bugün

Günümüz şartlarnda illegaldir.
(bkz: vahşi kapitalizm)
Çalıştırdıkları kişiler suriyelidir muhtemelen.
Burada bir adam var. Asıl mesleği : motor ustasıymış. Neyse adam sanayide işe başlıyor. Bir gün suriyeli arkadaşı ile kendi dillerinde konuşuyor arabanın başında. Müşteri de zenginmiş epey arabada pahalı araba. Müşteri başlıyor bağırmaya " bu ne ..k her yere doldular" sonra alıyor arabasını baska tamirciye götürüyor.
Patron suriyeliyi hemen şutluyor. Adam şu an dönerci de paketçilik yapıyor. Kira ödüyor. Çoluğu çocuğu var. Tabi size kalsalar gebersinler! Dilerim ülkeleri düzelir de dönüp mutlu mesut yaşarlar.
beleş mezar bulsa yatacak bir işverene aittir. ben hep işçilere kızarım böyle durumlarda. ancak daha az önce bir tanesi ile konuştuk bayağı. aslında asgari ücretinde üstünde maaş alıyor ama patronu olacak kansız adamların kanlarını emiyor. yaptırmadığı iş yok hammallıktan tut kendi özel işlerine kadar. adamın ağzından dinleyince çok da kızamadım açıkçası. evli, kiracı ve 2 çocuğu var.

o yüzden işveren = g.tveren tezine geri dönüyoruz. tabii ki tamamı asla değil. işçisinin hakkını kendi hakkından önde tutan adamları da gördük, duyduk. işçilerine oğulları gibi kardeşleri gibi davranan işverenlerde var. sayıları çok değil sıkıntı burada.
inanmasi guc ama gercekten de var olan isletme. ulkenin geldigi nokta. yazik bunu soylerken utanmiyorlar kizarmiyorlar da. saatlik 1 dolar bile degil lan. bu nasil bir ulke amk.
güncel Önemli Başlıklar