bugün

bugüne kadar öğretmen duygusallığı ve öğretmen mağduriyeti üzerinden topluma poh poh lanan bir yanlış.

öyle bir kutsallığın olmadığı pandemi döneminde tescillenmiş oldu, herkes görevinin başındayken öğretmenlerin alaçatı'dan selam yollaması kutsallık değildir.

öğretmenler hep mağdur, her akşam twitter'da en az bir tag görürsünüz. yok şunu istiyoruz yok maaşlarımız çok az, ek ders ücretlerimiz az, ülkedeki bu öğretmen sempatisini sonuna kadar sömürdüler, ve durmuyorlar. gözünüz doysun gözünüz.
O mesleği icra edenler cumhuriyet öğretmenleri gibi kaliteli olsalardı hala kutsal meslek olarak anılacaktı.
belki zaman yolculuğu yapamayız ama geleceğimize geleceğe şekil verebiliriz ve bizim geleceğimiz olan gençleri çocuklarımızı eğitmek ahlakı saygıyı hayatı öğretmek öğretmenlerin işi üstelik çoğu veli cocuğu ile ilgilenmiyor öğetmenler bütün gün uğraşıyor bakıcılık da yapıyor bir nevi.

bütün bunları düşününce bence kesinlikle kutsal bir meslek.
çocuğu okul çağında olmayan yorum yapmasın. bak çocuğu diyorum "biz de öğrenci olduk yaee biliyoruz işte öğretmenleri" diyenler, eğitim sayesinde cahillikten bir nebze kurtulmuş ama eşeklikleri baki kalmış kişilerdir.
Kutsal olan meslek değil, o mesleğe layıkıyla emek ve gönül veren erdemleriyle çalışanlardır.
insan unsurunun temel olduğu tüm meslekler meşakkatli ve zordur. Öğretmenlik gibi, hekimlik gibi, hemşirelik gibi...
Kutsal insanlar vardır, kutsal öğretmenler, kutsal doktorlar ya da hemşireler..vs... Kutsal vasfına o ulu insanlar ulaşabilir ancak, her öğretmen, ya da hekim değil.

Bir öğretmen çocuğu olarak şunu diyebilirim.
Meslek yaşamı boyunca doğuda hizmet etmeyi kendine ilke edinmişti babam. Bir tek gün bile tayin istemeyi düşünmedi, burda olmalıyım derdi.
Soframızda sınıfından yoksul birkaç çocuk olurdu hep.
Bazı bayramlarda, bize değil, manevi evlatlarına bayramlık alması gerektiğini, biz üç kardeşi karşısına alarak uzun uzun anlatırdi. Yoksulluklarını, çaresizliklerini... Gözleri dolarak..
Küçülen giysilerimizi anneme yıkatır, ütületir, özenle okula götürürdü.
Evet bu bir öğretmen... Ama kutsal öğretmen tayfasından bir öğretmen... Ortaya yüreğini de koyanlardan.
Ruhun şad olsun babam...
Bir zamanlar gerçekten öyleydi artık değil.
hiç bir meslek kutsal değildir. tutturmuşsunuz yok öğretmenler kutsal, yok doktorlar kutsal. işini iyi yapan insan kutsaldır. işini iyi yapan öğretmen, doktor, çöpçü, hurdacı kutsaldır. Gençliğinde tavşan siken adam sırf öğretmen, doktor vs. oldu diye kimse saygı duymak zorunda değildir.
Sadece türkiye de değerinin yerle bir edildiği meslek. Dünyanın geri kalanında hala kutsal merak etmeyin.
asker ve polis dışında kutsal meslek yoktur.
Bir kutsiyet vardır.
Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.
Hz.ali
Ulan ben annemden çok sınıf öğretmenimi görüyor, onunla vakit geçiriyordum. Şarkıda sen bir ana sen bir baba derken yalan söylemiyor cidden. Bir yerden sonra anne, baba gibi sizinle ilgileniyor her türlü yanınızda olmaya çalışıyor.
kutsal meslektir. insanların gelişiminde (bilgi birikiminin artması, farklı görüş açıları edinme, kişiliğin gelişmesi gibi) en önemli faktörlerin başında gelir aile ile birlikte. çalıştığınız yerde ya da alelade tanıştığınız bir kişiye durup bir şöyle ya bu adam nasıl çok daha iyi yerlerde okumamış ki? ya da neden bu kadar zeki olmasına rağmen temel mühendislik problemlerini modelleyemiyor diyorsanız biliniz ki o arkadaş çok kötü bir öğretmene/öğretim görevlisine denk gelmiştir. başka bir açıklaması yok. ilkokul ve lisede iken(ikisi de devlet, lise fen lisesi idi) şükür ki çok iyi eğitmenlere denk geldim. bu sayede hayatım şekillendi ve neredeyse hiç ekstra çalışmaya gerek kalmadan, test çözmeden, deli gibi ders çalışmadan(neredeyse hiç) öss say ilk 10 bine girmiştim. çünkü adamlar/kadınlar anlatıyordu hocam, bildiğin matematiğin fiziğin temelini, amacını anlatıyordu; sebeplerini ve sonuçlarını irdeliyordu. kafamıza derste kazıyordu o konuyu. öğretmenlik kutsaldır ama işinin ehli öğretmen daha kutsaldır, tapınalısıdır.
bir kutsaliyet demeyelim de ülkenin geleceğini yetiştirmede en az ana baba kadar önemli bir yerdedir, geleceği şekillendirenlerden bir zümredir öğretmenler.

maalesef eğitim sisteminin kötülüğü, atanamama sorunu, özelde düşük maaşlar öğretmen kalitesini de düşürmüştür.

üniversite sınavında 200 bin e girmiş ama matematikten yerlerde olan kişi matematik okuyor, fizikten yerlerde olan fizik okuyor.

ayrıca görülüyor ki buradaki lay lay lom yazarların ana babası da kendisini yetiştirememiş sanırım, ilkokuldan başlayarak üniversiteye kadar ağacı yaş iken eğiltemeyen velilerinden sonra öğretmenlerin çabası da bir noktaya getirebilmiş anca.

zihniyet olarak bomboş bir nesle hoş geldiniz.
pubg oynamaya, saçma sapan elektronik rap ile aleyna tilki dinlemeye ve acun programları ile saçma netflix dizileri izlemeye devam gençler!
Yetersizlik abidesi öğretmenlerin son ağlayışlarından sonra kredilerini tükettiği kutsallık.

Eskidendi, çok eskiden.