bugün

büyük bir şirketten veya internet telefonu kullanan bir tanıdığı tarafından aranıyor da olabilir. çünkü 0850'li numaraların hepsi dolandırıcı değildir. birçok büyük firma ve superonline kullanıcısı bu numaraları kullanıyor. bu numaralar sadece dolandırıcılar tarafından değil, kaliteli firmalar tarafından da kullanılıyor. sadece dolandırıcılar bu numaralar ucuz olduğu için internet üzerinden telefon hizmeti veren firmaların kodu olan 0850'li numaraları kullanıyorlar.
Arayan numaraya bakmadan cevap veren insan. el alışkanlığı telefon çalınca basıyorum yeşile.
çok dikkatli olması gereken, ancak banka veya başka bir devlet kurumu tarafından da aranma ihtimali yüksek olduğundan dolayı tereddütte kalabilen insandır. yapılabilecek en güzel şey, karşı tarafın sizden ne istediğini dinlemektir. kredi kartı bilgileri istenirse sağlam bir siktir çekilerek durumu polise bildirmekte fayda vardır.

şu site faydalı olabilir:

http://www.kimintelefonu.com/arama.php
0850 li numaralar turkcell superonline kullanıcılarına özel numaralar olup bu numaralar için superonline adsl, fiber internet gibi hizmetlere sahip olmanız gerekmektedir. bölgesel şehir içi numara taşıma şansı olsa bile , genelde kullanıcılar 850 li yeni numara istemektedir. yani bu 850 demek arayan numaranın voip ile sizi arama yaptığını yani internet üzerinden voice over ip ile görüştüğünü belirtmektedir.

dolandırıcılıkla uzaktan yakından alakası yoktur. önceden 444 lü numaralar vardı, insanlar tedirgin olmaya başlayınca şimdi bunlara dadandılar. Özet olarak bundan ibarettir.
eskiden 0900 ler vardı. şimdi 0850 . vatandaşta kotür bol.
yaşlı sapık ya da yalnızdır.
ya pazarlamacı ya dolandırıcı hattı olan 0850'li numaralara cevap veren insan modelidir.