bugün

allah ın matematiksel ispatı

gayet basit bir ispat.
matematikte ki kavramlar sayılamayacak kadar çoktur. ama bu kavramlar hep kendinden bi öncekinden oluşmuştur. yani örnek olarak iki, bir artı birden oluşur. bunu bir içinde kabul edebiliriz. böyle devam ettiğinizde sona gelemezsiniz ama nereye ulaşacağınızı bilirsiniz. yani bir limitiniz vardır. ulaşacağınız son şey, yani matematikte ki ilk var olan varlık boş kümedir. bunu matematikçiler böyle kabul eder. bu böyle olmasaydı matematikte olmazdı. sonuç olarak bir yerden başlanmalı.
bu ispat allah içinde geçerli. sonuçta dünya yoktu, evren vardı. evren yoktu, olan bir şey mutlaka vardı. sonuç olarak yoktan var olan vardı. allah vardı!
not: ispat kesinlikle " boş küme allah mı ? " sorusunu akla getirmemeli. dikkatli okunduğunda, ezeli olan allah'ın her şeyin başlangıcı olması gerektiğini, aksi takdirde hiç bir sonuca ulaşılamayacağını, bütün matematiksel düşünen insanlar rahatca kavrayabilecektir.
allah'dan öncesi varsa, asıl allah olan bir öncesidir. onunda öncesi varsa asıl olan kendinden sonrakinden bi öncekidir. böyle devam edildiğinde hiç bir zaman allah olmaz. kısaca ezeli bir var olan vardı.