bugün

afrika 2010 dünya kupası nın rezalet olması

efenim birçok dünya kupası organizasyonuna şahit olduk, bazen sevindik. bazen üzüldük. tabi bunlar sadece maç sonuçları içindi. şimdiye kadar hiçbir dünya kupası'nı organizasyon olarak bu kadar eleştirdiğimi hatırlamıyorum. tamam anlıyorum, mekan afrika. olur öyle diyorum. ama herşey de kötü olmaz ki be kardeşim. bi shakira güzel. çünkü o önceden de vardı.
efenim, jabulani dediniz, "bu toptur alın oynayın" dediniz. sesimizi çıkartmadık. sıçtınız mı naptıysanız yapmışınız bi top. tamam eyvallah.
atmosfer var aga dediniz. ayayye koko cambo gibi şeyler aklımıza geldi. ama her maç oturup mal mal maç izleyen adamlar görmeye başladık. bağırmayan taraftar siktirsin gitsin gibisinden hiç mi amigonuz bişeyiniz olmaz lan?
yamyam ayinlerinde felan görüyoruz davullu felan çalgılarınız var. onlardan görelim, dinleyelim dedik. vuvuzela mıdır ne haltsa yapmışınız elinize yüreğinize sağlık. ama hiç zahmet etmeseydiniz sayın afrikalılar. valla hiç gerek yoktu lan. 1 tabak kuru fasülye yiyince bile, en enstürmentalından değişik şeyler çalabiliyor bizim milletimiz. ve inanın sizin vuvuzeladan güzel oluyor. lan tamam hadi içinizden gelmiş yapmışsınız aleti. hiç mi denemediniz? "dayı bu neymiş ya bi çal hele" diyeniniz olmadı mı lan? vııııııuuu ne lan.
kısacası sözün özü, beğenmedik arkadaşım. olmamış bu.