bugün

görsel

Çorum'da yaşayan 51 yaşındaki Mustafa Gökgöz'ün ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeylerinde 18 diploması bulunuyor.

iki lisans bölümünde daha eğitimini sürdüren ve 50'yi aşkın mesleki eğitim sertifikası bulunan Mustafa Gökgöz,

"Bir şey öğrenmediğim gün rahat uyuyamıyorum. Öğrenmekten vazgeçmemek, öğrenmeyi bitirmemek lazım" diye konuştu.

https://www.ntv.com.tr/tu...du,KhyNHEcnXEK8vmORgQoJ7g
18 diploma yerine bir tane bıyığı olsa bakan olurdu halbuki.
cüneyt'in de 1000 tane filmi var ama 1 tane oscar ' ı yok.
Bilgisayar mühendisliği yüksek lisans diploması önemsiz değil.

Helal olsun.
bence boşa geçmiş bir ömürdür. bir insan bir konuda uzmanlaşır, diğerleri hususunda genel bilgi sahibi olur, uzmanlaştığı konuda da dikey ilerleme kaydeder..

"leonardo da vinci 5-6 konuda uzmandı" gibi bir yorum gelebilir, bunu soran kendisini da vinci ile mi mukayese ediyor, doğal olarak merak ederim.

ayrıca devletin de, bu şekilde bir kaynak israfına engel olması gerekir. bence farklı dallarda üçüncü diplomadan itibaren harç paraları ödenemez derece çoğalmalıdır.
hayırlı olsn ne gerek vardı?
benim boyle bir tanidigim vardi. eger diplomalarini örgün ogrenimden aliniyorsa, siz saniyormusunuz ki o diplomalar hakla, alin teriyle aliniyor!
zamaninda nufuz kullanilmis, adam hic okula gitmeden diploma sahibi olmuş. ne okul yonetimi ne hocalari ağızlarını acip birsey soyleyememisler korkularindan. hos ayni kara duzen bu defada farkli bir zumre icin sahnede. degisen hicbirsey yok! bu kadar titri ve sozde diplomasi olan insanlar ucuncu sinif bir vakif universitesinden mezun olan yeniyetmelerden cok daha cahil oluyorlar ne yazik ki. eger bir yere de gelmiş, makam mevki sahibi olmuslarsa bunlardan daha ahlaksizini zor bulursunuz. kapladiklari koltuktan olurlarsa ertesi sabah butun yalakalari etraflarindan yok olacagi icin, alistiklari konforu surdurmek ugruna yapmayacakları rezillik yoktur.
ekleme: basliktaki haberdeki beyefendiyi bu yazdıklarımdan haric tutuyorum. ama onada su fikrimi soylemem gerek. birsey ogrenmek ne hos, bu hissiyati surdurebilmek ala bir his. yalniz diploma ulkemizde birseyi ogrendiginizin gostergesi değil maalesef. kendisine hobilerine ve ilgi alanlarına yonelik okumalar yapmasini, hayatinin keyfini surmesini ve bunca egitimin dogal bir sonucu olarak eser yazmasini siddetle tavsiye ediyorum. o diplomalarin kendisi öldükten sonra bir hukmu kalmayacak. belki cocuklari saklar ama ileri soylardan biri mutlaka onlari yok eder gunu gelince. ama eser oyle değil. eser diplomadan kiymetli.
Diploması olmayıp yanda sahte olup nerelerde olanlar var maalesef.