bugün

günlük başıma gelmiş hadise olup zaten deneme süreci olarak aldığım maaşı da alamamama yol açması muhtemel durumdur.

gayet güzel bir gün olabilecekken, yine saat zırıltısında uyandım ve işe gittim. gözlerimi açabildiğimde takriben saat 12yi bulmaya yüz tutmuştu. dedim artık biraz çalışayım, ayıptır... derken satın alma şefimiz bizim şef* ile hararetli bir sohbete tutuştu. ne olup bittiğini anlayamadan kendimi yanlarında buldum. aha dedim olm bi işi daha üzerine yıkıyorlar sağlam dur, destek al. derken ellerindeki resmi benim gönderip göndermediğimi sordular. baktım... ben göndermişim. neyse vel-hasıl kelam, dandik bir sac parçanın kuyruk kısmının 1,5 mm daha uzun olması gerekiyormuş.* neyse dedim, kalıpçı revize eder düzelir... adam hazır bulunan kalıba bir yuva daha açmak için 1500 lira istemesin mi?! hayır, g.tüne sokup düzeltecek olsa kendini ağırdan satıyor haspamm deyip geçicem, ama kontrol eden değil her zaman ki gibi çizen suçlu olduğundan fatura bana çıktı.
neyse bi daha olmasın gibi saçma tenkid ve azarlar ile geçirdik günün ikinci yarısını...
istifa mı etsem lan?! evde otursam 500 lira cebimde kalır aylık...
(bkz: kaş yaparken göz çıkarmak)
(bkz: 1000 lira maaşa 1 ay çalışan zavallı)
1 yıllık bir çalışma sonucu iş yerine 6 bin lira borçlanmaktır. bu durumda çalışmamak kişiyi 6 bin lira kara sokacağından bir an önce işten ayrıl birader *
burada utanması sıkılması gereken, 1.500,00 liralık hata payı olan bir işi yapan kişiye 1.000,00 lira maaş veren veya daha vasıflı bir personel çalıştırıp daha çok maaş vermek yerine, daha az maaşa işi kotarmaya çalışandır.
(bkz: banko hizmetleri asistanı)
bir daha ki ay 500lirayla idare etmek zorunda kalmaktır.
1000 lira maaş alıp 1500 TL kredi kartı borcunun olmasıdır.
güncel Önemli Başlıklar