bugün

yazın gelmesi ile evde it dalaşı yapan sinekler

ve yaz gelir, havalar ısınır, sıcaktan kapı-pencere çift taraflı açılır. yani bir salondan bir mutfaktan hesabı. cereyan yapsın, püfür püfür serinleyelim diye. o da ne?
eviniz bahçeli ise, yakınında çöp varsa, açıkta birşey bıraktıysanız sinekler adeta bir hışımla evinize dalarlar. iyi hoş da, ta oturma odasından giren, insansız uçak gibi salona kadar gelip sizi taciz uçuşları ile rahatsız eden bir sineğe rastlarsınız.
akabinde kendi haline bırakıp işine gücüne bakarsın.
sinekler artık bir değil iki olmuştur. bir tane sinek vızıltısı yetmiyormuş gibi eve dalan sinek kankasını da peşinden getirmiştir.
dakikalar geçtikçe sinek sayıları arttıkça senfoniler halinde vızıldamalar artmaya başlar. büyük at sineği mi dersin, küçük sineklerden mi dersin çeşitlilik ve sinek popülasyonu artmaya başlar. oyuncak helikopter kadar ses çıkaran göt kadar sinek de ikide bir etrafınızda kanat çırpmaya devam eder. sanırsın ki kamikaze yapacak allah'ın belası.
sen de inatlaşır eline bir sinekleri vargücü ile öldürüp doğanın dengesini sağlamaya çalışırsın. bu gereçler, gazetenin bulmaca eklerini dürmek olabilir, terlik olabilir * sinek öldüren spreyler olabilir, işi hayli abartıp bir elinizde çakmak, diğer elinizde yanıcı sprey ile lav silahı yapıp sineği mangal yapabilirsiniz görsel , evizin cehennem sıcağı olur orası ayrı.
elinizde sineklik ile pusuda bekler, şimdi "ananı miktim" lan diye çığırıp şak diye sinek ezme yaparsınız.
neticede kışın gelmesini yazın bitmesini dilersiniz.