bugün

sözlük yazarlarının başından geçen ilginç olaylar

bahtsızlık konusunda sınırları zorlayan birisi olarak daha 4-5 saat önce yaşadığım bir olayı anlatmak isterim.

liseden sıra arkadaşım muş da öğretmenlik yapıyor. sevgilisi de halkalı da öğretmen. bu arkadaşlar zaten evlenecekler fakat eş durumu olayından yararlanmak için bir erken nikah olayına girdiler. tabii ki gitmek lazım. ne olursa olsun nikah bu.

saat 3 teki nikah için saat 2 gibi ytü davutpaşa kampüsünden yola çıktım. sefaköy de kardelen "nikah" sarayına gidecektim. küçük çekmece belediyesinin hemen arkası. ama tabi benim bu durumdan haberim yok. iner inmez geç kalma telaşı ile atladım taksiye. dedim "abi kardelen düğün sarayı". dikkatli ol bak "düğün" dedim nikah değil.

indim kardelenin önünde. ne bir hareketlilik ne bir olay. bomboş bir salon.

tabii ki kardelen isminde hem nikah hem de düğün salonu olmak zorunda ve ben de mutlaka yanlış olanına gitmek zorundayım. aksi düşünülemez. dedim abi siz kıyın ben yetişiyorum. hemen bi taksi daha. tam yaklaştık mekana abinin telefonu çaldı. bu abi durakta uyurken durağın aylığını bir arkadaşı ayakkabısının içine koymuş bir de anahtar koymuş. abinin arkadaşı telefonda parayı alıp almadığını soruyor. şöför abi de görmedim diyor ama oraya koyduysan ordadır. mekana geldik ben inicem abi bir bakayım gerçekten burda mı diye çıkarttı ayakkabıyı. cillop gibi 200 tl banknot çıktı ayakkabıdan. paraların nerelerde nasıl dolandığına dair defikir çerçevem genişledi tabi.

10 dakika sonra gerçek salondaydım. evet'ler denmiş fotoğraf faslına geçilmişti. geç de olsa güç olmamış ve dostumun bu mutlu gününde onu yalnız bırakmamıştım.
güncel Önemli Başlıklar