bugün

türk hatunları arabesktir

zamanında freud "dünyanın yarısı mazoşisttir" demişti kadınları kastederek. geleneksel freudcu iddiaya göre, kadının kendi bedeni ile kurduğu ilişki her zaman problemli olduğundan sözkonusu cins, diğerine göre mazoşizme daha yatkındır. Bedenle kurulan bağın problemli olma sebeplerini sıralayacak olursak:
1)adet kanaması, bekaretin yitirilmesi ve doğum hep kanlı/sancılı süreçlerdir. Dişi zamanla bu durumu kabullenir ve doyum mekanizmasına katar çünkü kendi bedeninden kaçamaz.
2)cinsel birleşme sırasındaki biyolojik roller kadını edilgenleştirir. Kadın "içine girilen"dir.
3)Tecavüze uğrama olasılığı kadında tecavüz fantezisinin gelişimine sebep olur.
4)anatomik farklılık... örn; kadın vücudunun darbelere karşı daha hassas, yaralanmaya daha yatkın olması, kasların cılızlığı vb.

sadece türk hatunları değil, tüm kadınlar doğuştan köledir bir bakıma sonucuna varmak mümkün. problem, "efendi" rolünü layıkıyla yerine getirebilecek erkek nüfusunda meydana gelen günümüzdeki hızlı düşüş.

batılı,şehirli,kariyer sahibi,otoriter kadın kendi doğasını bastırarak yaşamanın sıkıntısını içten içe duyar ömrü boyunca. bu kadın tipine yakından bakarsınız anneannenizi göreceğinize emin olabilirsiniz.

tabii, bu yukarıda sıraladığım freudcu tespitleri tersten okuyanlar ve yerin dibine batıranlar da yok değil:
(bkz: karen horney) (bkz: kadın psikolojisi)
ama
(bkz: tüm kadınlar mazoşisttir)