bugün

Kuşkusuz koskoca allah'ın işi gücü yok da bize haber verecek.
kaybolmuş, nevet.
allah'ın işi gücü vardır ya. meşgul tanrım benim.
mesafeden kaynaklı durumdur.
--spoiler--
1400 sene vahiy geldiği halde inanmamıştı ya insanlar, onlardan hiçbir farkın yok. zira kitab hiçbir tahrifata uğramadı.
--spoiler--

Kardes, ilk kuran nereye yazildi ? Taslara, deri parcalarina vs.... Nerede simdi o taslar, deriler vs...??? Pardon duyamadim ? Ses gelmiyor kardes....!!!!
hazreti muhammed son peygamber ve elçiydi ondan ötürü normal illaha ki. haber arıyorsanız hadislere bakın kutsal kitap kuran-ı kerime bakın
insanlığın durumu daha da kötüleşti aslında peygamber gelebilir aslında ama teknoloji geliştikçe peygamber çıkmamaya başladı...
Alındı ya bahailik ne sanıyorsun?
Haber alamıyorum diye trip atan yazar serzenişi.

"nyse mşglsn glb Bn yatyrm ii geceler pff"
ulaşabilirsem kendisine bir sorum var :
sunucuyu kapatması durumunda tekrardan başka sunucuda doğabilecekmiyiz. çünkü bu serverin boku çıktı.
Korona virüs ile haber verdi ya. Yetmiyor mu??

"insanların kendi ellerinin kazandığı (tahribat ve talanlarının yol açmasıyla, doğal ve sosyal yapıyı bozmaları) dolayısıyla, karada ve denizde fesat ortaya çıktı. Umulur ki, (fesatlık ve fırsatçılık yapıp doğayı tahribattan) dönerler diye (Allah) onlara yaptıklarının bir kısmını (felaket ve musibet olarak) kendilerine tattırmaktadır. (Rum/41)

"Onlar, ille de Allah’ın ve meleklerin, bulutların gölgeleri arasından çıkıp gelmesini ve işin bitirilmesini mi bekliyorlar! Bütün işler Allah’a dönecektir!.." (el-bakara/210)

"Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor!" (ibrahim, 42)

Allah, zalimlerden habersiz değil.

Bugün bir virüsün yol açtığı dehşet. Ya O hesap günü! Düşünebiliyor musunuz? Bence ibret alacak, düşünecek zaman var henüz.

"O gün kişi, kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçacaktır. O gün, onlardan her bir kişinin kendisine yetecek kadar işi ve derdi vardır."
(Abese, 34/42)

Allah ihmal etmez, Allah imhal eder. Yani, Allah unutmaz, Allah erteler. Ve biz; dünyanın bütün günahkarları, hatalı olanları, çirkinliklere sessiz olanları, zulme göz yumanları, hangi dine mensup olurlarsa olsunlar bu yanlışlara ortak olanları, hepimiz deneniyoruz. Daha çetin imtihanlara muhatap olabiliriz. Dilerim Rabbim sadıkların duaları hürmetini bizleri affeder ve bağışlar.

***

iki yıla sığan felaketler

Son birkaç yılda yaşadıklarımızı düşünün. Deli dana, kuş gribi, domuz gribi, kene belası, çekirge istilası, karınca istilası, depremler, iklimlerin değişmesi, korona, tsunamiler, bereketsizlik, kaos, anarşi, radikalleşme ve daha yığınla bela. ilerde karşılaşacağımız yeni sıkıntıların habercisi gibi durmuyor mu?

Daha önce duyulmamış hastalıklar olacak

Bugünün virüsü: "Korona". Yarın hangi hastalık? Hangi sıkıntı? Bilemiyoruz. inşallah hiç biri olmayacak. Peki düne kadar bilmediğimiz onlarca hastalık yeni çıkmadı mı? Kıyamete kadar devam edecek bu süreç.

"Elbette Allah, yarattığı her hastalığın çaresini, tedavisini yaratmıştır." (Ebu Davud, Tıbb,11:3874)

Hastalıkların iki tedavisi var.
Birincisi; ilaç, tedavi, tedbir ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek. Akılla hareket etmek.
ikinci tedavisi ise dua ve direnç. Bunlar tamam.

Ancak tarih boyunca, nice ümmetin, zulüm, haksızlık ve adaletsizlik yüzünden helak olduğunu biliyoruz. Bunları da gidermek zorundayız. Ahlak ve dürüstlükle. Hz. Peygamber'e kulak verin. Açıkça konuşuyor. Hz. Peygamber sözünü sakınmıyor. Sakınmaz da. Yeter ki duyacak, işitecek kalb ve kulak olsun.O, söylenmesi gerekeni söylüyor. Öteleyenler ve erteleyenler düşünsünler. Hz. Resulü dinlemeyenler kendi cehaletine yansın.

