bugün

hz ali yi peygamber gören sözde müslüman

Türk aleviliği içerisinde böyle bir inanış yoktur fakat Türkiye dışında bazı alevi anlayışlarında, hz aliyi peygamber, hatta Allah olarak gören alevi cemaatleri mevcuttur.

Edit:

hadi bakalım adana, hatay ve mersin'de de varmış.
--spoiler--
Allah'ın bazen insan sıfatıyla ortaya çıktığına ve onun en son dünyaya geldiği zamanki sıfatının imam Ali olduğuna inanırlar.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Nusayriler
--spoiler--
--spoiler--
Bu anlayisa göre Ali, Tanridir. Kendi ruhundan Muhammed'i, O da Selman-i Farisî'yi yaratmistir. Ali "mana", Muhammed "isim", Selman ise "bab"dir. Bu üçlü A(ayn), M (Mim) ve S (Sin) sembolleriyle ifade edilir. Bu üçlü sembolize sistemi Süleyman Hasbi tarafindan Hristiyanliktaki "Baba-Ogul-Ruhul-Kudüs" sistemiyle açiklanir. Ayrica Selman'dan sonra bes tane de eytam vardir ki, bunlar; Mikdad b. el-Esved (Tabiat olaylari ve zelzeleyi yürütür), Ebû Zerril-Gifâril-Gifâri (Yildizlarin hareketini idare eder), Abdullah b. Revâha (Canlilarin hayatlariyla ugrasir), Osman b. Maz'un (Rizik ve hastaliklarla ugrasir) ve Kanber b. Kadân ed-Devrî (Ruhlari cesetlere gönderir). Bu bes eytam, ayni zamanda bes büyük yildizdir.

http://www.enfal.de/orta13.htm
--spoiler--