bugün

Fraunhofer enstitüsünden gelen bir haber. bildiğiniz gibi elektrikli otomobil sektöründe menzil rekoru tesla firmasına ait. firmanın üst seviye pahalı araçlarında 600 km gibi bir mesafeyi tek şarj ile gidebiliyorsunuz ancak diğer firmalarda bu rakamlar daha kötü durumda. hal böyle olunca elektrikli araçlar pek yaygınlaşamıyor. bu yüzden de pillerin gelişmesi şart. işte bu arkadaşlar pillere ufak bir ayar çekerek menzili 1000 kilometreye yaklaştırabileceğini düşünüyorlar. olay aslında pilleri paketleme şekliyle alakalıymış https://biliyon.net/1000-...-pili-336?channel=article
gayet mümkündür. ancak zaten asıl sıkıntı maliyet ve hacim olduğu için, enerji yoğunluğu yükselmediği sürece mantıklı olmayacaktır.
habere göre yeni paketleme yöntemi sayesinde bataryanın harcadığı alandan tasarruf ediliyor, haliyle bu elde edilen yeni boş alana daha fazla hücre yerleştirerek pilin enerji yoğunluğunu arttırmak mümkün oluyor. bu da daha fazla mesafe demek zaten.

arabanız ufaksa da yeni hücre koymasanız bile bataryanız daha hafif olacağı için otomobil yine daha fazla mesafe aşabilir.
Tabi canım akıl olduktan sonra.
2 pil taksınlar, 1200 km yapsınlar. bunu da mı biz söyleyelim. ey tesla, kulak ver bize!
bir patlamasız mermisiz ışık hızında ateş eden top değildir.
güncel Önemli Başlıklar