bugün

sosyal demokratların fakir edebiyatı

dün yaşanan chp kongresinde kemal kılıçdaroğlu'nun konuşmasıyla ayyuka çıkmış edebiyattır. bu ülkde siyasetçiler ne zaman fakirlikten çıkar sağlamayı bırakırsa o zaman ülke zenginleşip demokratikleşecektir. bakın gandi kemal ne demiş;
"5 yıldızlı-7 yıldızlı otellerde kalmayacağım"

burada açık açık zengin düşmanlığı yapılmaktadır. yani senin amacın yıldızı yüksek otellerden kaçınmak mı yoksa tüm vatandaşları yıldızı yüksek otellerde kalabilecek refah düzeyine ulaştırmak mı. hem sen recep tayyip'e bu yönle markaj yapmaya çalışırsa olmaz. sosyal demokrasi insanların fakirlikleri üzerinden edebiyat yapmak değil insanların refah düzeyinin eşit seviyede artmasını sağlamaktır. sen abd'ye ya da başka avrupa ülkelerine ziyarete gittiğinde 1 yıldızlı otelde mi kalacaksın. ee o zaman ne bu gereksiz sözler.

bununla da yetinilmiyor ve çalışmayan insanlara maaş verileceğini söylüyor. oldu mu hiç. senin amacın insanların eşit şekilde üretime katılmasını sağlamak değil mi. ee ne bu o zaman. insanları tembelleştirecek maaş söylemi. tutmaz gandi kemal tutmaz. öyle önder sav'ın gazıyla parti başkanı olmak ile lider olmak arasında çok fark var.