bugün

bakir olmayan erkeklerin bakire kız merakı

katı din kurallarına dayalı olan meraktır. en altında bu yatar bu merakın: din. din kuralları, ahlak kuralları, toplum kuralları... aslında bu üçü de birbirine çok benzer kurallardır. hepsi birbirinden etkilenmiştir, birbirine göre düzenlenmiştir. toplumda, ahlak kurallarında iyi olan dinde sevaptır ya da tam tersini de söyleyebiliriz.

din ne yapıyor? kadını kapatıyor, vücudunu göstermemesini emrediyor ama erkeklere istediklerini yapabileceğini söylüyor. vücut kapama, karşı cinsin elini sıkmama gibi dayatmalar yok erkeklerde. erkekler daha serbest dinde. bu topluma da böyle yansıyor ve tabi ki ahlak kurallarına da. gece gezen kadına orospu gözüyle bakan halk; gece gezen erkeğe aslan muamelesi yapıyor.

durum böyle olunca ne oluyor? erkek-daha serbest olan, erk- cinsellik konusunda da bu serbestliği kendisine hak olarak görüyor. kendini toplumda kadının üstünde görüyor. seviştiği kadınları böbürlene böbürlene anlatıyor arkadaşlarına. o zaman 'erkek' oluyor işte. ama kadının kapanması gerektiğini düşündüğünden dolayı bu hakkı kadınlarda görmüyor. aslında onu 'erkek' yapan da seviştikleri kadınlar ona göre. böyle çelişkili varlık işte.

sonuç olarak bu erkeklerin suçu değil. toplumun, toplum psikolojisinin suçu. önce toplum değişmeli sonra erkekler de değişir merak etmeyin.