bugün

entry'ler (308)

togg

Ankara'daki deneyim merkezini, lokasyon olarak çok iyi biryere konumlandırmış marka, Eskişehir yolunun en kalabalık olduğu armada'nın yanında.

togg

Sipariş veren müşterilerin çoğu muhtemelen birden değeri artan arabalarını satarak bu araçlara ulaşabileceklerini düşünüyorum, şuanki fiyatı bir elektrikli araca göre çok ucuz evini arabasını satan togg'a yatırmış parayı bence.
Ama 1290tl 'de az para değil millette iyi para varmış.

muharrem ince

Neden itibarsızlaştırmaya çalışıldığını anlamadığım fizik öğretmeni, siyasetçi, güven veren bir aurası var, iyi bir eğitime sahip keşke diyorum bu adam millet ittifakının adayı olsaydı, kaliteli bir adam aslında.

togg

Tasarım konusunda hala gelenekçi insanlar var, elektrikli araçlarda vites kolu görmek isteyen adamlar var herkesin beklentileri zevkleri aynı olmuyor tabi, aracın yüzü biraz eskidi ama hala güncel bir tasarıma sahip avrupa'dada iş görür muhtemelen.

togg

Şuan itibari ile 80 bin ön sipariş almış markadır, demekki iyi bir tasarım, kaliteli bir ürün, toplum nezdinde kabül görüyor, muhtemelen ayın 27 'sine kadar 100 bin üstü ön sipariş alıp, Türkiye satış rekorunu kıracak marka, umarım aynı başarıyı yurtdışı pazarların' dada gösterirde otomotiv sektöründe global bir markaya sahip oluruz.

milli muharip uçağı

Mmu tamamlandığında, almak istediğimiz f35 uçağından daha üstün bir uçak olacak, şuan için tek ihtiyacımız olan şey biraz zaman olacak o kadar tei mmu' nun hava kuvvetlerinin isteklerini karşılayacak motorun üretimini kesinlikle seri üretim dönemine yetiştirecektir, böylece f22 ayarında bir uçağa sahip olacağız.

milli muharip uçağı

çok karizmatik bir uçaktır, şuanda prototip olmasına rağmen eski resimli mokap model görüntülerinin aksine, daha büyük daha kaslı olan uçaktır.

görsel

batu tank motoru

Ülkemiz için yapılan özellikle savunma sanayi alanında bilgilendirici bir tanım girdiğimiz zaman direk aktrol muamelesi görüyoruz, neden gençlerimiz bu kadar yapılan güzel şeyi hemen bir parti ile damgalamak istiyorlar onu anlamıyorum.

batu tank motoru

Uçak burada yaşanan deprem felaketi nedeniyle, lansmanı yapılmadı basında yer almadı pek, bak bu uçağı yapan mühendislerin çoğu 30 yaş altı ortalamasında, ne kadar gurur verici bir tablo bu.

görsel

batu tank motoru

Uçak burada yaşanan deprem felaketi nedeniyle, lansmanı yapılmadı basında yer almadı pek, bak bu uçağı yapan mühendislerin çoğu 30 yaş altı ortalamasında, ne kadar gurur verici bir tablo bu.

görsel

batu tank motoru

Çok üzülüyorum bu ülkemin gençlerine, nasıl bir aşağılık kompleksi altına girmişlerse artık, biz yapamayız, edemeyiz, zihniyeti ile konuşuyorlar, artık uyanın oğlum dünya eskisi gibi bilgiye ulaşmanın zor olduğu dönemleri çoktan atlattı, bilişim çağındayız artık iyi bir devlet iradesi konulursa ortaya bu ülkenin çocukları uçakta yapar, sihada kaldıki yapıldıda zaten mmu taksi testlerine başladı, bu yılın sonunda resmen 5 'inci nesil bir savaş uçağını uçuracağız, hani amerikanın kimseye satmadığı, israile bile vermediği, o meşhur f22 ayarında bir uçak olacak inşallah.

batu tank motoru

Bakın benim güzel kardeşlerim, türkiyenin kendi savunma sanayisinin ilk atılımları Kıbrıs Barış harekatı sonrası abd' nin bir müttefiklik içerisinde olduğu ve NATO üyesi olan ülkemize konulan ambargolar nedeniyle kuruluyor, yani müttefiklik ilişkilerine yakışmayan işler yapılmış ülkemiz aleyhine, onun için Türkiye kendi savunma sanayisini kurmak mecburiyetinde olan bir ülkedir, birinci dünya harbinde birlikte savaştığımız almanlar bile bize mtu üretimi tank motorunu türlü oyalamalarla engellerle resmen vermediler, yoksa bugün belkide bir tabur Altay tank birliğimiz vardı, onun için bu işlerin AKP' si, CHP 'si yok bu devlet için elini kim taşın altına koyuyorsa o bizim için bir değerdir, emin olun bu projelerde çalışan bunları geliştiren mühendislerin arasında birçok sol görüşlü pırıl pırıl genç mühendislerimiz var.

