bugün

recep tayyip erdoğan öncesi türkiye

recep tayyip erdoğan kim?

bu ülkenin yarısını tartışmasız temsil eden insan. geri kalanlardan da kendi oy verdiği parti olmazsa "zaruri durumlarda" destekleyecek adamlar çıkar ve %60-70'e kadar destekçisi çıkabilir. yani bu ülke insanlarının %50-70'i. tayyip erdoğan'ın şahsında eleştirilen temsil ettiği kitle olmasın?

recep tayyip erdoğan öncesi beni bu adam temsil edecek diye etrafında toplanılmış bir lidr olmaması halkın oy vermek için düzgün seçenekleri olmamasına bağlıdır. şimdi bir kişi çıkmış ve bu kadar oy almış fakat diğer kesimler acayip şekilde recep tayyip erdoğan'a düşmanlık besliyor, başbakan ve hükümet olduğu halde onu vatan haini ilan edebiliyor, kin duyuyor. hakkı olan hükümet olma görevine sahip olmasını benimseyemiyor, kabullenemiyor.

demokrasi; insanların kendinden olmayanlara mecburen tahammül etmek zorunda kaldığı sistemlerdir. oy vermeseniz bile başa gelmiş kişileri kabullenmek zorundasınız. oysa bu ülkede bazı kesimler yıllardır başta olan bir hükümeti bir türlü kabullenemiyorlar. kemal bey diyor ki halkın iktidarı gelecek. ortadaki iktidar halkın iktidarı değil mi? eğer ülkenin % 50'sini halk görmüyorsanız o sizin sorununuz...

halkın bu denli desteğini almış bir partiyi, genel başkanını kabullenmemek halkı kabullenmemektir. recep tayyip erdoğan öncesi halkın istediğini yapmayıp devlete, rejime uyan partiler vardı. halk kime oy verse durumun değişmediğini bilerek istemeye istemeye bir taraf seçiyordu ve parça parçaydı. bu da rejim savunucusu devletçi partilerin işine geliyordu. şimdi tayyip erdoğan ve akp var. rejim ve halk arasındaki mücadeleyi akp ve rejim kavgasına dönüştürüyorlar ve öyle göstermeye çalışıyorlar. halk aptal değil ve rte eleştirilirken kendinin eleştirildiğini biliyor. rte ile oy verenlerinin birbirinden farklı düşüncede insanlar olduğunu mu zannediyorsunuz?

rte öncesi türkiye ile sonrası arasında çok fark var. cin lambadan çıktı veya pandoranın kutusu açıldı. kimse kapatamaz. önünde duranları da kim ve ne olursa olsun ezip geçer. rcep tayyip erdoğan bile bunu durduramaz. artık halk kendini temsil edebilecek bir örnek gördü. yapılamaz denenleri yapmayı deneyen ve bazen yapan bir parti gördü. artık boş oturup boş konuşmak, boş vaadler vermek dönemi kapandı... diğr partiler de sike sike çıtayı yüksek tutmak zorunda kalacak.
güncel Önemli Başlıklar