bugün

1071 de hitit olmasından ziyade başlıktaki ecinni adlı davar beni çok güldürdü

Neymiş hitit varmış türkler de onların genlerini taşıyormuş o yüzden hitit yokmuş

türklerin Anadolu'ya göç edince peşinden getirdikleri irani (soğd,iskit, harzemli) ve işgalle gelen moğolların türk etnogenezinin oluşumuna katkı sağladığını biliyoruz

Aynı şekilde Anadolu yunanlaşmış (bak burası mühim) luvi (likyalı, milyanlı,pisidyalı,sideli,karyalı) gibi yerli anadolulu, kelt (galat),frig ve misyalılar gibi kavimlerin de islamlaşıp türkleştikleri de gerçek hatta buna normanlar da dahil

Lakin bu halkların genetik mirasını taşıması türk olmadığı anlamına gelmiyor aksine bu halkların Anadolu türk etnogenezinin oluşumuna katkı sağladığını gösteriyor hani sen yunanlı için hala yunan oluyor ya davar ecinni türk için aynısı niye olamıyor ?

Bu arada attığın genetik bulgular yanlış davar doğrusu şunlar

görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
ikinizin de ayrı ayrı amınakoyum. Şapşikler sizi.
Ben urartulardan geldiysem bunda benim suçum ne? Maymundan gelmediğime şükür. Bak allah beni insan olarak halketmiş ya birde maymun etseydi halim nice olurdu? Bence boş tartışmalar bunlar. Potansiyelinin ne olduğundan ziyade, onun ne kadarını aktive edebildiğin senin gerçek kimlik kişilik ve şahsiyetini ortaya koyar. Asalet soyda demek; nesebinin belli olması temiz ve meşru (nikah/evlilik) yollardan gelmiş olmak demektir. Yoksa ırkları özel ayrıcalıklı yada üstün görmek demek değildir. Hepimiz hz adem ile havva (a.s.) nın çocukları değilmiyiz? Neyin kavgası ki bu? Hz adem hangi ırka mensup o halde? Mensup olduğun kavme duyduğun Aidiyet ve muhabbet sakın seni kibre sokmasın ve diğerlerine hakir gözle bakmana sebep olmasın. Hemde aradan geçen onca zamanda ırklar ve kavimler birbirine karışmış iken.

Toprağın altında, usta da bir çırakta.
Ulan keşke araya filiz diye birileri yazsaydı, hadi filiz olmadı bir hanım yazsaydı da ben de usulca bakın filiz hanım, bakın x hanım diye muhabbete dahil olup adımı tarihe kazısaydım dediğim tartışma.

(bkz: turkishmusic org daki sezen aksu tartışması)
bilirkişi geldi kenara geçin bakayım.

tarih(açıköğretim) ve jeoloji mühendisliği(itü) bölümlerinde tahsil görüyorum.

şimdi anadolu en eski tarihlerden beri kavşak noktası. ta neolitik dönemde dahi burada birileri yaşıyordu.

salt türkiye'de değil dünyada saf bir insan ırkı yoktur. en izole kabileler dahi tarihin arkaik dönemlerinde melezlenmiş olabilirler. dahası, milletler geçidi anadolu'da bunun sorgulanması abes kaçar.

hitit, frig, urartu vs daha pek çok ulus zaten önce helenleşti(deniz insanları) ardından sami ırkından da etkilendi(assur fetihleri)
kurulan koloniler, yunan nüfusun asimile gücünü yükseltti. zamanla iç bölgelere dek hatta karadeniz kıyıları da yunan etkisine açıldı. akabinde roma ve bizans daha sonra sasani, emevi ve abbasi akınları ve nihayet 1020 gibi yabgulu oğuzların doğu anadolu'ya ve kuzey ırak'a yerleşmek için girişi.

yabgulu oğuzlar, selçuk bey'in büyük oğlu arslan yabgu'nun göçebeleri olup diğer oğuzlarla bozuşunca batıya gittiler. sonraları çağrı ve tuğrul'un 1050 civarı akınları var. 1071 sanıldığı gibi anadolu'yu fethetme amaçlı bir harekat değil. amaç zengin mısır ve suriye'yi selçuklu hakimiyetine almak. bizans toprakları ise arada kalıyordu ve onu geçmek adına romalıları yenmek zorundaydınız.
yoksa alparslan'ın umurunda bile değildi anadolu. zaten 6. asırdan bu yana haraptır anadolu. önce bizans-sasani, sonra bizans-arap savaşları sonucu harabedir.

kısacası türkler tarih boyunca uzak asya'da bile melez bir ulustu. sanıldığı gibi türkler karakteristik bir çekik göze sahip değildi. tabii ki mongoloid olanımız var ; ama olmayanımız da var.

türkler koskoca bir ulus. bir ucu mançurya'da bir ucu viyana'da yaşamış ulusun 3 milyonluk moğolistan ulusu gibi aynı fenotiple gezecek hali yok. daha türkistan'da farklı ulusları hakimiyetine aldı. sonrası malum.
daha da yazarım gerekirse. iyi günler.
Baris o kaynakların hepsini aç oku sonra iskit git hadi göreyim ense traşını

