bugün

asıl mesela üniversite seçmekten ziyade o duruma gelebilmektir bence. çoğu liselilerimiz o duruma gelememiştir. aptal olduklarından değil, yapamadığı halde o kadar dersi yapmak durumunda kalmalarından. ne psikoloji kalmıştır ne geleceğe umut. aptal olan sadece eğitim sistemidir..
18'e gelene kadar çocuğa sağlıklı karar verme yetisi kazandıramıyorsak demek ki...

Misafirlikte bile çocuğa aç mısın denilince, "yok o tok teyzesi" diye yetişemedik mi?

18 yaşında oy kullanabiliyorsa üniversitesini de seçecek.
yaşım 18. 3.5 senedir uzak doğu savunma sanatlarından taekwondo ile uğraşıyorum. müsabakalara girmişliğim var, kazanma ve kaybetme duygusunu yaşamışlığım var. yaş ilerledikçe tabii aktif sporculuk bir köşeye çekiliyor yerini mevcut bilgileri bu spora başlamaya hevesli kişilere aktarma olayına bırakıyor. ben bu tarz bir düşünce ile besyo- antrenörlük eğitimi bölümünü seçtim ve şuan okuyorum gayette memnunum. bu genelleme neden? hadi onu da geçtim 18 yaş çocukluk çağının bittiği çağdır. 18 yaşında ki bir insana çocuk denemez. boş yapmayalım iyi günler.
Bu karari tek basina almiyorlar. Bir suru rehber ogretmen, akraba vs yardimci olmaya calisiyor. Kaldi ki 18 yas; karar verme yetileri acisindan kucuk bir yas degil. Gayet bilincli tercihler yapilabilir.

Ayrica soyle dusunun, kac yasinda verdiginiz kararin kesinlikle dogru olduguna emin oluyorsunuz? 25 mi? 30 mu? 35 mi? Var mi oyle bir yas?

Zaten turkiyede universite secmek cok kolay. Toplasan 5 tane iyi okul var. Gerisi tirro. Gucenmeyin ama durum bu.
yaş küçük değil ama eğitim sistemi aptal. bilgisayar mühendisliği isteyen ben dandik bir üniversiteye gitmek istemediğimden bitkideki hormonlar gibi saçma sapan şeyleri kafama sokmak zorundayım. yine sinirlerim attı en iyisi ben ders çalışıyım sözlük.