bugün

geçimini orman ürünlerinden sağlayan kişi demektir.
Balıkesir ilinin Bigadiç ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: Bigadiç)
Bitlis ilinin Güroymak ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: Güroymak)
Denizli ilinin Çivril ilçesine bağlı bir belde.
Elazığ ilinin Karakoçan ilçesine bağlı bir köy.

ilçenin tüm köyleri için:

(bkz: karakoçan/#5120457)
Eski adıyla Yabanabad bugünkü adıyla kızılcaham ve çamlıdere bölgesinde yaşayayan Türk boyudur.

Ayrıntılı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.

http://nedir.antoloji.com/citak/
ankara'nın kızılcahamam ve çubuk dolaylarında yaşayan türk.. boyu değil. topluluğu diyebilirim sanırım. kökenleri hakkında çok çeşitli rivayetler var ama büyük olasılıkla bulgaristan'daki çıtaklar ile ilişkileri bulunmaktadır.
tam emin olmamakla birlikte bir şairin soyadıdır.
Bulgaristan kökenli türklerdir denmekte. Bir kısmı hala bulgaristan'da yaşamaktaymış bir kısmı da zamanında osmanlı tarafından bulgaristan'dan alınıp ankara-bolu çevresine yerleştirilmiş..

(bkz: bunlar hep rivayet)
ak-47, hk g3 gibi uzun namlulu 7.62 mm çaplı tüfeklerin açık havada ateşlendikten sonra çıkardıkları ses.
--spoiler--
Çıtak sözcüğü özellikle Bolu-Seben ve Kıbrıscıklı kimseler ile, Ankara Kızılcahamam ve geçmişte Kızılcahamam'a bağlı bugünki çubuk ve Çamlıdere'nin köylerinden olan kimselere verilen addır.
--spoiler--

--spoiler--
Çıtak adı, köylü Türkler için kullanılırdı. şumenli ve razgradlı Bulgarlarda da, tüm Türk köylülerini Gacal ya da Çıtak olarak adlandırmışlardı. (BOBÇEV 1940;138-9).9

Çıtaklar bulgaristan'Da konar-göçer yörük taifesinde iken, bir kısmı ya bir asayişsizlik yada tarih içinde bilmediğimiz bir sebeple çeşitli yerlere dağıtılmış. Bunların bir kısmı, kendilerine verilen yerlere iskân olmuş, bir kısmı da,belki küçük bir grup (Gümülcine Sancağında olduğu gibi) cemaat olarak bir süre daha Yörüklüklerini sürdürmüşler. (BOA. HAT.dosya:1613 gömlek:42 - 28 Safer 1254(23.05.1838)

çıtaklar bulgaristan'da 1800 lerde hala konar-göçer halde "Yörük Taifesi" olarak bulunuyorlardı.Her halde bu tarihlerden sonra yavaş yavaş iskân edildiler. ( BOA.HAT.dosya:208 gömlek:11044- 29 Zilhicce1204-09.09.1790)
--spoiler--
dağdan gelen, düzgün konuşamayan köylü..

osmanlı sadrazamı alemdar mustafa paşa, yeniçeri ile büyük sorunlar yaşadığı dönemde yeniçeriler konağının duvarına "rumeli'den geldi bir çıtak; bayram ertesi ya kılıç oynayacak, ya bıçak" diye tehdit mesajları yazmıştı.. osmanlı döneminde, "allah'ın dağlısı"na yakın bir anlamda kullanılan bir sözcüktür.
ankara'nın kızılcahamam ve çubuk ilçelerinde yaşayan, geçimini ormancılıkla sağlayan türk topluluğu.