti.
(bkz: tüm entryleri anlatan başlık) *
her ikisi de bir karış toprağı için canını verir.

kim ne derse desin, bu ülkede halen atatürk ilkelerine bağlı, vatanına sadık, ve onun için canını verecek gençler vardır.
1923 yılı türk genci : ülkeyi elden kurtarmak için planlar yapar.
2009 yılı türk genci : keranelerde sıra kavgasına yorum yazar..
2010 yılı türk genci de aynı şeyi yapar..
1923 yılı türk genci : pkk şerefsizleri tarafından yok yere şehit edilmemiştir.
2009 yılı türk genci : edilmiştir.