bugün

1899 yılını Fenerbahçe Spor Klübü'nün Gerçek Kuruluş Yılı olarak kabul ettirmeye çalışan bir dernek. şubelerinden biri bağdat caddesi uzerinde caddebostan plajyolu duragında bulunmaktadır. diğer takımlara kuruluş yılı konusunda üstünlük taslamak için kurulan bir kompleks abidesi olarak görülmesi kaçınılmazdır.
(bkz: atatürk de fenerbahçeliydi)
(bkz: hazreti muhammed de fenerbahçeliydi)
genç romalı fenerbahçeliler derneği ile rekabet içinde olan dernektir. bizans ın meşhur mavilerle yeşiller arasındaki hipodrom rekabetinde de fenerbahçeli yeşiller isimli oluşumları vardır.

(bkz: bizans kanaryaları)
fenerbahçe kızılderililer derneği ile sık sık organizasyon düzenleyen dernektir.
doğru yolda olan dernektir. evet 1899 yılında kurulmuştur. hatta edison da kurucu üyelerdendir. aslında ilk
ismi de ampulbahçe'dir. bir başka çarpıcı gerçekte şudur ki; ampulbahçe'nin ilk teknik direktörü de goethe'dir.
(bkz: hey allah ım ya)
1899 bilhassa seçilmiş olmalı ki, insanlar üzerinde etkisi fazla olsun diye. 19,99 ytl, 1299 ytl, 99 ytl fiyat olayının bir benzeridir.

(bkz: 10 milyon fenerbahçeli var)
(bkz: 20 milyon fenerbahçeli var)
(bkz: 30 milyon sekiz yüz bin fenerbahçeli var)
(bkz: 56 altı milyon üç yüz seksen bin fenerbahçeli var)
(bkz: bir milyar çinli fenerbahçeli var)
(bkz: m ö 2270 fenerbahçeliler derneği)
Gerçekten fenerbahçelilerin kurduğu bir dernektir. adında 1899 olması rasgele seçilmiş bir şey değildir.
fenerbahçe'nin kurucuları 1899 yılında black stockings* adında bir takım kurmuş, daha sonra kulüp dağıtılmış ve bir kaç kez daha kurulup dağıtıldıktan sonra 1907 yılında fenerbahçe adıyla kurulup bugüne kadar gelmiştir.
Bu yüzden kulübün esas kuruluş yılını 1899 olarak kabul eden bir grup tarafından "1899 fenerbahçeliler derneği" adında bir dernek kurulmuştur.

ilk açılan kulübün adı neden ingilizceydi diyenler için;
O zamanlar ülkede yabancılar dışında futbol oynamak yasak olduğundan kurucular türklerin takımı olduğu anlaşılmasın diye ingilizce isimde kurmuşlardır.

Bütün mesele budur ancak anti-fenerliler yine "fenere bok atalım" diye başlıkta hz.ademden hz.muhammede; galapagosdan çine kadar dernekle alakası olmayan şeyleri fenerbahçeyle bağdaştırmayı başarmışlardır.
(bkz: m ö 1899 fenerbahçeliler derneği)
fenerbahce nin kurulus tarihini 1899 olarak degistirtmeleri durumunda 100. yilinda sampiyon olamamalarina neden olacak degnek!. kurtarmazsa duz hesap 1901 yapalim?
(bkz: fenerbahçe den nefret etme sebepleri)
herkese dert olan dernek.

neden dert olmustur? cunku 1899 fenerbahceliler dernegi kill for you grubunun yasallastigi dernektir, hani su bir 100 yil daha karim olur musun?, since 1453, sadece itlerin dunyasi siyah beyazdir gibi pankartlari acan grup.

peki neden bu ismi secmislerdir? 1899 yilinda kadikoy'de siyah coraplilar isimli bir takim kurulur, bu takim osmanli uyruklu kisiler tarafindan kurulan ilk takimdir. daha sonra bu takimi kuranlarin buyuk cogunlugu 1902 yilinda kadikoy futbol klubunu, 1907'de de fenerbahce'yi kurarlar. yani fenerbahce'nin temellerinin 1899'da atildigi iddiasiyla bu ismi secmislerdir.

kimsenin 1899'da kurulduk gibi bir iddiasi yoktur yani, o baskalarinin husnu kuruntusudur.

ayrica bu dernegin duzenledigi her organizasyon (ozellikle ucak organizasyonlari) adam gibidir.
SULTAN iKiNCi ABDÜLHAMiD tarafından kurdurulmuş dernektir.

(bkz: araştırılmamış bilgi içeren entry)
fenerbahçe'nin en eski futbol klübü olduğunun kanıtı olan dernektir.
üyesi olmaktan onur duyduğum dernektir. kurtuluş savaşı ruhunun tohumlarının atıldığı dönemlere rastlar bu tarih. fenerbahçe'nin neden böylesine yüce bir aşk olduğunun da temelidir kendi küçük dünyamda.

kendi imkanlarımca, kendi naciz dağarcığımca araştırılmış, izlenmiş, okunmuş belgelerden sonra da mustafa kemal atatürk'ün izinden gitmeye çalışan bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak her seferinde fenerbahçe'li olmanın onurunu yaşatır bana bu oluşum. fenerbahçelilik isyandır, direniştir, devrimdir, yürüyüştür. ve bu yürüyüşün temeli 1899'da atılmıştır işte.

siyah çoraplılar adıyla kurulan, gündüzleri işgal kuvvetleriyle futbol maçı yapıp onları yenerek cepheye moral veren (41 maçın 38'ini kazanmıştır) gece de cephede direnen yoldaşlarına silah, mühimmat ve asker kaçıran oluşumdur fenerbahçe. o yüzdendir ki fenerbahçe, hayatımın sonuna kadar bitmeyecek yegane aşktır.
bu siyah çoraplılar meselesi gerçekse bence çorap değil jartiyerdir. * ama bence yine fenerli sallamasyonu. neden böyle abartılara, yalanlara ihtiyaç duyuyorlar anlamıyorum. al hadi tamam 1899 olsun, 25 milyonun üstüne 5'te benden, 30 milyon taraftarın olsun. bu yalanlara fenerliden başka inanan varsa, afiyet olsun.
güncel Önemli Başlıklar