bugün

tkp den kemal kılıçdaroğlu na mektup

aslı şu şekilde olması gereken mektup:

sevgili kemal bey;

biz yıllardır üniversitelerde, okula yeni başlamış hazırlık öğrencilerini, birkaç tane sakallı solcu gibi görünen, tarikat abilerinin postmodernize edilmiş hâli, winston, malbora içen, konvers, nayk giyen genç kardeşlerimiz ile avlamaya, onlardan finanse olmaya çalıştık.

ortamlarımızı genelde hep öğrenciler oluşturdu. malum, öğrenciler, bu ezberci sistem yüzünden, biyoloji, kimya, fizik, matematik dışında hiçbir şey bilmeden buralara gelen, ne verirsen alan, inanan bir kitleden ibaret olduğu için, onları kandırmak zor olmadı. üstüne üstlük, kendilerini bir akımın içindeymişçesine, bir devrimin yolcusuymuşçasına, hatta 68 kuşağı babalarının çektiklerini çekip, onları fiilen anlayabildiklerini düşünmelerini sağladık. şimdi bu beyni boş, birçoğu solculuğu "gülünün solduğu akşam" ve "darağacında üç fidan"dan ibaret sanan kuru kalabalık, üniversitede belki de hiç sosyalleşmemenin de verdiği buruklukla, içinde karşı cinslerinin de bulunduğu bu düzmece topluluğa öyle bir bağlandılar ki, bir anda birer devrimci kesiliverdiler başımıza. nasıl olduysa, geceleri rock barlara girmeye çalışan gömlekli, pantolonlu kürt vatandaşlarına keko derken, gündüzleri kampüste bu kürtlerin hak savunucusu oluverdi.

velhasıl, bizler halkı, çiftçiyi, işçiyi, ezileni düşünüyormuşuz gibi görünsek de, aslında emperyalist devletlerin yegane gayesi olan, "sömürülecek ülkenin milletini, ulusal kimliğinden vaz geçir, kültürünü elinden al, vatan sevgisini baltala, ütopyalarla uyut." mantalitesini telkin ederek, yurt gençliğinin atatürk sevgisini, vatanperveliğini, ulusuna olan saygısını, ecdadına olan vefa duygusunu, elinden almaya gayret gösterdik. zira, bu ülkede amerika, ingiltere, rusya, çin gibi ülkelerin üzerimizde etkisini arttırmak için izlediği politika da bu şekilde idi. çoğu komünist sistemin bir ekonomi biçiminden ziyade, bir siyasi fikir ya da ideoloji olduğunu sanan, das kapital'in özetini okumaya çalışıp, "abi adam süper şeyler yazmış yhaaa" diyen bir kalabalıktan oluşan partimiz, sizin türkiye'ye sosyal demokrat anlayışı geri getirmesinden, rahmetli ecevit'in 74'te, bugüne kadar hiç kimsenin yapamadığı şeyi yapıp amerika'ya rest çektiği o günlerde, halkın açlıktan kıvranmasına rağmen, boyun eğmediği, ecevit'in arkasında durduğu o ruhu geri getireceğinizden dolayı götümüz atıyor. zira gençler eğer sizin safınıza geçer ve üniversiteleri ele geçirirseniz, aykırı oluşumsular toplayıp, başlarda 1-2 lira, sonraları 5-10 lira ve lineer olarak artan bir şekilde, kendi kendimizi üniversite öğrencilerinden finanse edişimiz büyük tehlike altına gelecektir.

atatürk devrimlerini burjuva devrimi sanan, kürekle, sabanla ingilizleri, fransızları yenen bir milletin kurduğu bu cumhruriyeti gereksiz olarak gören bir oluşumumuz var. ne olur yapmayın. biz ki, sikimsonik bir manifestoyla bir sürü andavalı arkamıza çeken bir partiyiz. olur da, dersten kaçıp, denize gül atmayı ve chp belediyesi önünde sabahlamayı eylem sanan ve devrimci mücadele sanan sığ beyinli gençlik uyanırsa, yenimlen aç kalırız.

günümüz insanın en zayıf noktası olan, etnisiteye dayalı milliyetçilik, din ve şövanizme alternatif olarak bir de "kişiliğin yerleştirilecek bir yerinin olmaması" noktasından tutunduk gidiyoruz yıllardır boş gençler üzerinden. gelin etmeyin, bizim de ekmeğimiz bu... bugüne kadar, türkiye'ye kattığımız hiçbir şey yok. koskoca bir sıfır. hiçbir icraatımız yok. tek yaptığımız, deniz gezmiş, hüseyin inan, taylan özgür, sinan cemgil gibi yürekli yiğitlerin yaptıklarını sahiplenip, onların üzerinden insan kandırmak, demogoji yapmak... biz başka bir iş yapamayız bu saatten sonra. mitinglerdeki dövizleri, pankartları bile öğrencilerin parasıyla hazırlıyoruz... ya bize bir maaş bağlayın, ya da gençlerin aklını başına getirmeyin...