bugün

cumhurbaşkanı erdoğan çıkışı.

http://www.habergzt.com/c...e-hareket-edemeyiz/23008/
o kadar onurlu bir hareket şekli bizden çıkmaz , biz öyle hareket edemeyiz demek istemiştir.

hak verdiğim nadir erdoğan söylemlerinden biridir.
Musul konusundan kahramanlık çıkarmaya çalışmaktır ama koalisyon ülkeleri bizden destek olarak kibrit çöpü bile istemiyor.
Etseydiniz zaten bu durumda olmazdık, etmediler de sanki memleket güllük gülistanlık 15 sene de muz cumhuriyetine döndü lan ülke.
aa gerçekmiş. ben de bir aktroll yine trollemeye çalışmak için başlık açtı zannetmiştim.
kendisinin o kadar onurlu ve haysiyetli hareketlerde bulunamayacağını idrak edebilmesi açısından önemli bir cümledir. biz zaten biliyorduk ama kendisi de kabullenmiş.
klasik rte tuzağı. bak şimdi yılmaz özdil falan nasıl atlayacak.
Kemalistlere laf anlatılmaz sokulur.
kusura bakma kemalist kardeş yobaz dediğin insanlardan farkın yok.
fetö psikolojisiyle - pkk pskolojisiyle hareket edenler elbetteki 1923 psikolojisiyle hareket edemez.
Mevcut psikolojisini siktiğim kişi söylemi.

Psikolojin mi var lan senin? 1923 ruhu olsa sende bu durumda olmazdık/olamazdık dingil it. Unutma ama ölüm de var.
bunlar tarihte bol bol anlatılacak , konuşun o yüzden lütfen hiç susmayın bol bol konuşun.
mhp'nin baş tacı yaptığı kişinin beyanıdır. yani milliyetçi bir partinin. neyse yarın başkanlık diye ulurlar yine.
bunu kim dedi bilmiyorum ama böyle diyen adamın zaten beyni yetmez 1923 seviyesinde düşünmeye.

yani doğru söylemiş kim söylemişse kapasite diye bir şey var.
(bkz: şimdi bahçeli düşünsün)
tayyip yine muhtarları toplayıp vermiş coşkuyu, vermiş coşkuyu...
erişemeyiz demek istemiştir. erişsek şimdi rusya'nın ya da abd'nin yancılığı arasında gidip gelmezdik.
(bkz: yorumsuz bir hayatı seçiyorum)
Hep diyoruz , yargılanacaksınız.
Unutulmayacak bu sözleriniz , her daim lanetle anılacaksınız.
korktuğu için ya da başı ağrımasın diye olaylara müdahil olmayan, tepki de vermediği için varlığı caydırıcı unsur olarak kabul edilen ya da öyle algılanıyor sandığımız türkiye'den bahsediyor cumhurbaşkanı. 1923'e dayandırması muhtemelen politik bir gönderme, yoksa 1923 kafası bugünkü imkan ve kabiliyette kesinlikle sınırları içerisinde kalmaz, hatta çok daha dengeli bir politikayla küresel güçlerle boy ölçüşmeye kalkmadan, doğrudan bölge halklarını her türlü unsuruyla muhatap alarak sorunların çözümünde 1 numaralı adres olarak bölgede ağırlığını koyabilirdi. * türkiye'nin durumu o. ama o strateji, kahramanlar yaratmaz. herkesi eşitler, şuanda bize içeride kahramanlar lazım. aslında asıl kahramanlık odur ama toplumlar havaya girdiğinde olaya bu şekilde bakamıyor. siyaset aklının önceliği bu.

biz ne kadar doğru, ne kadar mantıklı, ne kadar dürüst hamle yaparsak yapalım, her adımımıza karşılık bir hamle gelecek. ve bu çekişme hiç bitmeyecek. bir taraf diz çöktüğünde tesis edilen düzen sadece bir dahaki çekişme başlayana kadar ara vermekten başka bir şey değil. hamlelerin mantıklı ya da adil olması söz konusu değil dış politikada. gücü yettiği için karşısındakinin can damarına çökecek kadar vahşi alan bu. insanlığın tarihiyle yaşıt bir durum.

ırak işgal edilirken olaya ağırlık koyamadık. koysaydık belki işler hiç buralara gelmezdi. koyamamamızın sebebini de erdoğan'ın bugünkü tavrına bakınca anlıyoruz. belimizi biraz daha doğrultsak cihan hakimiyetinden bahsedecek neredeyse. türk devleti güçsüzdü, bölge halklarıyla teması azdı. her şeyden önemlisi bence bir planı bile yoktu. müdahil olursa neyle karşılaşacağını kestiremiyordu. bugün belki önümüzde bir sürü cephe var ama kimden ne geleceğini az çok kestirebiliyoruz. gerçi kestiremediğimiz bir sürü şey de oluyor galiba. yine de hamleye hamleyle karşılık verecek alanlara sahibiz. oyundayız yani.

bence bu konuda yanlış yapmak, hiçbir şey yapmamaktan iyi. doğru yaptıklarımız zaten çok iyi. bir şeyler yapmalıyız çünkü yapmazsak birileri bölgede topraklarını, iktidarını, gücünü, kaynağını falan değil; insanlığını kaybedecek, belki de kaybetti bile çoktan, yeniden tesis etmek gerekecek gücümüz nispetinde. insanlığını, vicdanını kaybetmişlerle aynı coğrafyada yaşamak da bizim için büyük yazık olur.

1923'te biz haklıydık. bugün de halkıyız. 1923'te hakkımızı arayan, gerektiğinde kavgaya da giren ama uzlaşmacı, güçsüz olan taraftık. şimdi biraz daha beli doğrulttuk. hakkımızı alırız ulan modunda agresifiz, saldırganız. bunu da "nah burama kadar geldi amk" halkılığıyla yapıyoruz. tavır ne olursa olsun ülkemiz adına güvenlik tehdidi oluşturan durumların ortadan kaldırılması, ileride gelebilecek saldırılar için savunma hattının bir şekilde oluşturulması şart.
2002 psikolojisiyle hareket etmek normal, 2016 yılında 14 yıl boyunca götündeki bokları temizlediğin kardeşim dediğin efendim, hoca efendim dediğin adamın darbeye kalkışması normal, bundan yüz yıl öncesinde söyledikleri günümüzde geçerli olan adamın psikolojisinde hareket edemeyeğiz? yürü git allasen derler.
boş beleş, saçma sapan konuşmalardır.
1400 yıl öncesinin psikolojisiyle hareket edenlerden duyulması şaşırtmamıştır.
güncel Önemli Başlıklar