bugün

var böyle bir mühendis. arkadaş yeni mezun olmuşsun. zaten ot gibisin. iyi güzel bir iş vermişiz sana. üstüne de türkiye şartlarında acemi işçiye verilecek en iyi maaş teklif etmişiz 1200 lira vermişiz. neyini beğenmiyorsunuz amk. sana mezun olur olmaz 7500 lira maaş mı verecektik. neyi biliyorsun ki 1200 lira maaşı beğenmiyorsun lan? ondan sonra vay efendim mühendisim ama işsizim ülkenin hali içler acısı. yarram sen tercübesiz olduğum halde yüksek maaş istediğim için açıkta keldım demiyorsun da boku ülkeye atıyorsun hıyar seni.
haklı mühendistir.
Ulan adam memur oluyor sanki tecrübesiz bu az para verin mi diyorlar. 2000 e yakın para alıyor. Olay tecrübe değil kapasite amina kodumun sığır yöneticileri. Al vardiya şefini mühendis yap o zaman amk.
almayın o zaman mühendis amk. işçilere ver o yetkileri.

çok biliyorsunuz ya toplantılarda işçiler sizden daha iyi çalışıyor demeyi. koy o zaman yerime işçiyi

ehhh yeter lan sıktınız ama he. tecrübeymiş. ilk işmiş. sikerler öyle işi.
aynı zamanda evli mühendis ise ayvayı yemiş mühendistir.
para değil adam seçen mühendistir. insan önce bir mühendis hakkında konuşmalarına dikkat edecek. zaten böyle bir olay da yok. maksat bir yerlere hava atmak. güldürdü.
artist mühendistir. sen yeni mezunsun, dünyadan haberin yok. 1200 lira sana çok bile. ben mesela yeni mezun bir doktorken 5000 lira maaşla işe başlamıştım. ama onlar bizim gibi 6-7 yıl okumuyorlar. ölsünler hepsi. evet.

edit: artist mühendisler rahatsız olmuş. lan size 5-6 bin lira verilse ne yapacağınızı şaşırtırsınız. bize birinci sınıfta öğretiyorlar para idaresini.*
haklı olan mühendistir.
oldu olacak o kadar okumaya asgari ücret versinler. adam o kadar okumuş, iyi yaşamak; para kazanmak için ...
zaten iş ararken karşılaşılan bir mantık hatası bir kısır döngüdür; işverenler mühendis ve teknik eleman yetiştirme taraftarı değil; ama tecrübeli eleman arıyor herkes.
bilgisine ve becerisine güveniyorsa haklıdır. 1 ay layığıyla çalışıp 'önümüzde ki aydan itibaren maaşımın yükseltilmesini bekliyorum patroncuğum' diyebilir.
insan somurmeye alismis orospu cocugu patronun eline dusmus muhendistir. bunun sigortasini da asgari ucretten gosterirler...
Haklıdır, onca senenin karşılığı bu olmamalı.
hele bir de inşaat mühendisiyse katlanmak zorunda olduğu miktar. ileride kendi binasını diker bok gibi de para kaldırır ama tecrübe, bilgi, zekilik, çeviklik, ahlak.
bu kadar malın bedava yaşadığı bu ülkede haklı olan mühendistir.
makine mühendisidir.
Sen oku çırpın, şerefsizin biri gelip maaş olarak asgari ücret versin. Yok öyle dünya.
Haklı olan mühendistir. gerçekten bu ücrete mi çalışıyor?
piyasayı düşürmeyen şerefli mühendistir. eleman sırtından geçinmeye çalışan orospu çocuklarına ve 1200 tlyi beğenen ezik işletmecilere de dert olmaktadır.
Asgeri ücret olmus 1300 lira bir muhendis niye 1200 alsin ki )) hem yasadigi il eger istanbul ise adam haklidir beyler dagilin..
Kısmen olabilecek durum . Bkz(bkz: min 5.6 yıl okumak bunun cefası. Öğrenim gördüğü sürede kişi başına 5 erkek düşmesi gibi olaylardan dolayı rahata kavuşmak istemiştir. Hakkıdır. (bkz: 7 yılda bölüm bitirmek) (bkz: mühendislik de bayan).
o tecrübesiz dediğiniz mühendisin o fabrikayı/inşaatı her ne ise artık, iki kere söküp takabileceğini bilse o maaşı teklif etmeye utanacak işveren tarafından gelen teklifi beğenmeyen mühendistir.

kabul eden kimi dingiller piyasanın düşmesine sebep olur.

temelde mühendis asgari maaşları ortalama olarak asgari ücret * 3 şeklinde olmalıdır.
1200 TL: işsiz olan için yüksek, çalışan için emek ziyanı olarak değerlendirilebilecek meblağ. Markete gidip alışveriş yapınız, ev kirası-elektrik-doğal gaz- telefon-su ıvır zıvır ödeyiniz bakalım 1200 TL den geriye ne kalıyor. Nefes alıp vermek ise yaşamak bitki gibi fotosentez yapar yaşarsın, ama saksı bitkisinin bile arada saksısının ve toprağının yenilenmesi gerekir.
Anlayan anladı...
vatan hayinidir.
Verdiği emeğe saygisi olan muhendistir ayrica kendisine bok atip da daha muhendis olabilme yetisine sahip olamayanlar onu pek anlayamaz. Eger ihtiyaci varsa elbet çalışacaktır ancak tecrubesi yok diye de adeta bir eğitim fakultesi tadinda öğrencilik geçirdiği anlamina gelmez kaldi ki turkiye sartlarinda ogretmenlerin aldigi maaşın düşüklüğü tartışıladursun bu mühendis gecesini gündüzüne katip proje pesinde kostuysa neden talep ettiği bir miktar olamasin?