bugün

inançlara saygı

teistlerin, inançlarına gelen eleştirilere karşı yerli yersiz kullandığı kalkandır.

teistlere göre, bilimsel kanıtlarla, kutsal addettikleri kitaplardaki kavramların çelişkisinin ortaya konması ne kadar medenî bir dille yapılırsa yapılsın inançlarına hakarettir. onlara göre var olan çelişki kitaptan değil, bilimden kaynaklıdır. yani kitapları her halükârda doğrudur. bu yüzden, kitaplarına gelen her eleştiri karşısında "inancıma saygı" zırhını giymekten çekinmezler.

onlar bu ve benzeri sebeplerden ötürü "inancıma saygı" sazını çaladururken; reddetmek suretiyle bilime ya da ötekileştirmek suretiyle kendilerinden olmayanlara yaptıkları saygısızlıktan hiç bahsetmezler. hatta içlerinden kimileri; köleliği, ırkçılığı, çokeşliliği, zorbalığı, kıskançlığı ve sairlerini körükleyen kitaplarından aldıkları destekle beraber, kendilerine iştirak etmeyişinize öfkelenip telafisi imkânsız zararlara yol açabilir. tarih, bu çılgınlık hâlinin örnekleriyle doludur...

bu hâle bilerek ya da bilmeyerek zemin hazırlayanlar, süpermen'in gerçek olduğunu sananlara gösterilenden daha fazla saygı gördüklerine şükredip, çenelerini kapamalılar!
güncel Önemli Başlıklar