bugün

5 Ağustos 1948'de istanbul'da doğmuştur. nişantaşı'nda büyümüştür. hem türkiye'de hem de yutdışında etnik tasarımlarıyla tanınır. kaytan bıyıklarıyla da sima olarak unutulması pek zor olan başarılı tasarımcı, modacı.
bodrum'da varil bar adında bir işletmesi bulunan kişi.
bekir isimli sevgilisi tarafindan bi bayanla aldatilan asla affetmem ana temali roportajinin ustunden bi ay gecmeden ex-askini affeden ve eski mutlu gunlerine geri donen modacimiz.
cihangir-tophane civarlarında sıklıkla görülebilen modacı...
(bkz: Bekir Coşar)
ibne olduğunu, gay olduğunu kendisi de kabul etmiş adamdır. ayrıca bugün sevgilisi! bekir coşar ile evlendiği iddialarına cevap vermiştir.

http://www.nethaber.com/?h=46167
ismail cemin emmioğludur.adamcağız bunun yüzünden soyadından vazgeçmiştir.
motorize postacıların kıyafetlerini yapan sahsiyet
mesleginde iyi bir isim yapmıstır ve kendisi biraz bizim memleketli olur. bende ismail cem'in soyadııe değiştirdigi gibi kütüğümü değiştirsem mi ?
modacılıgından öte motorculuğu ile ön plana çıkan kişi..(bisan, mz, kanuni gibi)
öz olmasa da ismail cem in kardeşidir..
(bkz: kaytan bıyık)
5 Ağustos 1948'de istanbul'da doğan ve etnik tasarımlarıyla tanınan ünlü modacı Cemil ipekçi, "Royal Academy of Art" Desen bölümünden 1971 yılında mezun olup, 1972-75 yılları arasında hazır giyim üzerine stilist olarak çalıştı ve 1975 yılından itibaren de kendi moda evini kurarak, özgür tasarımlarını "Tzagne" isimli butiğinde gerçekleştirmeye başladı. Cemil ipekçi, 1979 yılında Tzagne'i Nis'e de taşıdı ve 1984 yılına kadar istanbul'da ve Nis'de olmak üzere iki butik birden çalıştırdı.

1984'de yeniden ülkesine dönüşüden bugüne değin yaşattığı tasarım evi Haute Couture!... Bundan önceki son on yıl içinde gerçekleşmiş bütün tasarımları Eski Anadolu Uygarlığı'nın izlerini taşırken, Haute Couture'le cağdaş gece modasına şaşırtıcı bir dönüş yapan ipekçi, 90'lı yıllarda yeniden özüyle buluştu ve böylece etnik çalışmalarına ara verdiği geçiş dönemi 92'de "Suzeni" ile sona erdi.

"Elbise, giyinme, örtünme fantezisidir" diyen ipekçi, moda hakkında şunları söylüyor: "Giyinirken insan herşeyden ve herkesten önce kendini tatmin etmelidir. Sokaktaki insanı, sık bir kalabalığı yada silueti çizilmiş bir çağdaş tarzın teorik bekçilerini değil, kendini memnun etmelidir. Giyim, güne nasıl uyandığın, neler hissettiğin, hüznün ve neşeyle ilgili olarak değişkenlikler, sürprizler taşımalı. insanlar hep beraber bugün ne giyeceklerine karar veriyorlar. Ya da hep birlikte belli renkler taşıyorlar vitrinlere doğadan. Günün modası demek kendine güvensizliğin çağdaş adıdır ve insan yeni biçimini savunmasının bir yoludur".
osman tamburacı'nın gay versiyonu. "osman tamburacı ile tasak geçiyorlar mıdır acaba bunun yüzünden?" diye düşünmeden edemiyor insan. çok benziyorlar birbirlerine.
seçim sonucuyla ilgili olarak yaptığı açıklamayla kendine hayran bırakmış modacı.
(bkz: bir akp li olarak cemil ipekçi)
acaba yavuz sultan selim' e de benziyor mu diye düşünülesi şahsiyet.
seçim sonrasında habertürk te eskiden solcu olduğunu söylemiş kimse. söylediğine göre pek çok kez içeri de atılmış. yoksaaa. (bkz: tecavüzcü gardiyanlar)
''ben modacı değilim moda faşist bi olgu'' diyerek gönüllerde taht kurmuş modacı.
(bkz: çelişki)
"68 kusagi varken 'komunizm geliyor' korkusu vardi. Nazim Hikmet'i mumla gizli okurduk. Parka giyerdim, babam beni karakoldan alirdi, yine giyerdim. kadin olsam bugun turban takardim. kimse dusunceme, kiyafetime karisamaz. fikrimi soyleyebilirim. giysimle cagdasligim olculemez. hukuk devreye girer. bugun de 'seriat ve turban' korkusu var. turban serbest kalsa rahat ederiz. turban bir protestodur. ortakoy'de turbanli kiz sevgilisinin kucaginda. bu nasil radikal? turban serbest kalsa o kadar turban olmaz. turbanli kizlarin hepsi gonul istegiyle takmiyor ki" demis modacidir.

http://fotoanaliz.hurriye...6329&p=2&rid=4369
bir röportajında erkekleri idare etmenin kadınları idare etmekten daha kolay olduğunu,erkek sinirlendiğinde "ağam,paşam" diyerek dizi okşandığında hemen sakinleşeceğini söylemiştir.çok sempatik bir kişiliğe sahiptir.
cinsel kimliği fikirlerinin önüne geçmemiş, tüm insanların eşitliğini savunan türkiyenin ilk stilistidir. daha önce bir nişanlılık ve bir evlilik de geçirmiş olup, tüm eleştirilere rağmen hasbehas adamdır.
görünüşünün aksine oldukça zeki olan modacıdır. katıldığı programlarda türkiyenin sorunlarına akıllıca öneriler getiren aydın diye geçinen çoğu kişiden daha makul olan kel adam.
fazıl say'a verdiği cevap ders niteliğinde devrimci gençlere verilecek cinstendir. yürü be koçum, kim tutar seni.**
(bkz: turban serbest kalana kadar defile yapmayacagim)
(bkz: seri eksi oy veren cemil ipekçi olsun)
güncel Önemli Başlıklar