bugün

türk ordusunun kuzey ırak a girmesi

girmekle olsaydı öncesinde yapılan onlarca operasyondan sonuç alınırdı. oraya kalıcı olarak yerleşmek gerekmektedir.

türkiye-ırak sınırı dağlardan vadilerden geçmektedir ve savunması imkânsız gibidir. oysa sınırı güneye yani düzlüğe alınması durumunda savumak son derece kolay olacaktır. ayrıca bölgede kurulacak bir üs ile pkk-talabani-barzani güçlerine anında müdahâle olanağı doğacaktır. kuzey ırak'ta yaşayan türkmenler'i korumamız kolaylaşacak ve ilişkilerimiz gelişecektir.

üstüne üstlük bu sayede bölgede uyuşturucu kaçakçılığı yapan ve kafasına göre gümrük vergisi alan eşikıyaya da engel olunur.

ayrıca; birinci körfez savaşı'nda türkiye'ye gelip diyarbakır başta olmak üzere güneydoğu anadolu bölgesi'ne yerleşen kürt mültecileri de bu hattın aşağısına, mümkünse iran sınırına atmak terörü bitirmek için yapılması gerekenlerdendir.

ancak tüm bunları tsk'nın kendi kendisine yapmasını beklemek darbe beklemektir. çünkü hükûmetten bağımsız olarak girişilecek bu tip bir saldırı aynı zamanda ihtilâl demektir.

sözün özü: siz seçimlerde adam gibi birilerini getirin başa. onlar tsk'ya emri verirler. tsk da güle oynaya girer oralara.