bugün

berna laçin'in faturasıdır. evi de ılık tutuyormuş bir de. ve bunun üzerinden doğalgazın pahalılığına isyan ediyor yani. milyonlarca yoksul insan 100-200 lira ile ısınmaya çalışırken ve onların yığın halinde sokağa çıkması gerekirken laçin hanım 'isyan oyunu' oynuyor.

edit: tane tane anlatayım. laçin zengin, istediği gibi yakıyor, ve zaten de diyor ki evi kendi isteğim doğrultusunda ılık tutuyorum diyor. evet buna rağmen 1400 tl geliyor diyor ve pahalı demek istiyor. pahalılık konusunda haklı, ama mesele bu değil. yoksulun isyan etmemesi mesele. 1400 tl faturaya isyan edince şu oluyor; 'ulan hükümet ne yapsın, böyle isyan mı olur' diye bir propagandaya dönüyor iş. ve bu durumda gerçekten yoksul olan milyonlarca insanın ezilmişliğinin önüne geçiyor.
tripleks denilen 3 katlı evlerdendir. veya 150+ m² falandır. neticede ünlü evi bizim gibi 70-80 m² apartman dairesi evde oturacak hali yok. biz kombinin derecesini yükseltirken gözümüz seyiriyor oğlum..

pahalılık konusunda ise haklı. yıllardır yazıyoruz tam kışa girerken m³ fiyatını neredeyse yüzde yüz artırıp kış bitip ağaçlar yeşermeye başladığında fiyatı kışa girerken ki seviyeye getirip "neresi pahalı yaeaeaeaa" diye şark kurnazlığı yapmak sadece bizim ülkemizin siyasetçilerine özgü bir şeydir. ilk bahardan sonra doğal gazı banyo ve mutfak hariç ne amaçlı kullanacak ki insanlar fiyatı indirip algı yaratıyorsun. kışa girerken sabit tutsana o fiyatı görelim halkın adamı olduğunuzu.
Çüş aslanmı pişiriyorlar hergün ocakta.
En temizi kömür ağa, veriyorsun 25 kilosuna 30 lira 4 çuval kömürle 1.5 ay cayır cayır yanıyorsun evin içinde. Sokayım doğalına da gazına da dolandırıcılıktan başka bir şey değil.
doğalgazla bitcoin mi yapmış ne yapmış lan?
Apartmanın merdivenlerini mi açmış ne yapmış.
evin metre kare büyüklüğü ile ilgilidir. bir de dublex, bahçeli ve her yanı cam ise ısıtmak kolay olmayacaktır.
allah yardımcısı olsun küçük eniştenin.
ev büyüktür ev. yoksa 3+1 evde ılıkta yaksa o fatura en fazla 400 tl olurdu. (bizim öyle oldu ordan biliyorum)
50 liralik kullandığım icin beni ilgilendirmeyen hadise.
yıl 2020 1400 tl gelen doğalgaz bize şaşırtıcı gelirken 2022 kışında minimum 1500 civarları geleceğini düşündükçe insan bir ürpermiyor değil hani. ne olur ne olmaz diye petek temizliğimi yapıp kombimi bankkart kampanyası vesilesi ile viessmann kombi ile değiştirdim. fatura az gelirse bu kış kendini amorti eder bence. hepimizin gazası mübarek olsun.