batu tank motoru

Herşeyi siyasileştirmeyin, Türkiye için yapılan ağır sanayi hamlelerini siyasi söylemlerle itibarsızlaştırmayın, bak bunu kemalist bir adam olarak söylüyorum, bu tank motorunu ülkemizin silahlı kuvvetleri kullanacak, onun için bazı işler siyaset üstüdür bunu anlayamadınız hala.

batu tank motoru

Altay tankımıza 1500 bg' lik güç verebilecek akabindede 6+2 yerli imkanlarla üretilecek olan transmisyonla ile kombinasyonu sağlanarak özellikle Altay tankı için geliştirilen motor, V12 silindirli, ağırlığı ise 5.5 tondur, mühendisliği bmc power tarafından Türk mühendisler tarafından yapılmış olunup, dışarıdan herhangi bir teknik destek alınmamıştır, motorun 2025 yılı içerisinde Altay tankı üzerinde kullanılması hedefleniyor.

mmu

Çok karizmatik bir uçaktır, şuanda prototip olmasına rağmen eski resimli mokap model görüntülerinin aksine, daha büyük daha kaslı olan uçaktır.

görsel
görsel
görsel

t 625

Bu sene içerisinde motoru ve transmisyonu dahil yerli olarak üretilen ts1400 motoru ile uçacak Türk genel maksat helikopteri , motor önemliydi oda tip onay testlerini geçti, Türkiye bir helikopteri tüm kritik parçaları ile üretebilen sayılı ülkeler arasına girmiştir artık, buna benzer başarı umarım mmu'dada gerçekleşir, Türk mühendisliği şuan için havacılık sektöründe Almanya'nın bile ilerisindedir artık, inanıyorumki mmu 'unda motorunu yapabilecek mühendislik birikimine sahibiz artık.

togg

Türkiyenin jeopolitik konumu ve hinterland alanının geniş olması sebebiyle bu markamızın yurt dışında' da başarılı olacağına kesin gözüyle bakıyorum, sadece Avrupa pazarında değil birçok ortadoğu ülkesin'dede rekor satış rakamları gelebilir ve araç bunu kalitesi güvenilir yaygın servis ağı ile (gürcan karakaşın) eski bosch yöneticisi olması sebebiyle tüm dünya genelinde togg için bosch servis ağını kurabilir, ceo seçimi çok iyi yapılmış bu adamı kim bulduysa direk nokta atışı yapmış,
Geleceği parlak Türk otomotiv markamız , muhtemelen 2 sene sonra türkiyenin en değerli markası olacak şirkettir, Avrupa pazarında ise özellikle beyaz eşya sektöründe nasıl başarılı olduysak togg'un da başarılı olmaması için bir sebep göremiyorum bugün avrupanın en büyük 3 'üncü beyaz eşya ve dayanıklı ev elektroniği ihracatçısı arçelik grubu global marka ismiyle Beko yani, kaliteden ve iyi bir servis ağından taviz verilmeden bu başarı togg'dada başarılabilir.

chp başa gelirse camiler kuran kursları kapatılır

Bu olaylar şehir efsanesinden ibarettir, cumhuriyetin ilk dönemlerinde bile yaşanmamıştır bu tür olaylar , hatta gazi Mustafa Kemal Paşa islamın devletin resmi dini sayılması için diyanet işleri bakanlığını kurmuştur, sırf cami ve imamların masraflarını karşılamak için, CHP 'ye yakıştırılan gerçekleri yansıtmayan din karşıtı söylemler tamamen taşra dedikodusundan ibarettir, hatta bugün ezanlarımız camilerimizden okunuyorsa bunu Mustafa Kemal Atatürk' e borçluyuz.

muharrem ince

Türkiye'yi teslim edebileceğimiz ender insanlardan biridir, bu adamın vatan sevgisinden hiç şüphem yok açıkçası, millet ittifakının adayı muharrem ince olmalıydı diye düşünüyorum.

tei tf6000

Tei mühendislerinin geliştirdiği, bu sene sonu itibari ile test çalışmalarının başlanacağı, mmu motoru'nun geliştirilmesinde ön ayak olacak tamamen Türk mühendislik ürünü motorumuz, TEI-TF6000 motorunda, çekirdek motor yaklaşık 4.000 lbf, bypass akışı ile de 2.000 lbf olmak üzere toplamda 6.000 lbf bir itki üretilebilecek şekilde tasarlandı. Ancak, TEI-TS1400 turboşaft motorunda olduğu gibi TEI-TF6000’in de tasarlanandan bir miktar daha yüksek bir itki gücü üretmesi mümkün.

Fanın arkasında 6 kademe kompressör yer alıyor. Düşük bypass oranlı bir turbofan olan TEI-TF6000, eksenel kompresör tasarımına sahiptir. ileride bayraktar kızılelma, Anka 3 gibi platformlara güç verebilecek motordur.