bugün

meşhur taraf gazetesinin bugünkü provokatif manşeti. acaba gerçekten ergenekondan mı bahsediyorlar yoksa başka bir şey mi demek istiyorlar, birilerine mesaj mı veriyorlar diye düşündüm ilk gördüğümde. aslında düşünmedim. öyleydi zaten. fakat yine de düşünme payı bırakayım dedim kendime. ama dokundurdukları yer canımı acıtmıştı. sanki bu akp hükümeti, vahdettin hükümeti'nin devamı. mustafa kemal atatürk'ün ve izinden gidenlerin yaptıklarının hepsi terör kapsamındaymış gibi bir izlenim yaratmışlardı. neymiş 1923'te kurulmuşmuş? 1923'te kuruldu 2008'de arınıyor cümlesini manşetten büyük puntolardan yayımlamakla gerçekten sadece ergenekon dedikleri örgütü mü kastediyorlar yoksa bilinç altlarında başka bir kasıt mı vardı? bir şeyler başka şeylerle karıştırılıp sunulmuştu sanki. sanki türkiye cumhuriyeti'nin varlığı başlı başına bir ergenekondu. osmanlının son zamanlarında da böyle gazeteler vardı. mütarekeci medya denirdi onlara da. işgal kuvvetlerinin gözünden olaylara bakardı. anadolu direnişinin yanlış olduğunu her fırsatta söyleyen gazetelerdi onlar. evet mütarekeci medya. bakınız hani joost lagendijk demişti ya, ergenekon soruşturmasında asıl büyük balık yakalanmalı diye. o büyük balık mustafa kemal olmasın sakın?
öküz altında buzağı aranmasına sebebiyet veren manşettir.
(bkz: bugün taraf a bok atmak için ne yaptın)

(bkz: çay koymak)
bir hukuk düzeninde, ortada bir suç var ise bu suçu işleyen kişiler için bir ceza mutlak olmalıdır ve hukuk; bu cezanın ayrımsız herkes için olduğunu tanımlamaktadır.

bahse konu arınma; devlet organlarını karalamak yada küçük düşürmek değil aksine, kendilerini devlet gibi gören, devlet organlarının sahip olduğu erki kendi menfaatleri yada kendilerince, kurulu düzen ve kamu menfaatleri doğrultusunda, hukuk kurallarına aykırı olarak kullanmış kişileri temizlemeyi tanımlayan bir arınma olsa gerektir.

bu meyanda, 1923'den beri dokunulamayan kişilere dokunulabilmekte midir? evet... örneği görülmemiş tutuklamalar yapılabilmekte midir? evet... yargı süreci işlemekte midir? evet... pekiyi, bu bir arınma mıdır? izleyip göreceğiz...
muhafazakar kesimi dolduruşa getirmek için atılmış, ulan bir gün de memleket hayrına birşey yapın mnkym benzeri hayıflanmalara neden olan bir gazetenin manşeti.
gündeme gelmek için her yolu deneyen gazetenin başlığı.
altındaki buzağının değil öküzün bizzat kendisinin net şekilde görüldüğü başlıktır. Hiç utanmıyorlar da artık. O aşamayı çoktan geçtiler zira. iddianamede ergenekon adlı örgütün 1923 yılında cumhuriyetle alakasız şekilde tesadüfen aynı yıl kurulmuş bir örgüt olduğu yazıyor mu? medyada böyle birşey görmediğim gibi ergenekon adlı örgütün tam olarak ne zaman kurulduğuyla ilgili bir bilgi savcıda bile yok. Bu durumda taraf gazetesi gibi ikinci cumhuriyetçi tosunlardan oluşan bir yayın organının bir pisliğe benzetip "arınıyor" dediği şeyin bizzat bu ülkenin cumhuriyet rejimi olduğunu anlamamak için ya gerizekalı olmak lazım ya da anlamak istememek. taraf adlı geçici propaganda makinesi ergenekon sürecinde haberlerin servis edilip yayınlanması için her türlü masraf göze alınarak kurulmuştu. yarın bu iş sonuçlanınca ya tamamen kapanacak ya da unutulup gidecek. ama iğrençleşmede sınır tanımamaları ile yıllarca hatırlanacaklar. bu ülkede bir zamanlar bu ülkenin cumhuriyet düzenine böyle saldırılırdı diyeceğiz torunlarımıza. "hiç utanmazlardı" diye de ekleyeceğiz.tabi o zamana kadar elimizde hala bir cumhuriyet rejimi olursa.
tsk'yı ergenekon davası ile bir tutmaya çalışmış , iddianamede ergenekon'un tsk ve mit'le alakalı olmadığı açıklandığında söyleyecek birşey bulamamış gazetenin attığı başlık.
(bkz: türkiye bağırsaklarını temizliyor)
ergenekon oluşumunu anadolu direnişiyle aynı kefeye koyma yorumu yapılan haber.*


bakınız yazar aynen bunu demiş ; "osmanlının son zamanlarında da böyle gazeteler vardı. mutarekeci medya denirdi onlara da. işgal kuvvetlerinin gözünden olaylara bakardı. anadolu direnişinin yanlış olduğunu her fırsatta söyleyen gazetelerdi onlar"
- millet! bu örgüt, agarta'ya dayanıyor.
+ bana ne ya, hint felsefesinden?
- (iç ses) iyi, iyi, uyanmadılar.

- göktürklerden beri varlar, ondan adı ergenekon!
+ çüşşş!!

- millet! fetret devri'nden beri varlar, timur'la yıldırım'ı birbirine düşürdüler, düzmece mustafa bunların eseri...
+ tabii, tabii...

- 70'lerde kurulmuşlar, her b*ku bunlar yapmış.
+ hımmm.

- 1923'te kuruldu!
+ atatürk'ü sevmiyoruz! kahrolsun cumhuriyet!

(bkz: kurbağa testi)
http://www.acikistihbarat...m/Haberler.asp?haber=7785
(bkz: arayan beni de bulur o nu da)