"Bir milletin içinde zina-fuhuş ortaya çıkıp nihayet o millet (topluluk) bu günahı aleni olarak işlediğinde - mutlaka içlerinde Taun hastalığı ve onlardan önce gelip geçmiş milletlerde vukuu bulmamış hastalıklar yayılır." (ibni Mace, Fiten, bab:22 hadis:4019)

Bu ifadeler bizim değil Hz. Resulallah'ın ifadeleridir. Daha öncede ifade ettiğim gibi, bu sözlerin yani Kur'an'ın ve sünnetin muhatabı bütün insanlıktır. Sadece iman edenler değil. Eşik aşıldığında, Allah'ın yeryüzüne koyduğu ve çizgileri konulmuş ilkeleri çiğnediğinde, neyle muhatap kılınacağımız hiç bilinmez. Hz. Nuh'un tufanı, çekirge ve kan belası, Ad ve Semud kavimlerinin helakı, seslerle yok edilen ümmetler, sarsıntılarla yok edilen şehirler masal ve efsane değil. Kur'an'ın bildirdiği, arkeolojik kalıntılarla ortaya koyduğu hakikatlerdir. Kur'an bütün nübüvvet tarihini göz önüne seriyor ki anlayan anlasın. Masal diyen ise, kendine yazık etmeye devam etsin.

Dünyanın muktedirleri iki yüzlü

insanların günah dosyası günden güne kabarıyor.

Ya Hindistan'da karınları deşilen kadınlar! Çin ve diğer ülkelerde Müslümanlara uygulanan zulüm! Allah'a yükseltilen beddualar! Ya Yunanistan'a geçmeye çalışan kadınlar ve çocukların da içinde bulunduğu botları devirip ölmelerini sağlamak için çabalayan medeni ve modern batılıların yaptıkları. Mültecileri iç çamaşırlarına kadar soyup kırbaçlayan ve paralarına el koyan medeniyet tüccarı batılılar!
Sanmayın ki Allah, yaptıklarınızdan gafildir! Ya Ortadoğu'nun keyfinden bir gram taviz vermeyen yöneticileri. Ya Müslümanlıkla ilgisi kalmamış sözde Müslümanlar. Hz. Musa'nın sözleri hiç mi aklınıza gelmiyor? Ey Müslümanlar. Hristiyanlar, Museviler! Ve ey hiçbir şeye inanmayanlar.

"Onları o müthiş deprem yakalayınca Musa dedi ki: "Ey Rabbim! Dileseydin onları ve beni daha önce helak ederdin. içimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak edecek misin? Bu iş senin imtihanından başka bir şey değildir. Onunla dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletirsin. Sen bizim velimizsin. Artık bizi bağışla. Ve bize acı. Sen bağışlayanların en iyisisin." (A'raf 155/156)

Bu sözlerin muhatabı sanmayın ki sadece Müslümanlardır. Bu sözlerin muhatabı, her kitabı olan din mensubu, her totemi olan, her inanan veya inanmayandır. Her kitabı olmayan din mensubu! Aklı olan, aklı eren herkes. Belanın da mükafatın da muhatabı insanlık. insanoğlu, Adem oğlu. Herkes. Hepimiz. Hepiniz. Kendini en günahkar sayan da, kendini cennetin sakini gören de. Hepimiz sorgulanacağız. Peygamberlerin dahi sorgulanacağı ( Araf, 6) o çetin günden kim kurtulabilir.
Ya Avrupalılar. Düne kadar memleketlerinde Müslümanları istemiyorlardı. Camilere baskı uyguluyorlardı. Şimdi ise birbirlerini istemiyorlar. Birbirlerine sınırları kapatıyorlar. Düşündürücü değil mi? ibret verici değil mi?

https://www.sabah.com.tr/...20/allah-kullari-uyariyor

görsel
görsel
görsel
Görmek istemeyenden daah kör, duymak istemeyenden daha sağır olan yoktur.
haber alırsanız iletilmesi rica olunur.
virüs,maske,küresel ısınma falan derken bu serverın artık sarmaması, yeni server açsın nolur.
Çok yazıyor diye aramıyordur belki...
günaydın.

(bkz: allah yok din yalan)
telefonu sessizde kalmış büyük ihtimalle.
Biz inananlar haber alıyoruz. Namaz ve dua ile konuşuyoruz. Bir şey istiyoruz veriyor , bos cevirmiyor.
Bizi umursamıyor artık. En uzun belayı attı başımıza, ne haliniz varsa görün diyor.
Ataistlerin düştüğü yanılgı.

"O" her yüzyıl said gibi, edip Yüksel gibi, Mevlânâ gibi salih kulları aracılığıyla insanlara haberini iletir. Ama nedense her seferinde itikadî ve fıkhî yönden farklı bir mezhebin kurallarını gönderir elçilerine.
Bence birileri bizi Kandırıyor ama neyse.
(bkz: gaiplik karinesi)
kendisi zaten son gönderdiği mesajında bu benden alacağınız son haberdi diye uyarmıştı, okumadın mı?

Murdar hayvan, kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına kesilmiş, boğulmuş, vurularak öldürülmüş, yuvarlanıp ölmüş, boynuzlanarak öldürülmüş hayvanlarla -henüz canı çıkmadan yetişip kestiklerinizin dışında- yırtıcıların yediği hayvanlar, dikili taşlar önünde (sunaklarda) boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyla paylaşmanız size haram kılındı. Çünkü bunlar doğru yoldan sapmaktır. Bugün, kâfirler dininiz hakkında ümitlerini yitirmişlerdir. Onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım, sizin için din olarak islâmiyet’i beğendim. Kim açlıktan bunalıp çaresiz kalırsa, günah sınırına varmaksızın yiyebilir. Şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir. (Maide-3)
Hoparlörle anons mu bekleniyor "Ben buradayım" diye?
Çevrimdışı takılan yazarın yersiz beyanı.
güncel Önemli Başlıklar