bugün

ülkemiz vakti zamanında yok olmanın eşiğindeydi. hürriyet elden gitmiş, türk kavramını dünya unutmak üzereyken bu vatan yeniden varolmuştur. yeniden doğmayı başarabildik ve bunu cumhuriyet' in ilanı ile resmileştirdikten sonra artık ülkemizin önü artık açıktı. çok aşikar ki hürriyetini kazanmak hele ki geri almak tarifi imkansız bir ödüldür. lakin bu kazancımızdan sonra ne kadar yol katettiğimiz muammadır. her dönem gelen siyatçiler, çürük elma olup yüksek rütbede bulunan askerler ülkenin gelişmemesi ve kendi çıkarları için ellerinden geleni yapmışlardır. menfaati uğruna bu ülke üzerinde oyun oynayanlar her vakit olmuştur. sağcısı da, solcusu da bu ülkenin gelişmesi önleyecek birçok hata ve hatalar yapmıştır halen yapılmaktadır.

1923' de yeniden doğduk fakat ne kadar yol geldik?
mandacılık kaybedilmiştir, özgürlük kazanılmıştır. ümmet olmaktan çıkıp millet olunmuştur. hasta adam olmaktan genç cumhuriyet olmaya geçilmiştir. türkiye anka kuşu misali kendi küllerinden yeniden doğmuştur ama farklı bir kimlikle.

kısaca bunlar kazanılmış ve kaybedilmiştir. günümüzde bu saydıklarımızdan hangilerini elimizde tutabildiğimiz ise tam bir muammadır.
şu anda türkiye'nin sahip olduğu her şey, 1923'ten sonra kazanılmıştır. cumhuriyet, demokrasi, özgürlük...

kaybettiklerimiz mi?

daha sonradan gelen hükümetlerin kaybettirdikleri şeyler haricinde pek bir şey yok...
güncel Önemli Başlıklar