Ben burada araştırma veriyorum adam sırp-boşnak diye laf sikistiriyor

Hadi naş naş.
(bkz: buharlı hitit)

bi kendinize gelin gençler.
--spoiler--
Osmanlı hanedanının da köken olarak J2 veya R1b haplogrubunda yer aldığı iddia edilmektedir. Osmanlı ailesinden Padişah Sultan Abdulaziz’in soyundan geldiğini belirten bir prensin de Oxford Ancestry kayıtlarında J2 olduğu belirtilmektedir.
--spoiler--

orospu çocuğunun kaynak olarak verdiği sitenin adı turkomania. yukarıdaki cümle de orada geçen bir kısım.

he yarram he, osmanlı hanedanına giren çıkan belli değil (ermeni, rum, sırp, yahudi) 50 tane milletten gelin alıp çocuk peydahlamışlar ama J2 -R1b haplogrubundanlar hala.

verdiği, okuduğu, inandığı kaynakların ne derece güvenilir olduğunu buradan anlayabilirsiniz.
Abarttiniz lan. Seviyeli tartisin.

Hititlerin hepsi eti fabrikasinda isci olmus.
http://www.haplogruplar.com/1395-2/

görsel

al sana kaynak verdiğin yerden amın oğlu. ermenilerin türkiye türklerine özbeklerden bile yakın akraba olduğunu görünce götünü parmaklarsın artık. henüz kapadokya rumlarından bahsetmedim bile.
--spoiler--
evet hepsi buhar olup uçtu ortadoğu ve balkan milletlerine karıştı 1 tane bile kalması
--spoiler--

zoruna da gitse, götüne de girse kanında hitit dna'sı da var, ermeni dna'sı da var, yunan dna'sı da, daha var oğlu var. Sen saf türküm diye mastürbasyon yapmaya devam et.
Ne gizel hakaretlesiyorsunuz lan.

Iste gormek istedigimiz bilgi dolu hakaretler.

1071de hintli olup olmamasi sorunsali.
--spoiler--
hititler:deniz kabileleri ve dorlar(doris) tarafından m.ö 1200 lerde yok edildi kuzey suriye de kalan da aramislesti

makedon:eski bir grek kavmi ilk önce roma sonra bizans a bağladı gitti

romalı:askeri harekat harici hiçbir romalı anadolu ya gelmemiştir .
--spoiler--

he hepsi yok edildi, bir tane bile kalmadı. dorlar gelip hepsini kılıçtan geçirdi sonra toprağa gömdü. kafan güzelmiş güle güle kullan amk.

al bu da götüne girsin, rahatlarsın biraz.

görsel
Hititler:deniz kabileleri ve dorlar(doris) tarafından m.ö 1200 lerde yok edildi kuzey suriye de kalan da aramileşti

Makedon:eski bir grek kavmi ilk önce roma sonra bizans a bağladı gitti

Romalı:askeri harekat harici hiçbir romalı anadolu ya gelmemiştir .
--spoiler--
ecinni adlı yazarın yaptığıdır adam tuttu bana anadolu'da hitit,makedon,romalı vardır bunlar yok olmadı o halde bunlar türklerin atası dedi lan şaka gibi amk

bunlar m.s 500 lü yıllardan önce yok olmuştu halbuki
--spoiler--

lan sokuk nasıl yok oldu, buharlaştı mı bu adamlar? nereye gittiler dingil.
Hintlidir o.
anadolu'da yunanca konuşan ve kendini yunan sanan halklar aslında frig ve hitit kökenli.

Türkler bayağı orta asya ve sibirya kökenli'dir.
Tarihi kimya çalışarak öğrenenlerin sandığı hede.
Hititler m. ö. 2000 yıllarında yaşamış bir kavimdir, m. s. 1071 tarihi ile arasında aşağı yukarı 3000 yıl fark vardır.
Bazı k*rtlerin sanması değil gerçeği bildiği halde devşirme demesidir ibneliktir.
Evet benim güzel arkadaşlarım aslında başlık 1071 de anadolu'da eski anadolu halkları var sanmak olacaktı ama böyle daha kısa.

2004 yılında yapılan araştırmada anadolu türklerinin genlerinin hititlerden geldiği soyleniyordu.

Ama tarihi kayıtlar bunun tersini söyler 1071 de selçuklu türkleri bizans yanı yunanlar ile savaştı ve salgın hastalıklar,kıtlık, doğal afet ve savaşlar ile(bizans-sasani,bizans-emevi) iyice batıya gittiğini biliyoruz.

Peki türkler anadolu ya geldiğinde kimler vardı batıda rumlar ve diğer türk boyları(kuman,peçenek,tatar ve oğuz) doğuda ermeniler güneyde süryaniler ve araplar kuzeyde gürcüler ve lazlar.

Yani anadolu ya geldiğimizde kadim Anadolu halkları ile alakamız olmadı.

Tabi ben burada safkan'ız demiyorum gen olarak altaic baskındır diyorum.

Yani anadolu TURK halkının hepsi devşirme değil sadece karışmışlardır.

Zaten bu halklar türkler anadoluya gelmeden 2000 yıl önce yok olmuştur.
güncel Önemli Başlıklar