bugün

Hemen kız bulmak şart. Yoksa abilerimiz kapar.
Benim en önemli tavsiyem bir anda her şeyi alıp masraf yapmak yerine ya bölerek alışverişinizi yapın ya da kampanya yakalamaya çalışın olacak. Bu zamanda zaten bir anda harcama yapmak çok zor. Benim kardeşim de üniversiteye başlayacak biz onun alışverişlerini bankkartla yaptık ve baya akıllıca karar verdiğimizin farkına vardık. Alışverişimiz sonucu 1500 tl bankkart lira kazandık. Bu biriken bankkart liralarla da kardeşim ihtiyaçlarını alacak yine mesela
sakın büfeye adres sormayın. can sıkıyorlar. hazırlık bile olsa derse devam edin ne kadar sikko arkadaş grupları da olsa. başka bir tavsiyems yoks.
Tadını çıkarın, üniversite açlık ve sefalet içinde olsanız bile en dertsiz geçireceğiniz yıllardır. Mezun olunca fark ediyorsunuz.
Başlamanız şart değil ara eleman olabilirsiniz güzel kazananları var.
Öğle fakülteye hımbıllar gibi gidip gelmeyin. Sağa sola laf atın. Muhakkak takıldığınız bir esnaf olsun. iki bira alıp evde otuzbir çekeceğinize, çıkın parkta oturun. Bir meyhane ve kahvehanenin muhakkak müdavimi olun. Bir derste takılınca, götünüzden uydurur gibi eşeleyip, kurcalamayın. Bir Merve ye sorun. Fi hakika motor da kullanın. imkanınız varsa 500 CC olsun. Öğle müdür arabasının kıçına yanaşıp, rahatsızlık verenler gibi olmayın.
Gençsiniz sürat yapın.
Yemeği iş görmeyin, çakıverin gitsin.
Hayırlı olabildiysek ne mutlu bize.
Eğer okurken çalışacaksanız öğrenci işlerine gidin önce. Bazen orada yarı zamanlı güzel işler olabiliyor. Ya da yönlendiriyorlar. ilk defa gittiğiniz bir şehirde yol bilmez iz bilmezsiniz güvenmediğiniz kişilerle konuşmayın da çalışmayın da.
topluluklara katılın, kafa dengi insanlar bulun. solculardan ve ülkücülerden uzak durun.
Arkadaşlıklar ve dostluklar konusunda hızlı karar vermemelerini tavsiye edebilirim.
Samimi davranan kafanızın çok iyi uyuştugu insanlara çok dikkat edin. Kalabalık ortamda içecekseniz yanınızda güvendiğiniz sarhoş olmayacak birisi olsun mümkünse. Sonra rezil rüsva olursunuz.
ıttırı zıttıri bir bölümse başlamayın sanayide çırak olun 4 sene sonra ustasınız.
Başlamayın, berbere çırak olun. Abinize dua edersiniz. Her hafta 300 lira veriyorum.
Öncelikle türkçe yazım dilini iyi öğrenin. Başlıktaki gibi "başlıyacaklara" şeklinde bir yazım dili kullanmayın. En azından dil konusunda ilerleme kaydedersiniz.
bence tıp falan değilse hatta tıp bile olsa paralıysa mümkünse hiç okumayın bence. mesela bizim sınıfta bir abla sırf kendini geliştirmek için okuyordu.
gerçekçi bir tavsiye mi yoksa arzularınızın yolundan gitmeye yarar bir tavsiye mi istersiniz bilemiyorum, ancak gerçekçi tavsiye isterseniz eğer. ne olursanız olun, arzularınız doğrultusunda, sizi mutlu edecek bir bölüm tercih edin. evet, bu gerçekçi tavsiye. çünkü insanlık genel olarak sizin sırf paras iyi yahut olanağı iyi diye sevmeden yapacağınız iş başka insanların hayatına etki edebilir bir karar bunu unutmayın. örnek veriyorum, puanınız tıp bölümüne yetiyor, fakat tıp ile alakanız yok bilgisayar mühendisliği arzu ediyorsunuz. çevrenizdekiler muhtemelen tıp seçmeniz için sizi darlayacak. ama ruhsuz ve mesleğinizi sevmeyen bir doktor olmaktansa bence mesleğini seven bir bilgisayar mühendisi olmanız daha iyi. hayat biraz da içerisinde ne aradığınızda bağlı bir yaşam süreci.

küçük iskender'den örnek vereyim, kendisini ne olarak biliriz genel itibariyla bir şair, bir yazar. yeraltı edebiyatının da önemli şahsiyetlerinden biri. bu kişi zamanında tıp bölümünü yanlış hatırlamıyorsam kendisinin söylediğine göre son sınıfta bırakıp bu alana geçen birisi. tıptan çıkıp kendisini arzuladığı hayat olan yazmaya veriyor. tıptan devam etse ne kadar mutlu olurdu bilinmez. belki de kimse bu kadar tanımazdı kendisini. ha belki ailesi zengindir, belki böyle faktörlerden dolayı böyle bir tercih yapmıştır bilinmez.

para gerçekten çok önemli, gittikçe daha da önemli hale gelen bir etken. ama hayatına etki edeceğiniz insanları ve en önemlisi de kendi hayatınızdaki arzularınızı ve mutluluğunuzu düşünün. parası güzel ama bu işi parası için ne kadar süre yapmak isterim diye düşünün. puanı yeten sırf puanı yetiyor diye hukuk okursa, tıp okursa, bu ülkede insanların canı, hayatı ve adalet arayışı kimlerin elinde olur biraz düşünüp öyle karar verin derim.
Üniversite hayal ettiğiniz gibi gezip tozma yiyip içip sıçma yeri değil arkadaşlar bunu bilin ona göre hayatınızı şekillendirin.
Bol bol sevişin. Üniversite bittikten sonra sevişmeye o kadar vakit bulamayacaksiniz. Hele hele evlenirseniz vay halinize.
Sosyalleşmeye, arkadaşlıklar edinmeye önem verin. Kendinizi kötü insanlardan koruyacaksınız diye duvarlar örmeyin etrafınıza. Herkes de ırz düşmanı değil.
diş,tıp değilse sikseler okumayın aq.
illede yunivörsiti diyosanız avustuya,rusya,macaristan gibi hem ucuz hem taş gibi okulların olduğu ülkelerde okuyun.oradada kalın okul bitince.taksicilik yap hafta sonları vs.baba parasına muhteç kalma.az yırtık olun aq.ne tavuksunuz aq.
türkiye ne ya.boğaziçiyle yozgat aynı şey benim gözümde..
memleket gör ülke gör dil öğren..ne sınavı ne okulu aq..
bana neyse...
--spoiler--
diş,tıp değilse sikseler okumayın aq.
--spoiler--

Doğru söze ne denir.