bugün

gözleri kısıp,kaşların ortasını hafifçe yukarı kaldırıp dudakları içe doğru kıvırıp kafayı bir sağa bir sola birkaç kere sallama yoluyla fırlatılan can alıcı bakıştır.yazıklar olsun demek yerine kullanılır
genellikle anneler tarafından fırlatılan, anneye karşı yapılmış bir saygısızlık, onu üzecek-kıracak bir söz, hareket sonucunda gözlerin hafif kısılması, sesin biraz titremesi, gözbebeklerinin küçülmesi ile gözlemlenen bakıştır. o bakışı görmek insanı iki kat üzer.
sene 1986 ve kulakta ilk küpeden sonra anne tarafından gelen bakıştır. Bu tarz bakışlar yıllar yıllar sonra bile unutulmazlar.

(bkz: her şeyi anlatan bakışlar)
hasan şaş'ın kendisine kart gösteren hakeme attığı bakışla benzer nitelikler taşıyan bakıştır..
zamanında zaga'da damatlar adlı skeçde rol alan engin günaydın'ın başarı ile attığı yaran bakıştır.
ağız biraz açılıp, kafayı başka yöne cevirerek karşıdaki kişiye bakarak yapılan eylemdir. doğuştan on gelir. ayrıca öğrenmeye çalışmaya gerek yoktur.
saatlerce sürecek konuşmaya, hakarete bedel bakıştır. hele ki sevilen saygı duyulan birinden geliyorsa iyice acıtan bir bakıştır.
gözler kısılır, dudak büzülür. ağlamaklı bir surat ifadesi vardır.
susmak çoğu zaman konuşmaktan daha çok anlam içerir. onlarca kelimeyi bir araya getirerek oluşturacağınız cümleler yerine bir yazıklar olsun bakışı yeter karşıdakine. tabi anlattıklarınız karşınızdakinin anlama kapasitesine göre anlaşılabilir. bunu unutmamakta fayda var.
ardından gelen "püüüüü" efekti sayesinde yüzün baştan aşağı tükürükle dolması ile devam edebilecek ifadedir. daha etkili olur.
püüü yazıklar olsun senin gibi evlada gibi.
"yer neden yarılıp içine almaz ki" diye insanı kendi kendine sordurtan bakış.
bazen bir tokattan daha çok yaralayan bakıştır.
kötü karneye eve giden, üniversitede yaz okuluna kalan, arkadaşının eski sevgilisiyle çıkan, haberlerde gördüğümüz aşağılık haberlerden vb. durumlardan sonra atılan bakış türüdür.